Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Στέλιος Παρλιάρος μιλά στο in.gr/TV

Ο Στέλιος Παρλιάρος μιλά στο in.gr/TV

Ο αλχημιστής του Mega, με τις γλυκές προτάσεις από την Κωνσταντινούπολη, απαντά στις ερωτήσεις μας και μας προτείνει μια εύκολη συνταγή. Συνέντευξη στην: Εύα Χατζηαργυροπούλου ΕΡ. Σας αποκαλούν βασιλιά της σοκολάτας. Ωστόσο εσείς δεν τρώτε γλυκά, όπως έχετε δηλώσει. Ποιά ήταν η αφορμή να ανακαλύψετε τη ζαχαροπλαστική, να την σπουδάσετε και να διαπρέψετε σε αυτή; […]

Ο αλχημιστής του Mega, με τις γλυκές προτάσεις από την Κωνσταντινούπολη, απαντά στις ερωτήσεις μας και μας προτείνει μια εύκολη συνταγή.
Συνέντευξη στην: Εύα Χατζηαργυροπούλου

ΕΡ. Σας αποκαλούν βασιλιά της σοκολάτας. Ωστόσο εσείς δεν τρώτε γλυκά, όπως έχετε δηλώσει.
Ποιά ήταν η αφορμή να ανακαλύψετε τη ζαχαροπλαστική, να την σπουδάσετε και να διαπρέψετε σε αυτή;

ΑΠ. Κινητήριος δύναμη ήταν η αγάπη μου για τα γλυκά, που προέκυψε από τα βιώματα των παιδικών μου χρόνων. Όλοι στην οικογένειά μου είχαν μια ιδιαίτερη σχέση με την κουζίνα μέσα στην οποία μεγάλωσα και είχα τις πρώτες μου καθοριστικές εμπειρίες.
Όπως είναι γνωστό, η ζαχαροπλαστική είναι χημεία και απαιτεί ιδιαίτερη τεχνογνωσία, για να έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς, κι αυτό πάντα αποτελούσε πρόκληση για μένα
.

ΕΡ. Άρα έπαιξαν ρόλο οι ρίζες σας, (γεννηθήκατε και μεγαλώσατε στην Πόλη);

ΑΠ. Νομίζω πως ναι, γιατί είναι γνωστό, πως οι Κωνσταντινοπολίτες φροντίζουν να ικανοποιούν τις γαστριμαργικές απαιτήσεις του ουρανίσκου τους.

ΕΡ. Ποιό ήταν το πρώτο σας ζαχαροπλαστείο;

ΑΠ. Το πρώτο μου ζαχαροπλαστείο το άνοιξα το 1982 στην οδό Αναγνωστοπούλου, στο Κολωνάκι.

ΕΡ. Η εκπομπή σας, συνδυάζει γλυκειές αλχημείες με γλυκειές ιστορίες (την ιστορία δηλαδή κάθε γλυκού). Ήταν δική σας ιδέα;

ΑΠ. Ναι ήταν μία καθαρά δική μου επινόηση, που όμως πήρε «σάρκα και οστά», από τη δημιουργική ομάδα της εκπομπής.

ΕΡ. Η πικρή σοκολάτα παραμένει η αγαπημένη σας ή προστέθηκαν αντίζηλοι;

ΑΠ. Κατέχει πάντα την πρώτη θέση, γιατί είναι και η πιο αυθεντική ανάμεσα στις άλλες…

ΕΡ. Ο Παρλιάρος αγαπάει όλα τα παιδιά του (τα γλυκά του);

ΑΠ. Όπως όλοι όσοι ασχολούνται με τις τέχνες.

ΕΡ. Η τηλεόραση πως προέκυψε;

ΑΠ. Νομίζω ότι ήταν μεν απόρροια όλων αυτών των χρόνων, που ασχολούμαι με την ζαχαροπλαστική αλλά και σύμπτωση δε, με το φαινόμενο των τελευταίων χρόνων, την επιστροφή του κόσμου στη σπιτική κουζίνα και κατ’ επέκταση και στα σπιτικά γλυκά.

ΕΡ. Η ανταπόκριση του τηλεοπτικού κοινού, μεγάλωσε τις απαιτήσεις του Στέλιου Π. (όσον αφορά στο να προτείνει κάθε φορά κάτι νέο και φρέσκο, που θα έχει την υπογραφή του);

ΑΠ. Αυτός από μόνος του είναι ένας σημαντικός λόγος να προσπαθούμε για το καλύτερο.

ΕΡ. Πόσo μυστικά είναι τα μυστικά της τεχνικής σας;

ΑΠ. Είναι μυστικά που δεν χάνουν τη μαγεία τους και τις ιδιότητές τους ακόμα και αν γίνονται γνωστά σε πολλούς…

ΕΡ. Ποια είναι η σχέση σας με τον εκδοτικό χώρο;

ΑΠ. Έχω εκδώσει ήδη 8 βιβλία και μία συλλογή 15 βιβλίων. Επίσης, εδώ και 6 μήνες επιμελούμαι και το περιοδικό «Γλυκές Ιστορίες», που ήταν μία δική μου ιδέα και βρήκε ανταπόκριση από την «Καθημερινή».

ΕΡ. Μπορείτε να προτείνετε μια εύκολη συνταγή, στους επισκέπτες του in.gr;

ΑΠ. «Λεμονόπιτα«.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

100 γρ. Ζάχαρη άχνη
200 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασίου ψυγείου
1 Αυγό
300 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

500 γρ. Ζάχαρη
250 γρ. Αμύγδαλο σε σκόνη
Χυμός από 5 λεμόνια
Ξύσμα από 2 λεμόνια
10 Αυγά
190 γρ. Βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε τη ζύμη να »ξεκουραστεί» για μισή ώρα και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο μέσα σε τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4 εκ. Τοποθετούμε στο εσωτερικό του μεμβράνη με ρύζι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφαιρούμε τη μεμβράνη. ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με το αμύγδαλο, τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα. Στο τέλος, προσθέτουμε το λιωμμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά έτσι ώστε να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα και αδειάζουμε πάνω από την προψημένη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει. Κατά προτίμηση, σερβίρουμε εκτός ψυγείου εκτός κι αν το προτιμούμε κρύο, οπότε το διατηρούμε στο ψυγείο. Πασπαλίζουμε με άχνη.

Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία!

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024