Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με εκπλήξεις έρχεται η νέα θεατρική σεζόν

Με εκπλήξεις έρχεται η νέα θεατρική σεζόν

...

Επιμέλεια: Μαρία Παπουτσή

Διαμορφώνεται το θεατρικό παζλ του χειμώνα με ονόματα σταθερές αξίες του χώρου να πρωταγωνιστούν και να σκηνοθετούν αλλά και με εκπλήξεις καθώς τραγουδίστριες θα επωμιστούν ρόλους αοιδών που έγραψαν ιστορία στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.
Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις πρώτες συνεργασίες που κλείστηκαν και αναμένονται…

Eπιστροφή στο θεατρικό της σπίτι, στο θέατρο Διάνα, για την Ελένη Ράντου τη χειμερινή σεζόν με το Σταμάτη Φασουλή να σκηνοθετεί το ψυχολογικό θρίλερ της Ζίνι Χάρις «Για μια ανάσα…». Το έργο θα ανέβει από το τέλος Οκτωβρίου για πρώτη φορά στην Ελλάδα και εκτός από τη Ράντου απίζουν: Ελένη Ουζουνίδου, Αντώνης Καρυστινός, Μελέτης Ηλίας, Κρις Ραντάνοφ.

Ο Θοδωρής Αθερίδης και η Σμαράγδα Καρύδη θα είναι οι πρωταγωνιστές της νέας άπαιχτης, κωμωδίας «Το Ψέμα» του πιο δημοφιλούς σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα Φλοριάν Ζελέρ που θα ανέβει από τον Οκτώβριο στο Μικρό Παλλάς. Μαζί τους επί σκηνής ο Κωνσταντίνος Κάππας και η Μυρτώ Αλικάκη.

Παπαθανασίου και Ρέππας επανέρχονται στη ρεαλιστική γραφή με το καινούριο έργο τους «Δεύτερη Φωνή» που θα ανέβει στο Θέατρο Αποθήκη με πρωταγωνιστές τη Νένα Μεντή που θα υποδυθεί μια παλιά τραγουδίστρια της δεκαετίας του ’70, τον Γιώργο Ζιόβα, τη Δανάη Σκιάδη, τον Κωνσταντίνο Γαβαλά και τον Δήμητρη Σαμόλη.

Το Θέατρο Παλλάς αλλάζει χέρια και το αναλαμβάνει η νέα εταιρεία θεατρικών παραγωγών του επιχειρηματία Πάνου Κατσαρίδη «Θεατρικές Σκηνές». Για την προσεχή σεζόν 2016-2017 έχουν προγραμματίσει τις εξής παραστάσεις:
Από τον προσεχή Φεβρουάριο τη μουσική παράσταση, αφιερωμένη στη ζωή και τα τραγούδια της Τζένης Βάνου, η οποία θα ανέβει στο Θέατρο Παλλάς. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Κιμούλης, ενώ τη θρυλική ερμηνεύτρια θα υποδυθεί η Φωτεινή Δάρρα.
Τον Οκτώβριο, η εταιρεία παρουσιάζει στο θέατρο Άλμα δύο δημοφιλή θεατρικά έργα. Στην κεντρική σκηνή, ο Γιώργος Κιμούλης ανεβάζει το τολμηρό έργο του Σοντερλό ντε Λακλό «Επικίνδυνες Σχέσεις», κρατώντας παράλληλα τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ερωτύλου υποκόμη Βαλμόν. Μαζί του επί σκηνής θα δούμε τις Εβελίνα Παπούλια, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Μάρα Δαμουρσλή και Μάρω Κοντού.
Στη Β’ σκηνή του θεάτρου Άλμα, η Πέμυ Ζούνη σκηνοθετεί την Ελένη Καστάνη στο έργο του Γουίλι Ράσελ, «Σίρλεϊ Βαλεντάιν» σε μετάφραση Αλέξανδρου Ρήγα.
Τον Δεκέμβριο, η εταιρεία θα παρουσιάσει στο Θέατρο Πάνθεον το έργο του Μπέρναρντ Σο «Πυγμαλίων – Ωραία μου Κυρία», σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα, σκηνικά του Μανόλη Παντελιδάκη και κοστούμια του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη.
Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά η Δήμητρα Ματσούκα, ενώ τον υπόλοιπο θίασο συμπληρώνουν οι: Κώστας Κόκλας, Παύλος Χαϊκάλης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Ορέστης Τζιόβας, Ησαϊας Ματιάμπα και η Μάρθα Βούρτση.

Την κωμωδία «Άμλετ ο Β’» του Σάμιουελ Μπόμπρικ επέλεξε να ανεβάσει ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης που εκτός από πρωταγωνιστής υπογράφει και τη σκηνοθεσία. H παράσταση θα ανέβει από τον Οκτώβριο στο Θέατρο Ζίνα.

«Οι Τρειςευτυχισμένοι» του Ευγένιου Λαμπίς μια κωμωδία που έγραψε ως αντίδραση –όπως λέγεται– στον ισχυρισμό ενός κριτικού ότι «η μοιχεία δεν θα μπορέσει ποτέ να προκαλέσει γέλιο» θα ανέβει το θέατρο Πορεία σε μια μία ανατρεπτική εκδοχή από τον Γ. Χουβαρδά με πρωταγωνιστές τους Ιωάννα Κολλιοπούλου, Χρήστο Λούλη, Λαέρτη Μαλκότση, Άγγελο Παπαδημητρίου, Λένα Παπαληγούρα, Άλκηστη Πουλοπούλου, Δημήτρη Τάρλοου.
Πρεμιέρα στις 21 Ιανουαρίου του 2017.

