Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το in.gr συνάντησε στην Αθήνα τους... επιζώντες του Walking Dead

Το in.gr συνάντησε στην Αθήνα τους… επιζώντες του Walking Dead

...

Αγγελική Στελλάκη

Ο Έιμπραχαμ (Μάικλ Κάτλιτζ), ο Άαρον (Ρος Μάρκαντ), ο Γιουτζίν (Τζος ΜακΝτέρμιτ) και ο παραγωγός και σκηνοθέτης Τζορτζ Νικοτέρο της σειράς Walking Dead ταξίδεψαν από την περιτριγυρισμένη από ζόμπι Αλεξάνδρεια της σειράς στην Αθήνα.

To in.gr τούς συνάντησε και μίλησε μαζί τους για τις εντυπώσεις τους από την Ελλάδα, για το πώς αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο αιφνίδιου θανάτου του χαρακτήρα τους και για το ποιο προσόν τους θα τους φαινόταν πιο χρήσιμο σε μία ζόμπι αποκάλυψη.

Έιμπραχαμ (Μάικλ Κάτλιτζ)

Ο σκληροτράχηλος και ευθύς Έιμπραχαμ έκανε την εμφάνισή του στην 4η σεζόν της σειράς μαζί με τον Γιουτζίν και τη σύντροφό του Ροζίτα Εσπινόζα.

Ο Μάικλ Κάτλιτζ, ο ηθοποιός που τον υποδύεται, είναι πολύ πιο χαμηλών τόνων. Η συνέντευξη διακόπτεται από μία τρυφερή στιγμή. Το τηλέφωνο του ηθοποιού χτυπάει. «Είναι η σύζυγός μου», λέει. Το βάζει σε ανοιχτή ακρόαση. «Γεια. Σ’ αγαπώ, μόνο αυτό ήθελα να πω» του λέει εκείνη, πριν κλείσουν βιαστικά για να συνεχιστεί η συζήτηση.

Για τον θάνατο αγαπημένων χαρακτήρων της σειράς

«Όταν πεθαίνει κάποιος χαρακτήρας της σειράς είναι θλιβερό. Όλοι είμαστε φίλοι και κάποιος φεύγει από μία υπέροχη δουλειά. Δεν θέλουμε να δούμε να δούμε κανέναν να πεθαίνει. Είναι, όμως, μέρος της δουλειάς. Εάν κάποιος έχει έρθει μετά τη 2η σεζόν και έχει δει τη σειρά, είναι ανόητο να πιστεύει ότι θα ζήσει για πάντα. Εμένα μου δόθηκε το δώρο να συμμετάσχω σε αυτή τη σειρά και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Ξέρω όμως ότι κάποια στιγμή θα πεθάνω. Το δέχομαι, θα γίνει όταν έρθει η ώρα, όταν θα έχει ειπωθεί η ιστορία του Έιμπραχαμ. Ελπίζω αυτό να μη γίνει για πολλές – πολλές ακόμη σεζόν. Αλλά θα γίνει όταν γίνει».

Για το Walking Dead και τις άλλες δουλειές του

«Η διαφορά αυτής της σειράς με τις άλλες που έχω κάνει είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που τη βλέπουν. Δεν αστειεύομαι ακριβώς, αν και πολλοί έβλεπαν το Band of Brothers. Ήμουν πολύ τυχερός με τη δουλειά μου. Οι θαυμαστές είναι πολύ ενθουσιώδεις. Λατρεύω την ατμόσφαιρα στο σετ, τη συνεργασία με κάποιους από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς και σκηνοθέτες με τους οποίους έχω συνεργαστεί. Όλοι έχουν έρθει για να πουν μία καλή ιστορία και να την πουν καλά. Όχι μόνο κάνω αυτό που αγαπώ και χωρίς το οποίο δεν μπορώ να ζήσω, αλλά το κάνω και με υπέροχους συνεργάτες. Πρέπει να τσιμπήσω τον εαυτό μου για να το πιστέψω».

