Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπύρος Σούλης: ο κύριος

Σπύρος Σούλης: ο κύριος «Με το Δεξί» μιλά στο in.gr/TV

Ήταν ο πρώτος που έφερε στην ελληνική τηλεόραση ένα πρόγραμμα για makeover των σπιτιών, είναι από τους ανθρώπους που πιστεύει και υποστηρίζει με πάθος τις απόψεις του, και φέτος έχει βάλει στόχο να αλλάξει περισσότερα σπίτια, με μοναδικό σκοπό να κάνει κι άλλους ανθρώπους να χαμογελάσουν. Συνέντευξη στην: Εύα Χατζηαργυροπούλου ΕΡ. Στόχος της εκπομπής είναι […]

Ήταν ο πρώτος που έφερε στην ελληνική τηλεόραση ένα πρόγραμμα για makeover των σπιτιών, είναι από τους ανθρώπους που πιστεύει και υποστηρίζει με πάθος τις απόψεις του, και φέτος έχει βάλει στόχο να αλλάξει περισσότερα σπίτια, με μοναδικό σκοπό να κάνει κι άλλους ανθρώπους να χαμογελάσουν.

Συνέντευξη στην: Εύα Χατζηαργυροπούλου


ΕΡ. Στόχος της εκπομπής είναι να μεταμορφώσετε παλιά ή ακατάλληλα για κατοίκηση σπίτια οικογενειών, που αδυνατούν να το κάνουν μόνοι τους, να τα διακοσμήσετε και να τα αλλάξετε.
Αλλάζετε μόνο αυτό ή και τις ζωές τους;
ΑΠ. O στόχος της εκπομπής είναι να προσφέρει λειτουργικά, βιώσιμα και ζεστά σπίτια σε οικογένειες που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Όλη αυτή η προσπάθεια μας, όπως καταλαβαίνετε έχει άμεσο αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων που μας καλούν.
Ελπίδες και όνειρα χρόνων γίνονται πραγματικότητα μέσα σε πέντε ημέρες. Έτσι, εφόσον αυτές οι οικογένειες θα ζουν άνετα χωρίς να υποφέρουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, το να πούμε ότι η ζωή και η καθημερινότητα τους θα αλλάξει σε έναν μεγάλο βαθμό, ναι, ισχύει.
Το βλέπω να συμβαίνει κάθε εβδομάδα
.

ΕΡ. Ποιά είναι τα κριτήρια επιλογής των οικογενειών, που η τύχη τους κτυπά την πόρτα. Πείτε μας τι έχει για εσάς μεγαλύτερη σημασία και πόσο συμμετέχει σε αυτό η παραγωγή της εκπομπής;
ΑΠ. Υπάρχουν πολλά κριτήρια, τα οποία είναι κυρίως τεχνικά και επικεντρώνονται ιδιαίτερα στα προβλήματα που έχει το σπίτι και αυτά που αντιμετωπίζει η κάθε οικογένεια σε σχέση με αυτό.
Για εμάς όμως, κύριως παράγοντας είναι πάνω από όλα ο άνθρωπος. Πόσο πολύ ανάγκη έχει η κάθε οικογένεια όλη αυτή την αλλαγή και πώς όλο αυτό θα τους δώσει την στήριξη να συνεχίσουν με χαμόγελο την ζωή τους.
Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε διαπιστώνω με την ομάδα μου ότι πολλοί συμπολίτες μας στερούνται των βασικών αναγκών, για τους ίδιους και τις οικογένειες τους και αυτό με στεναχωρεί πολύ.
Μακάρι να μπορούσαμε να τους βοηθήσουμε όλους όμως μέσα από έναν όγκο δώδεκα χιλιάδων συμμετοχών προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.
Για το διαδικαστικό μέρος του πράγματος σας λέω ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούμε κληρώσεις, που το αποτέλεσμά τους χαρίζει χαμόγελα, σε πάρα πολλές οικογένειες.
Όσο για την παραγωγή, αυτή είναι εκεί για να μας βοηθήσει, σε αυτό που κάνουμε και όχι για να μας υποδείξει.

