Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Θέατρο Κάτω απ' τη Γέφυρα»: οι πρώτες παραστάσεις της σεζόν

«Θέατρο Κάτω απ’ τη Γέφυρα»: οι πρώτες παραστάσεις της σεζόν

Το Θέατρο Κάτω απ’ τη Γέφυρα του Νίκου Δάφνη ανακοίνωσε τις πρώτες παραστάσεις της σεζόν που θα παρουσιαστούν στις τρεις σκηνές του θεάτρου. Η περίοδος 2015-16 ξεκινά με τα παρακάτω έργα: «Οι Αλλοπαρμένοι» των Thomas Middleton, William Rowley, την παράσταση υπό τον γενικό τίτλο «Πιστωμένο στον Αύγουστο Στρίντμπεργκ» που περιλαμβάνει τα έργα «Οι Δανειστές» και […]

Το Θέατρο Κάτω απ’ τη Γέφυρα του Νίκου Δάφνη ανακοίνωσε τις πρώτες παραστάσεις της σεζόν που θα παρουσιαστούν στις τρεις σκηνές του θεάτρου.
Η περίοδος 2015-16 ξεκινά με τα παρακάτω έργα: «Οι Αλλοπαρμένοι» των Thomas Middleton, William Rowley, την παράσταση υπό τον γενικό τίτλο «Πιστωμένο στον Αύγουστο Στρίντμπεργκ» που περιλαμβάνει τα έργα «Οι Δανειστές» και «Η πιο Δυνατή», τη «Γυναίκα loser» (Πονεμένες ιστορίες) της Βίλης Σωτηροπούλου και τις «Πέντε σιωπές» της Σίλα Στίβενσον που ανεβαίνει για 2η χρονιά. Στην παιδική σκηνή θα ανέβει η διασκεδαστική παράσταση «Η Σολομώντεια λύση» του Γιάννη Καλατζόπουλου η οποία είναι βασισμένη στο κινέζικο παραμύθι «Ο κύκλος με την κιμωλία».

Οι παραστάσεις αναλυτικά:

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
«Οι Αλλοπαρμένοι» των Thomas Middleton, William Rowley
Η πλοκή του έργου εκτυλίσσεται σε δύο παράλληλα επίπεδα: το πρώτο στην αυλή των αριστοκρατών όπου η βία και ο ερωτισμός οδηγούν μια γυναίκα στην καταστροφή και την αυτοκαταστροφή, και το δεύτερο σε ένα άσυλο φρενοβλαβών, στο οποίο δέχονται να εγκλειστούν δηλώνοντας «τρελοί» διάφοροι νέοι της ίδιας πόλης, στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν την εύνοια της πανέμορφης συζύγου του ηλικιωμένου διευθυντή. Ο συνδυασμός των δύο στοιχείων, τραγικού και γκροτέσκο, η υποβλητική ατμόσφαιρα και οι καταιγιστικοί ρυθμοί υπογραμμίζουν τη σύγκρουση και τις διαφορές των δύο κόσμων, των γνωστικών και των τρελών, των αρχόντων και των παρακατιανών, των θυμάτων και των θυτών.
Ο Μίντλετον, μαζί με τον συνεργάτη του Ρόουλεϋ, μέσα απ’ την κινηματογραφική σχεδόν ταχύτητα της υπόθεσης των Αλλοπαρμένων, σαρκάζουν την απολυταρχία, τον πουριτανισμό, την θρησκοληψία και τις μεταφυσικές φοβίες.

Σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης
Βοηθός σκηνοθέτης: Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου
Σκηνικά – κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη
Παίζουν αλφαβητικά: Ελένη Δαφνή, Οδυσσέας Κιόσογλου, Κώστας Κλάδης, Πασχάλης Μερμιγκάκης, Σπύρος Περδίου, Κώστας Τζαφέρης, Πέτρος Τσαμπαλιάρης, Κατερίνα Τσεβά, Γιώργος Χαλεπλής

Πρεμιέρα: 20 Νοεμβρίου
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00
Γενική είσοδος :15€, φοιτητικό-ανέργων-προπώληση: 10€

Η παράσταση με τίτλο «Πιστωμένο Στον Αύγουστο Στρίντμπεργκ» περιλαμβάνει τα έργα «Οι Δανειστές» και «Η Πιο Δυνατή».
«ΟΙ Δανειστές»: Πρόκειται για ένα δυνατό ψυχόδραμα, βασισμένο στη βασανιστική σχέση των δυο φύλων, γνώριμο χαρακτηριστικό του ιδιοφυούς και πρωτοπόρου συγγραφέα. Έργο σκληρό και κανιβαλικό, αποκαλύπτει την κόλαση των ανεξόφλητων λογαριασμών στο έρεβος της ανθρώπινης ψυχής. Μια αναμέτρηση μέχρι θανάτου στην αέναη αντιπαλότητα των δυο φύλων. Υποσχέσεις και οδυνηρές διαψεύσεις που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν, αιμορραγούν στο παρόν και υπονομεύουν το μέλλον.
«Η πιο Δυνατή»: Οι σχέσεις των ηρωίδων και οι ζωές τους ισορροπούν πάνω σε κρυμμένα μυστικά που το έρεβος της ανθρώπινης ψυχής παλεύει να τα εξωραΐσει.

«Οι Δανειστές»:
Μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ
Σκηνοθεσία: Εύης Θεοδωρίδου
Παίζουν: Βίκυ Ευαγγέλου, Ανδρέας Κουτσούδης και Μιχάλης Χάιδας

«Η πιο Δυνατή»:
Μετάφραση: Άννα Κάζαγλη
Σκηνοθεσία: Εύης Θεοδωρίδου
Παίζουν: Βίκυ Ευαγγέλου και Άννα Κάζαγλη.