Για τη «μόδα» θανάτων κεντρικών χαρακτήρων

«Ο θάνατος κάποιου αγαπημένου χαρακτήρα της σειράς αυξάνει το συναισθηματικό διακύβευμα. Πιο παλιά είχες χαρακτήρες μέσα από τα μάτια των οποίων έβλεπες τις εξελίξεις. Εάν τους έθετες σε κίνδυνο, όλοι θεωρούσαν ότι δεν θα πάθει τίποτα. Πόσο ενδιαφέρον μπορεί να είναι αυτό; Πλέον ο κίνδυνος είναι πραγματικός. Στο Game of Thrones μπορεί να δεις τον αγαπημένο σου χαρακτήρα να του κόβουν το κεφάλι. Στη δική μας σειρά ο αγαπημένος σου χαρακτήρας μπορεί να πεθάνει, το έχουμε δείξει. Όλο αυτό κάνει τον κίνδυνο ποιο ρεαλιστικό. Ο θάνατος του αγαπημένου σου χαρακτήρα θα σε επηρεάσει και το συναίσθημα θα μεταφερθεί σε έναν άλλο χαρακτήρα και η διαδικασία θα αρχίσει πάλι από την αρχή. Κανείς δεν θέλει να δει μια σειρά όπου οι χαρακτήρες θα ζουν προστατευμένοι στην Αλεξάνδρεια για άλλες εννέα σεζόν και όλα να είναι σπουδαία. Αυτή θα ήταν η χειρότερη σειρά στην ιστορία της τηλεόρασης. Δεν θέλεις όλοι να είναι ευτυχισμένοι. Θέλεις να είναι ευτυχισμένοι για ένα λεπτό, προκειμένου να χαλαρώσουν και στη συνέχεια να ξεσπάσει και πάλι το χάος».

Για το τι θα τον βοηθούσε στην περίπτωση μιας καταστροφής

«Νομίζω ότι η ικανότητά μου στην ξυλουργική θα με έσωζε στην περίπτωση μιας ζόμπι αποκάλυψης».

Τζος Μακ Ντέρμιτ

Ο Γιουτζίν (Τζος Μακ Ντέρμιτ) είναι ο «φοβισμένος» της παρέας. Εμφανίστηκε στην παρέα του Ρικ στο The Walking Dead μαζί με τον Έιμπραχαμ και συστήθηκε ως επιστήμονας που θέλει να πάει στην Ουάσινγκτον και έχει ως στόχο να βρει θεραπεία για τον ιό που μετατρέπει τους νεκρούς σε walkers.

Για την επίσκεψη στην Ελλάδα

«Έχουμε πάει σε πολλά μέρη. Στην Ελλάδα είναι υπέροχα, ήθελα πολύ καιρό να έρθω. Ανυπομονώ να ξαναέρθω, είναι πολύ όμορφα. Όταν πετούσαμε βλέπαμε τα νησιά, το νερό. Οι άνθρωποι είναι υπέροχοι, το φαγητό είναι θαυμάσιο».

Για τον θάνατο αγαπημένων χαρακτήρων της σειράς

«(Όταν πεθαίνει ένας από τους χαρακτήρες της σειράς) είναι λυπηρό, αλλά είναι απαραίτητο για να προχωρήσει η ιστορία. Άλλοι άνθρωποι μπορούν να αναδειχθούν σε επίπεδο ιστοριών. Νομίζω ότι μία κακή βερσιόν αυτής της σειράς θα κρατούσε έναν χαρακτήρα σαν τον Χέρσαλ ζωντανό. Ο Χέρσαλ ήταν ένας από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες και όσο λυπηρό και αν ήταν που τον χάσαμε, η ιστορία το είχε ανάγκη αυτό για να προχωρήσει μπροστά. Εάν δεν υπάρχουν νέοι χαρακτήρες για να προχωρήσει η ιστορία ή εάν δεν πεθαίνουν παλιοί χαρακτήρες, τότε η πλοκή θα μείνει στάσιμη. Είναι αναγκαίο κακό υποθέτω».