ΕΡ. Η εκπομπή σας, πιστεύετε πως έχει κάποια δόση reality, είναι γεγονός πως προκαλεί έντονη συγκίνηση στους τηλεθεατές. Εσάς μέχρι τώρα τί σας έχει αγγίξει πιο πολύ.
ΑΠ. Ο όρος reality, δηλαδή πραγματικότητα στα ελληνικά, περιλαμβάνει πληθώρα εκπομπών, δεν νομίζω όμως ότι ταιριάζει στην ταυτότητα της εκπομπής. Είμαστε αν θέλετε μια real life εκπομπή με αληθινούς ανθρώπους που βιώνουν αληθινές και πολλές φορές δύσκολες καταστάσεις. Δεν παρακολουθούμε όμως οικογένειες στην καθημερινότητα τους, ούτε σε προσωπικές στιγμές, ούτε στεκόμαστε στα προβλήματα τους.
Πιστεύω πως με σεβασμό και αξιοπρέπεια προβάλουμε την ιστορία αυτών των ανθρώπων που πολλές φορές μπορεί να συγκινήσει. Είναι απόλυτα φυσιολογικό αλλά δεν είναι το ζητούμενο για εμάς.
Μπορούμε να σκορπάμε χαμόγελα; Αυτό μας φτάνει.
Εξάλλου και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της ιστορίας μας, δακρύζουν πάντα από χαρά. Με αγγίζουν όλες οι ιστορίες από την ώρα που διαβάζω τα γράμματα όλων αυτών των ανθρώπων και προσπαθώ με την ομάδα μου όπου αυτό είναι δυνατό, να βοηθήσω
.

ΕΡ. Δουλεύετε σαν ομάδα με τους συνεργάτες σας. Νοιώθετε ο αρχηγός ή τις αποφάσεις τις παίρνετε από κοινού. Πόσο πολύτιμοι είναι για εσάς;
ΑΠ. Η τηλεόραση είναι μια ομαδική δουλειά και το μέγεθος της συγκεκριμένης παραγωγής, πολύ μεγάλο. Ο καθένας έχει τον ρόλο του μέσα σε όλο αυτό και δίνει πιστεύω τον καλύτερο του εαυτό.
Ηγούμαι εκ των πραγμάτων όλης αυτής της προσπάθειας μιας και πέρα από την παρουσίαση έχω και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό που είναι και το αντικείμενο των σπουδών μου.
Πολλές αποφάσεις τις παίρνουμε όλοι μαζί, κάποιες όμως φορές, και κυρίως όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ένας είναι αυτός που θα πάρει και το ρίσκο και την τελική απόφαση.
Στην οικοδομή, «όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι αργεί να ξημερώσει».
Οι συνεργάτες μου είναι νέοι άνθρωποι με φρέσκιες ιδέες και όλοι μαζί με σεβασμό μελετάμε τις περιπτώσεις και προσπαθούμε να δώσουμε την καλύτερη δυνατή λύση.
Είναι όχι μόνο πολύτιμοι, αλλά και φίλοι μου. Δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά, δουλεύουμε μαζί πάρα πολλές ώρες κάθε μέρα!

ΕΡ. Πιστεύετε ότι η εκπομπή απευθύνεται και σε ένα κοινό που μπορεί να αντλήσει από εσάς δημιουργικές ιδέες, οικολογικές λύσεις και εύκολες εφαρμογές;
ΑΠ. Ένα μέρος της εκπομπής δίνει συμβουλές, κατευθύνσεις και πρωτοποριακές ιδέες που μπορούν να εφαρμόσουν οι τηλεθεατές εύκολα στο δικό τους σπίτι.
Φέτος μάλιστα έχουμε κάνει στροφή στα λεγόμενα «πράσινα» σπίτια και με την χρήση οικολογικών υλικών προστατεύουμε το περιβάλλον αλλά και την τσέπη των ιδιοκτητών τους.