Πρεμιέρα: 10 Οκτωβρίου
Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:30, έως 25 Οκτώβρη
Γενική είσοδος: 7€

«Γυναίκα loser» (Πονεμένες ιστορίες) της Βίλης Σωτηροπούλου ακολουθεί την πορεία της σύγχρονης γυναίκας. Οι γυναίκες του έργου μοιράζονται τις ιστορίες τους, ( οι τέσσερις ηθοποιοί παίζουν και τους ανδρικούς ρόλους) διατρέχοντας τρείς δεκαετίες και πολλά θέματα.. Ο έρωτας, το σέξ, η φιλία, η ψυχανάλυση, η μοναξιά, η καριέρα, η ανεργία, η κλιμακτήριος, η άνοδος και η πτώση της μεσαίας τάξης, όλα επι τάπητος ( κυριολεκτικά)…

Σκηνοθεσία: Βίλη Σωτηροπούλου
Μουσική : Xρήστος Θηβαίος
Φωτογραφίες : Ανδρέας Κατσικούδης, Μίνα Λαμπροπούλου, Γιώργος Μακρίδης
Παίζουν οι: Aγγελική Ελευθεράκη, Aννα Μακρή, Καλλιόπη Μανδρέκα, Βίλη Σωτηροπούλου

Πρεμιέρα: από 29 Οκτωβρίου έως 24 Δεκεμβρίου κάθε Πέμπτηστις 21:00
Γενική είσοδος: 10€, φοιτητικό-ανέργων-προπώληση: 7€

ΠΙΣΩ ΧΩΡΟΣ
Οι «Πέντε σιωπές» της Σίλα Στίβενσον – για 2η χρονιά.
Πέντε σιωπές. Δέκα. Εκατό σιωπές. Χίλιες. Στη φασαρία των δρόμων, στων σπιτιών τις συνευρέσεις, στα φωτισμένα γήπεδα των συναυλιών… αφουγκράζεσαι τον ήχο της σιωπής. Παντού. Εκκωφαντική σιωπή… όπως κι ο φόβος που την γεννάει. Ναι. Φοβάσαι. Φοβάσαι να μιλήσεις αληθινά για σένα. Φοβάσαι να ακούσεις τον άλλον. Φοβάσαι να καταγγείλεις. Φόβος. Απ’ την οικογένεια, απ’ το Σχολείο, απ’ το Κράτος, απ’ τη Θρησκεία, απ’ τα Μέσα Επικοινωνίας, απ’ την Πολιτική, απ’ τις Ιδεολογίες. Φόβος. Η βασική αιτία της σιωπής. Κονταίνει τους ανθρώπους τόσο φόβος, αδειάζει τα βλέμματα, μικραίνει τις κινήσεις, κι αρχίζουν ψιθυρίσματα και λειψές ανάσες κι άρρωστες ζωές. Ναι. Ο φόβος… γέμισε το δωμάτιο… γέμισε τον κόσμο όλο… η ώρα της σιωπής… για πόσο θα αφήσουμε να μας φοβίζει αυτός ο φόβος;
Μια οικογένεια… Τέσσερις σιωπές
Και μια πέμπτη… Η δική σου

Σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια, επιμέλεια φωτισμού και μουσικής: Κοραής Δαμάτης
Παίζουν οι: Νίκος Δαφνής, Κων/να Σαραντοπούλου, Δανάη Καλαχώρα και Μαρία Χριστοδούλου

Πρεμιέρα: 31 Οκτωβρίου
Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 19:00 και Δευτέρα στις 21:00
Γενική είσοδος :15€, φοιτητικό-ανέργων-προπώληση: 10€

ΠΑΙΔΙΚΗ – ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
«Η Σολομώντεια λύση» του Γιάννη Καλατζόπουλου είναι βασισμένη στο κινέζικο παραμύθι «Ο κύκλος με την κιμωλία» από το οποίο εμπνεύστηκε το αριστούργημά του ο Μπέρτολντ Μπρεχτ «Ο Καυκασιανός κύκλος με την κιμωλία» και είναι σκηνοθετημένη σαν «θέατρο μέσα στο θέατρο». Πρόκειται για μια διασκεδαστική παράσταση και όπως λένε οι συντελεστές «θα είναι μια παράσταση –σταθμός στη δεκαοχτάχρονη ιστορία του θεάτρου».

Σκηνοθεσία: Νίκος Δαφνής
Μουσική: Δημήτρης Λέκκας
Χορογραφία: Αρετή Μώκαλη
Σκηνικά-κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Ζωγραφική σκηνικών-αφίσα: Ελένη Σουμή
Φωτισμοί: Χρήστος Τσαμπάς
Παίζουν οι: Κώστας Κλάδης, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Κατερίνα Τσεβά, Κώστας Τζαφέρης, Πασχάλης Μερμιγκάκης και Οδυσσέας Κιόσογλου

Πρεμιέρα: 1η Νοεμβρίου
Κάθε Κυριακή στις 12:00 π.μ. και 15:30 μ.μ.
Γενική είσοδος :10€, ανέργων-ομαδικό-προπώληση: 7€

Προπώληση εισιτηρίων στα σημεία:
ΘΕΑΤΡΟ «ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ»
Πλατεία ηλεκτρικού σταθμού Ν. Φαλήρου, τηλ. 210 4816200, τηλ. & φαξ 210 4816207

entertainment.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024