Για την επιτυχία της σειράς

«Δεν ξέρουμε (πού οφείλεται η επιτυχία της σειράς). Νομίζουμε ότι ήμασταν τυχεροί. Πρόκειται για ένα φαινόμενο και δεν νομίζω ότι οφείλεται σε ένα μόνο πράγμα. Κάθε φορά που ανοίγουμε την τηλεόραση, βλέπουμε μία χώρα να εισβάλει σε μία άλλη, βλέπουμε άλλον ένα σεισμό, άλλον έναν δικτάτορα να ανεβαίνει στην εξουσία, άλλη μία χώρα να βυθίζεται σε οικονομική κρίση. Όλα μοιάζουν να καταρρέουν και είμαστε στο προαύλιο ενός είδους αποκάλυψης. Όταν οι φαν βλέπουν τη σειρά, ταυτίζονται με τους χαρακτήρες και σκέφτονται ότι δεν είμαστε μακριά από το να καταρρεύσει ο πολιτισμός. Και μετά αναρωτιούνται ποιος τύπος ανθρώπου θα ήταν εκείνοι σε μία τέτοια περίπτωση. Θα ήμουν κάποιος σαν τον Ρικ, σαν τον Ντάριλ, ή σαν την Κάρολ που μοιάζει αδύναμη και τελικά γίνεται δυνατή; Οι θαυμαστές της σειράς θέλουν να βάζουν τους εαυτούς τους στη θέση των επιζώντων και να σκέφτονται διαφορετικά σενάρια».

Για τα επόμενα βήματα του Γιουτζίν

«Ο Γιουτζίν ξεπέρασε τον εαυτό του στην πρεμιέρα του Β’ Μέρους της 6ης σεζόν. Πρόκειται για έναν τύπο που στο παρελθόν απέφευγε να εμπλακεί σε σωματικές διαμάχες, γιατί δεν ήθελε να πάθει κακό. Αυτό που έγινε ήταν ότι έλαβε την απόφαση να το κάνει. Στο παρελθόν αναγκάστηκε. […] Τώρα είναι λιγότερο φοβισμένος και νομίζω ότι στα επόμενα επεισόδια θα δοκιμαστεί. Μένει να δούμε εάν αυτή η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που θα έχει διάρκεια. Αυτοί οι χαρακτήρες αναπτύσσονται συνέχεια και εξελίσσονται και είναι ενδιαφέρον το σημείο που βρίσκεται ο Γιουτζίν».

Για το τι θα τον βοηθούσε σε περίπτωση καταστροφής

«Μπορώ να γίνω φίλος με τον οποιονδήποτε. Δεν με συμπαθούν όλοι από την αρχή γιατί έχω ένα στεγνό είδος χιούμορ και μπορώ να γίνω σαρκαστικός, αλλά οι άνθρωποι που το κατανοούν αυτό, γίνονται φίλοι μου για μια ζωή. Ελπίζω αυτό να το έχω και στην περίπτωση μιας αποκάλυψης γιατί χρειάζεσαι ανθρώπους γύρω σου. Η δύναμη είναι στους αριθμούς».

Για το δίλημμα ανθρωπιά ή επιβίωση

«Πολλοί από αυτούς τους χαρακτήρες δεν ξεκίνησαν να γίνουν αυτοί που έγιναν. Η αποκάλυψη για κάποιους ανθρώπους ήταν κάτι φρικτό. Για τον Γιουτζίν ήταν κάτι καλό. Θα ήθελα να μπορώ να πω: «Θα ήμουν ο τύπος που θα διατηρούσε την ανθρωπιά του», αλλά οι συνθήκες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κάτι διαφορετικό. Θα ήθελα να πιστεύω ότι θα είχα κάποιο ποσοστό ανθρωπιάς, αλλά ξέρω ότι θα έπρεπε να λάβω σκληρές αποφάσεις, επομένως εάν έπρεπε να σκοτώσω για να προστατεύσω την οικογένειά μου ή την ομάδα μου, ελπίζω ότι θα μπορούσα να το κάνω, ακόμα και αν δεν ήθελα».

Ρος Μάρκαντ


Οι μικρομιμήσεις του Ρος Μάρκαντ έχουν γίνει viral το τελευταίο διάστημα. Στο Walking Dead ερμηνεύει τον Άαρον που είναι επιφορτισμένος με το να φέρνει νέα μέλη στην Αλεξάνδρεια.