ΕΡ. Πολλοί αναρωτιούνται αν το budget της εκπομπής πρέπει να είναι μεγάλο, για αυτές τις δύσκολες οικονομικά εποχές που διανύουμε. Τι έχετε να πείτε γι αυτό;
ΑΠ. Μα για να ανακαινίσεις ένα σπίτι και να το κάνεις σωστά και χωρίς εκπτώσεις, χρειάζεσαι ούτως ή άλλως ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Άρα και το budget της εκπομπής είναι πράγματι μεγάλο, μιας και δεν προχωράμε μόνο σε επιφανειακές αλλαγές, αλλά αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα από την ρίζα του.
Όλα τα υλικά που τοποθετούν τα δεκάδες συνεργεία μας είναι άριστης ποιότητας και υψηλής αισθητικής. Παρ όλα αυτά ο στόχος μας είναι να μην επιβαρύνουμε την τσέπη των ιδιοκτητών που μας εμπιστεύονται τα σπίτια τους.
Χωρίς περιττές πολυτέλειες λοιπόν σχεδιάζουμε σπίτια βιώσιμα, ζεστά και προπάντων οικολογικά που κατ΄ επέκταση είναι και οικονομικά για την συντήρηση τους. Και εφόσον μπορούμε όλα αυτά να τα προσφέρουμε σε οικογένειες που τα χρειάζονται, τότε γιατί όχι;

ΕΡ. Έχετε κρατήσει φιλίες ή επικοινωνείτε με κάποια ή κάποιες οικογένειες που συμμετείχαν στην εκπομπή;
ΑΠ. Η φιλία είναι κάτι πολύ δυνατό και σπάνιο, που δεν μπορεί να ωριμάσει και να «παιδευτεί» μέσα στις ελάχιστες ημέρες που γνωρίζω τις οικογένειες. Υπάρχει όμως επικοινωνία. Έχω ξανασυναντηθεί με οικογένειες και ανθρώπους, έχουμε φάει μαζί, έχω γυρίσει ως επισκέπτης στα σπίτια τους.
Πολλές φορές λαμβάνω μυνήματα, τηλέφωνα και γράμματα για την ζωή τους και για το πόσο χαίρονται το σπίτι τους.

ΕΡ. Πόσο ευτυχισμένος είναι ο Σπύρος όταν κλείνει την πόρτα πίσω του και ξέρει, πως έχει αφήσει κάποιους συνανθρώπους του, που μπορούν να χαμογελούν και πάλι;
ΑΠ. Είναι μεγάλη ευτυχία και ικανοποίηση για εμένα αλλά και την ομάδα μου αυτό. Να ξέρουμε πως κάναμε ότι καλύτερο μπορέσαμε, ότι κουραστήκαμε, προσπαθήσαμε, αλλά στο τέλος, μια οικογένεια θα τα περνάει καλά μέσα στο ίδιο της το σπίτι.
Να βλέπουμε όνειρα χρόνων να γίνονται πραγματικότητα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να ξέρεις ότι έκανες έναν άλλο άνθρωπο να χαμογελάσει και από την επόμενη ημέρα θα δει την ζωή του λίγο πιο θετικά.

ΕΡ. Ο ανταγωνισμός είναι για εσάς καλός και κακός;
ΑΠ. Εξαρτάται για ποιον ανταγωνισμο μιλάμε. Αν εννοούμε τον ανταγωνισμό με τα πισώπλατα μαχαιρώματα, και όπου το ζητούμενο είναι μόνο να τερματίσουμε πρώτοι με οποιοδήποτε κόστος και θυσία, τότε όχι δεν συμφωνώ με αυτό. Αν όμως μιλάμε για τον ανταγωνισμό που σε ωθεί να γίνεις καλύτερος, που μέσα από την διαδρομή μαθαίνεις, βελτιώνεσαι και εξελίσεσαι, και που το όλο ταξίδι σε κάνει καλύτερο και πιο δυνατό, ναι αυτός ο ανταγωνισμός είναι καλός. Πολύ καλός. Γιατί τελικά, άσχετα με το αποτέλεσμα, είσαι πάντα κερδισμένος και με την πιο ουσιαστική έννοια, νικητής.

Καλή επιτυχία στον Σπύρο και την Ομάδα του

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024