O Σπύρος Παπαδόπουλος για τη χειμερινή θεατρική σεζόν επέλεξε να ανεβάσει τη σπιρτόζικη κωμωδία «Δείπνο Ηλιθίων» του Φρανσίς Βεμπέρ. Μαζί του οι Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, Βασίλης Ρίσβας, Άννα Μενενάκου, Ξανθή Γεωργίου και Τάκης Παπαματθαίου.

«Το στρίψιμο της βίδας» του Τζέφρι Χάτσερ έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2017 σε μετάφραση – σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια Δημοσθένη Παπαδόπουλου σε θεατρική διασκευή από τον Τζέφρι Χάτσερ και πρωταγωνιστές τη Θάλεια Ματίκα και τον Ιάσωνα Παπαματθαίου.

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη θα πρωταγωνιστήσει στο έργο του Τόμας Μπέρνχαρντ «Πλατεία Ηρών» στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής που θα ανέβει από τον Ιανουάριο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά. Μαζί της η Μαρία Σκουλά, Μπινιάρη, Στέργιογλου, Μαλτέζου, Καλαϊτζίδου, Κεκέ.

Ο βραβευμένος από την Πανελλήνια Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών μονόλογος του Κώστα Λεϊμονή «Ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου» θα ανέβει, την προσεχή σεζόν, στο θέατρο Αλκμήνη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.
Στο ρόλο του πολιτικού, που εκφωνεί, πριν παραιτηθεί, τον τελευταίο του λόγο στη Βουλή, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Δύο συνταρακτικά έργα, από τα πρώτα θεατρικά του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Ο Κρυφός Ήλιος» (1952) και «Σιλωάμ» (1951), με νωπές μνήμες, παραστάσεις και βιώματα από τον εγκλεισμό του στο χιτλερικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Mauthausen, θα ανέβουν για πρώτη φορά στη σκηνή του Τζένη Καρέζη από τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Τα δύο μονόπρακτα ανεβαίνουν με ενιαίο τίτλο «Σιλωάμ», σε σκηνοθεσία Γιώργου Γιανναράκου, τους ρόλους επωμίζονται ο Γιώργος Γιαννούτσος, ο Δημήτρης Κανέλλος, ο Ερρίκος Λίτσης, ο Ευθύμιος Ξυπολυτάς, ο Κωνσταντίνος Πλεμμένος και ο Κώστας Φαλελάκης.

Η Εταιρεία Θεάτρου Συν Επί διανύοντας τον 10ο χρόνο δημιουργικής παρουσίας στα θεατρικά δρώμενα θα ανεβάσει στο Από Μηχανής Θέατρο για τη θεατρική περίοδο 2016-17 το «Πάρτυ Γενεθλίων» του Χάρολντ Πίντερ, το «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ» του Έντουαρντ Άλμπι και στη Β’ Σκηνή «Ο Πίθηκος του Κάφκα» του Κόλιν Τίβαν.

Μετά την πολυσυζητημένη «Ισορροπία του Nash» στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, η Πηγή Δημητρακοπούλου επανέρχεται με ένα ακόμη έργο-πρόκληση: το «Lebensraum» του Θανάση Τριαρίδη. Πρόκειται για ένα έργο-πείραμα που καταργεί τα όρια ανάμεσα στους ηθοποιούς και το κοινό, το όριο ανάμεσα στην αθωότητα και την ενοχή, ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα. Το έργο εκκινεί από την ναζιστική επεκτατική θεωρία του Ζωτικού Χώρου (Lebensraum) και τη μεταγράφει εφιαλτικά στο σήμερα. «Συναυτουργούς» στο εγχείρημά της η σκηνοθέτις θα έχει τους ηθοποιούς Βασίλη Βασιλάκη και Σήφη Πολυζωίδη. Στο θέατρο Faust.

Το έργο του Αμερικάνου συγγραφέα Τενεσί Ουίλιαμς «Kingdom of Earth» θα ανέβει το ερχόμενο φθινόπωρο, στο θέατρο Olvio, σε σκηνοθεσία Νίκου Κατή, με τους Παναγιώτα Βλαντή, Ορέστη Τζιόβα και Ανδροκλή Δεληολάνη. Πρόκειται για ένα έργο σχεδόν άγνωστο στο ευρύ κοινό, αλλά και για μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή, όπου ο σημαντικός συγγραφέας αυτοσαρκάζεται βαθιά σε ένα κείμενο ωμό, σαρκικό και βαθιά χιουμοριστικό.

Το «Mamma Mia» των ΑΒΒΑ, ένα από τα πιο επιτυχημένα και δημοφιλή μιούζικαλ όλων των εποχών, έρχεται με πρωταγωνίστρια τη Δέσποινα Βανδή στο ρόλο της Ντόνα. Η παράσταση σε σκηνοθεσία-απόδοση κειμένου και στίχων της Θέμιδας Μαρσέλλου με τους Άκη Σακελλαρίου, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Μπέττυ Μαγγίρα, Αργύρη Αγγέλου, Μαριέλλα Σαββίδου κ.ά. θα ανέβει στις αρχές Δεκεμβρίου στο θέατρο Ακροπόλ με πολυμελή θίασο και ζωντανή ορχήστρα.

entertainment.in.gr

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024