Για τον θάνατο αγαπημένων χαρακτήρων

«Νομίζω ότι καμιά φορά οι θαυμαστές της σειράς δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν την απώλεια. Συχνά βλέπεις στο Διαδίκτυο σχόλια όπως: «Γιατί να πεθάνει ο Χέρσαλ;» ή «Γιατί να πεθάνει ο Μερλ;» Νομίζω ότι αυτό είναι που κάνει το σόου τόσο διασκεδαστικό στο να το παρακολουθείς και τόσο διασκεδαστικό στο να παίζεις σε αυτό: απλά δεν ξέρεις ποτέ τι θα συμβεί».

Για την επιτυχία της σειράς

«Πολλές οικογένειες έρχονται και μας λένε πόσο αγαπάνε το The Walking Dead. Και έχεις και ανθρώπους στα 70 ή τα 80 τους που σου λένε ότι βλέπουν συνέχεια τη σειρά. Τη δεκαετία του 1980 θα έβλεπες Μάτλοκ ή το Murder She Wrote, αλλά τώρα που η Άντζελα Λάνσμπερι έχει φύγει, βλέπουν Walking Dead. Η σειρά έχει παγκόσμια απήχηση εξαιτίας της θεματικής της απώλειας και της αγάπης και της επιβίωσης. Είναι και αυτό που είπε ο Τζος: Υπάρχει η ερώτηση τι θα έκανες εάν η κοινωνία κατέρρεε και πώς θα αντιδρούσες εσύ και η οικογένειά σου; Είναι μία νοσηρή ερώτηση, αλλά είναι μία ερώτηση που οι άνθρωποι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους».

Για τις μελλοντικές κινήσεις του Άαρον

«Έξω από τα τείχη, ο Άαρον και ο Έρικ έχουν δει αρκετή δράση, έχουν παραδεχθεί ότι χρειάστηκε να σκοτώσουν αρκετούς walkers. Αυτή η εμπειρία πρόκειται να ενταθεί μετά την επίθεση της ομάδας των Wolves και των walkers, η οποία φέρνει ως πρώτη προτεραιότητα της Αλεξάνδρειας την άμυνα. Το να ξαναφτιαχτούν τα τείχη και να δημιουργηθεί μία αίσθηση ασφάλειας, πρώτα μέσα στα τείχη της Αλεξάνδρειας και μετά έξω από αυτά. Ο Άαρον θα καταλάβει κεντρική θέση στην άμυνα αυτής της κοινότητας και θα έχει μεγαλύτερο ρόλο στον στρατό του Ρικ».

Για την επιτυχία των μιμήσεών του

«Αν και πολλοί με ξέρουν από τις μιμήσεις μου προσπαθώ να απέχω από αυτές, γιατί όταν δουλεύω με έναν χαρακτήρα καινούριο, με τον οποίο έχω παθιαστεί, θέλω να φέρνω τις δικές μου ιδέες. Θέλω να γίνω γνωστός και ως ηθοποιός και όχι μόνο για τις μιμήσεις μου».

Για το πώς είναι να ερμηνεύει έναν ομοφυλόφιλο χαρακτήρα

«Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό. Νομίζω ότι υπάρχει μία αλλαγή στην τηλεόραση και στις ταινίες, όπου περιλαμβάνονται περισσότεροι χαρακτήρες – μέλη της LGBT κοινότητας. Αυτό είναι κάτι θετικό. Μία από τις επιτυχίες του The Walking Dead είναι ότι προσπαθεί πραγματικά να εκφράζει ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας και γι’ αυτό είναι αγαπητό παγκοσμίως».

Για το τι θα τον βοηθούσε σε περίπτωση καταστροφής

«(Όταν ήμουν μικρός) ήμουν πρόσκοπος, οπότε έχω πρακτικές δεξιότητες. Ξέρω για παράδειγμα να ανάβω φωτιά. Άρα, σε περίπτωση μιας αποκάλυψης) θα ήμουν εντάξει».

Για το δίλημμα ανθρωπιά ή επιβίωση

Υπάρχει μία ηθική αμφιβολία που έρχεται με την αποκάλυψη. Αυτό που θα μπορούσε να είναι η ανθρωπιά πριν την αποκάλυψη, δεν είναι απαραιτήτως το ίδιο μετά την αποκάλυψη. Μπορείς να διατηρήσεις τη δική σου εκδοχή της ανθρωπιάς και την ίδια στιγμή να είσαι ψυχρός δολοφόνος. Ίσως. Αυτό αλλάζει και μεταλάσσεται σε σχέση με τις συνθήκες.

