Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαδραστικό θέατρο εμπνευσμένο από την δική σου ιστορία

Διαδραστικό θέατρο εμπνευσμένο από την δική σου ιστορία

Εξομολογήσεις ζωής ή φαντασίας σε ένα παιχνίδι μεταξύ συντονιστή και ομάδας. Πόσες διαφορετικές αντιδράσεις χωράνε σε μια σκέψη… Ένας τρόπος να ανακαλύψουμε όσα δεν ξέρουμε ούτε εμείς για εμάς. Από 14 Μαρτίου έως 4 Απριλίου κάθε Τετάρτη 17:00 με 22:00 στο Playback Theatre. Τι είναι το play back theater Toplaybacktheater είναι ένα είδος διαδραστικού θεάτρου […]

Εξομολογήσεις ζωής ή φαντασίας σε ένα παιχνίδι μεταξύ συντονιστή και ομάδας. Πόσες διαφορετικές αντιδράσεις χωράνε σε μια σκέψη… Ένας τρόπος να ανακαλύψουμε όσα δεν ξέρουμε ούτε εμείς για εμάς.

Από 14 Μαρτίου έως 4 Απριλίου κάθε Τετάρτη 17:00 με 22:00 στο Playback Theatre.

Τι είναι το play back theater

Toplaybacktheater είναι ένα είδος διαδραστικού θεάτρου που βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό. Οι συμμετέχοντες υπό την καθοδήγηση ενός συντονιστή καλούνται να «παίξουν» με τις δικές τους ιστορίες.

Ξεκίνησε το 1973 από τους Jonathan Fox & Jo Salas στην Αμερική .Οι θεατές και τα μέλη της ομάδας μοιράζονται με το κοινό ιστορίες από τη ζωή τους ή από τη φαντασία τους, όνειρα και σκέψεις τους και έπειτα οι υπόλοιποι καλούνται να αναπαραστήσουν μικρές σκηνές που δημιουργούνται με βάση αυτές τις ιστορίες.

Στόχοι του σεμιναρίου

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα ασχοληθούμε με :

  • Την εκμάθηση συγκεκριμένων τεχνικών playback θεάτρου .
  • Την ανάπτυξη ικανοτήτων στον αυτοσχεδιασμό
  • Την εξωτερίκευση των συναισθημάτων
  • Την ανάπτυξη της φαντασίας
  • Τον συντονισμό και την ομαδικότητα που απαιτείται σε οποιαδήποτε μορφή «συνεργασίας»
  • Στην ανάπτυξη της εν συναίσθησης και ψυχολογικής σκέψης μας ώστε σε αντίστοιχες στιγμές να είμαστε σε θέση να ανακαλούμε από τους αυτοσχεδιασμούς διαφορετικούς τρόπους αντίδρασης και διαχείρισης καταστάσεων της ζωής μας.

Σε ποιους απευθύνεται
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να εκφραστούν μέσα από μία θεατρική διαδικασία . Σε όλους όσους θέλουν να πουν μία ιστορία τους είτε για να την ξαναθυμηθούν είτε για να την δουν από μία άλλη οπτική γωνία ακόμα και για να βρουν συνοδοιπόρους που ίσως σε ανάλογες στιγμές έχουν βιώσει αντίστοιχες καταστάσεις με αντίστοιχο τρόπο.
Επίσης το συγκεκριμένο σεμινάριο είναι χρήσιμο στους συντονιστές ομάδων , στους καθηγητές , τους παιδαγωγούς και όλους όσοι έχουν υπό την εποπτεία τους ένα σύνολο ανθρώπων.

Αγνή Χιώτη

Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Ίασμος-Βασίλης Διαμαντόπουλος» και τελειόφοιτος του τμήματος Ιστορίας -Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Αθηνών.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Θ.Μοσχόπουλο , Γ. Μαυραγάνη , Αν. Μανωλικάκη ,ΡέιναΕσκενάζυ , Κατερίνα Μαραγκουδάκη, Νίκο Καραγέωργο κ.α.
Έχει ολοκληρώσει τους τέσσερις κύκλους που αφορούν στην εκπαίδευση και τον συντονισμό ομάδων playback theater.
Δουλεύει ως ηθοποιός και ως βοηθός σκηνοθέτη και έχει συνεργαστεί με τους Ελένη Γκασούκα , Θοδωρή Αθερίδη , Χρήστο Χατζηπαναγιώτη , Λάκη Λαζόπουλο , Πέμη Ζούνη, Σήφη Μάινα ,Αλέξανδρο Κοέν ,Εμμανουέλα Αλεξίου , Νίκο Παροίκο ,Χάρη Χιώτη ,Διονύση Φερεντίνο , Gian Carlo del Monaco κ.α.
Είναι ιδρυτικό μέλος της Θεατρικής Ομάδας Repente.
Έχει σκηνοθετήσει την παιδική παράσταση «Ο πρίγκιπας που ονειρεύτηκα να φιλήσω» στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Christmas Factory και έχει συγγράψει και σκηνοθετήσει το «Ποπ Κορν » .

in.gr

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024