Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νιβ Κάμπελ: Περήφανη που είμαι Καναδή, εάν η πολιτική των ΗΠΑ είναι σαν το House of Cards

Νιβ Κάμπελ: Περήφανη που είμαι Καναδή, εάν η πολιτική των ΗΠΑ είναι σαν το House of Cards

...

Επιμέλεια: Μαντώ Σιώμου

Η βασίλισσα του Scream, Νιβ Κάμπελ, πρωταγωνίστρια της διάσημης ταινίας τρόμου του 1996, επέστρεψε δυναμικά στην μικρή οθόνη, συμμετέχοντας στην τέταρτη σεζόν, της δημοφιλής σειράς House of Cards.

Σε παλαιότερη συνέντευξή της, στο Guardian το 2011, η Κάμπελ εξέφρασε την μεγάλη της επιθυμία, να συμμετάσχει σε ένα μεγάλο έργο, ιδανικά σε μια καλογραμμένη τηλεοπτική σειρά, αλλά δεν υπήρχαν και πολλά διαθέσιμα τότε, γιατί τα ήθελαν όλοι. Πέντε χρόνια μετά, η ευχή της εκπληρώθηκε, αφού προστίθεται στο καστ μιας από τις πιο επιτυχημένες σειρές, παρέα με τους Κέβιν Σπέισι και Ρόμπιν Ράιτ, ως πολιτική σύμβουλος της Ρόμπιν Ράιτ.

Η Νιβ Κάμπελ, υποδύεται την Λιάν Χάρβει, μια αδίστακτη δικηγόρο, που βοηθάει την ΚλερΆντεργουντ με την δική της εκστρατεία. Είναι επιτυχημένη, ανήθικη, δόλια και διψασμένη για εξουσία, όπως είναι κάθε χαρακτήρας σχεδόν του House of Cards.

Σε νέα συνέντευξή της στο Guardian, η Κάμπελ διαπιστώνει ότι εάν η αμερικανική πολιτική είναι σαν το House of Cards, θα πρέπει να είναι πολύ περήφανη που είναι Καναδή.

«Τα πάντα στην πολιτική των ΗΠΑ, με κάνουν να είμαι περήφανη που είμαι Καναδή», δηλώνει.

Παρόλο που η Κάμπελ υποδύεται ένα πολύ φιλόδοξο χαρακτήρα, δεν φαίνεται να έχει η ίδια περισσότερες φιλοδοξίες. Η ηθοποιός είναι ευχαριστημένη, με τον ρόλο της, και δεν θα μπορούσε να ζητήσει καλύτερο, ειδικά μετά από τόσα χρόνια απουσίας με το παιδί. Δεν θέλει να εγκαταλείψει 10 μήνες, δουλεύοντας 17 ώρες την ημέρα, ενώ σηκώνεται από τις 5 το πρωί… όχι πλέον με τον τρίχρονο γιο της.

«Δεν επιθυμώ την προσοχή, την είχα και δεν την ξαναχρειάζομαι. Αυτό που έχω τώρα είναι τέλειο».

Ωστόσο, θαυμάζει την Ρόμπιν Ράιτ, για την δυναμική απεικόνιση της Κλερ, αλλά και για την σκηνοθετική της δουλειά, σε αρκετά επεισόδια του House of Cards.

«Προχωράει πέρα από την υποκριτική. Eγώ, δεν είμαι τόσο δυναμική. Δεν έχω θέματα έλεγχου», λέει η Κάμπελ.

Η Κάμπελ δεν εμφανίζεται για πρώτη φορά, σε ένα τόσο δημοφιλές τηλεοπτικό δράμα. Πριν από δύο χρόνια, είχε ένα τηλεοπτικό φλερτ, σε μια νυχτερινή πτήση, με τον Ντον Ντράπερ, σε επεισόδιο της σειράς Mad Men, ενώ πέρυσι υποδύθηκε την Κίτυ Οπενχάιμερ, σύζυγο του «πατέρα» της ατομικής βόμβας Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, στη σειρά Manhattan.

Η Κάμπελ, ήθελε να συμμετάσχει σε αρκετά καλά έργα, ευελπιστώντας ότι με την απόδοσή της, θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν θέλει πια να παίζει σε εφηβικές ταινίες τρόμου. Καθώς ακόμα της προσφέρουν ρόλους σε θρίλερ. Μάλιστα πριν από 2 εβδομάδες έλαβε 3 προσφορές.

Η 42χρονη, δεν διστάζει να μιλήσει και για πολιτικά, δηλώνοντας ότι είναι σοσιαλιστής.

Μπορεί ο Κέβιν Σπέισι, να αποφεύγει να υποστηρίξει έναν υποψήφιο πρόεδρο, όμως η Κάμπελ αισθάνεται λιγότερο συγκρατημένη λέγοντας ότι, «δεν έχει την ευθύνη για το franchise, έτσι μπορεί να μιλήσει ελεύθερα». Η καρδιά της ψηφίζει τον Μπέρνι Σάντερς αλλά η λογική της παρεκκλίνει προς την Χίλαρι Κλίντον. Ενώ δεν θα μπορούσε να δει με τίποτα, να κερδίζει ο Τραμπ.

«Ανησυχώ για το κατά πόσο ο Σάντερς, είναι σε θέση να επιτύχει στον Λευκό Οίκο».

Πιστεύει ότι η Χίλαρι είναι εδώ και πολύ καιρό στο πολιτικό «παιχνίδι», και γνωρίζει καλύτερα πως λειτουργεί. Και δεν γνωρίζει αν η Αμερική είναι έτοιμη για την ιδεολογία του Μπέρνι. Με πατέρα Σκοτσέζο και μητέρα Ολλανδέζα τονίζει, ότι δεν φοβάται τον σοσιαλισμό.

«Οι Αμερικάνοι δεν καταλαβαίνουν πως θα ήταν δυνατόν να έχουν δωρεάν περίθαλψη και εκπαίδευση», προσθέτει.

Η Νιβ Κάμπελ, χόρευε επαγγελματικά μπαλέτο μέχρι δεκαπέντε χρονών, όπου σταμάτησε λόγο τραυματισμού και ενός νευρικού κλονισμού, λόγο άγχους. Το 1994, στράφηκε στην υποκριτική, και έγινε διάσημη μέσα από την μακρόχρονη τηλεοπτική σειρά Party o f five. Δύο χρόνια μετά, πρωταγωνίστησε, σε ένα από τα πιο κερδοφόρα franchise που γυρίστηκαν ποτέ, το Scream.

Η ηθοποιός επισημαίνει, ότι η ταινία της απέφερε χρήματα μέχρι και το 2011. Αυτοί οι ρόλοι, όπως λέει, πληρώνουν την μέχρι τώρα ζωή της. «Έβγαλα καλά λεφτά», δηλώνει, «αλλά είμαι τόσο χαρούμενη που εκείνες οι ημέρες, έχουν περάσει».

Η Κάμπελ όταν ερωτήθηκε αν τις λείπουν εκείνες οι μέρες στο Χόλιγουντ, απάντησε: «Δεν μου λείπουν τα χρόνια στο Χόλιγουντ. Κοιτάω πίσω και αναρωτιέμαι ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος. Ένας άνθρωπος έτσι, όπως τον έφτιαξαν άλλοι. Δεν ήμουν εγώ, Τώρα είμαι πιο ευτυχισμένη από ποτέ».

entertainment.in.gr

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024