Γκρεγκ Νικοτέρο

Ο Γκρεγκ Νικοτέρο, παραγωγός, σκηνοθέτης και υπεύθυνος ειδικών εφέ του Walking Dead διαθέτει ένα από τα παλαιότερα εργαστήρια δημιουργίας πρακτικών εφέ στο Χόλιγουντ και έχει μία μεγάλη ιστορία στη δημιουργία διάφορων «φρικιαστικών» και παράξενων πλασμάτων.

Για την επίσκεψη στην Αθήνα

«Δεν μπορώ να πάρω τα μάτια μου από την Ακρόπολη. Πρέπει να έχω τραβήξει τουλάχιστον 500 φωτογραφίες και τις στέλνω σε όλους. Η Ακρόπολη την ημέρα, η Ακρόπολη την νύχτα… Έστειλα στη μητέρα μου μήνυμα στις 5 τα ξημερώματα ώρα Αμερικής για να της πω ότι είμαι στην Αθήνα και βλέπω την Ακρόπολη».

Για την επιτυχία της σειράς

«Νομίζω ότι η επιτυχία της σειράς από την αρχή είναι ο σεβασμός του αρχικού υλικού (σ.σ. του κόμικ) και του είδους. Ο Φρανκ Ντάραμποντ αγαπούσε πολύ το είδος. Σαν άνθρωπος των ειδικών εφέ πίστευα πάντοτε ότι τα εφέ πρέπει να είναι ενσωματωμένα στην ιστορία. Εάν ο κόσμος αρχίσει να κοιτάζει μόνο τα εφέ, τότε έχεις χάσει το παιχνίδι. Εάν δεν ενδιαφέρεται ο θεατής για τους χαρακτήρες, τότε θα μπορούσε να τους συμβεί οτιδήποτε και το κοινό δεν θα ενδιαφερόταν.

» Το να βλέπει κανείς Walking Dead έχει γίνει μία συμμετοχική εμπειρία. Ολόκληρες οικογένειες βλέπουν μαζί τη σειρά. Άνθρωποι πηγαίνουν στα μπαρ και βλέπουν εκεί τη σειρά. Δεν έχω ακούσει ποτέ πριν να συμβαίνει κάτι τέτοιο».

Για τη συνεργασία του με τον Τζορτζ Ρομέρο

«Ο Τζορτζ Ρομέρο μου έδωσε την πρώτη μου δουλειά. Είναι ειρωνικό που το χόμπι μου έγινε καριέρα και ότι ο τύπος που ήταν υπεύθυνος για αυτές τις ταινίες ζούσε σε απόσταση 40 λεπτών από μένα, στην Πενσιλβάνια. Εάν ο Τζορτζ ζούσε στη Νέα Υόρκη, εγώ θα έκανα πραγματικές εγχειρίσεις αντί για ψεύτικες».

Για το τι θα έκανε σε περίπτωση ζόμπι αποκάλυψης

Θα πήγαινα στο εργαστήριό μου, θα έκανα ένα τέλειο μέικ απ στον εαυτό μου για να μεταμορφωθώ σε ζόμπι και θα τριγυρνούσα, χωρίς κανείς να με καταλάβει.

Για την καριέρα του στα ειδικά εφέ

Η εταιρία μου είναι μια από τις παλιότερες εταιρείες μέικ απ και ειδικών εφέ στον κόσμο. Παίρνουμε τα απίστευτα σενάρια και βρίσκουμε τρόπους να τα κάνουμε πραγματικότα. Στη διάρκεια της καριέρας μου, όποτε ένας σκηνοθέτης με πλησίασε και μου ζήτησε κάτι, ποτέ δεν είπα όχι. Ζητούσα ένα λεπτό και επέστρεφα με μία δημιουργική λύση. Ποτέ δεν έχω πει ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι.

* Τα νέα επεισόδια του 6ου κύκλου «The Walking Dead», προβάλλονται κάθε Δευτέρα 22:45 στο FOX, λιγότερο από 24 ώρες μετά την Αμερική ενώ είναι επίσης διαθέσιμα on demand μέσω FOX Play.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024