Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη στην Επίδαυρο

Οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη στην Επίδαυρο

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου Ακυρώσεις και αναβολές εκδηλώσεων στον καλλιτεχνικό χώρο ξεκίνησαν λόγω της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος την Κυριακή. Το Εθνικό Θέατρο, όμως, ενημερώνει ότι οι παραστάσεις του έργου «Τρωάδες» του Ευριπίδη, στις 3 και 4 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Η προγραμματισμένη έναρξη του Φεστιβάλ Φιλίππων με την πρεμιέρα της περιοδείας του […]

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου

Ακυρώσεις και αναβολές εκδηλώσεων στον καλλιτεχνικό χώρο ξεκίνησαν λόγω της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος την Κυριακή. Το Εθνικό Θέατρο, όμως, ενημερώνει ότι οι παραστάσεις του έργου «Τρωάδες» του Ευριπίδη, στις 3 και 4 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Η προγραμματισμένη έναρξη του Φεστιβάλ Φιλίππων με την πρεμιέρα της περιοδείας του Εθνικού Θεάτρου για τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου μεταφέρεται μια ημέρα νωρίτερα. Αντί για 4 και 5 Ιουλίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, οι παραστάσεις θα δοθούν στις 3 και 4 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων.

Υποψήφιος προς ένταξη στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων «μιλά» για την ιστορική σημασία του και μέσα από το φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ Φιλίππων, που ανοίγει τις πύλες του στις 3 Ιουλίου, με τη σκηνοθετική επιμέλεια του θεατρικού μέρους να ανήκει στον Θοδωρή Γκόνη.

Όπως είχε δηλώσει στο in.gr: «Με μια σκυταλοδρομία κειμένων μιλάμε για την ιστορία των Φιλίππων. Είναι ένα θέατρο που ανήκει σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα».

Τονίζοντας, δε, τη σημασία του χώρου, είχε σημειώσει: «Θέλουμε να δείξουμε ότι είναι ένα μνημείο παγκόσμιας κλάσης. Είναι ένας σημαντικός χώρος. Τα κείμενα και οι παραστάσεις θα αναδείξουν αυτή τη σημασία. Θα ακουστεί από τη φωνή της Λυδίας Φωτοπούλου η προς Φιλιππησίους επιστολή, από τη φωνή της Φιλαρέτης Κομνηνού η μάχη της Αμφίπολης του Θουκυδίδη, από άλλους ηθοποιούς η φυλλάδα του Μ. Αλεξάνδρου. Ο ίδιος ο τόπος διεκδικεί με το στόμα το παρών στην παγκόσμια σκηνή. Θέλουμε να δείξουμε με τον τρόπο μας ότι το φεστιβάλ Φιλίππων είναι ένας ακόμη »μοχλός πίεσης»».

Σχολιάζοντας, παράλληλα, την έντονη «παρουσία» του Αριστοφάνη στο Φεστιβάλ, είχε πει: «Υπάρχει μέσα στη ζωή μας ο Αριστοφάνης και ειδικά τώρα τον χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ, παρόλο που συχνά τον κακομεταχειριζόμαστε ανεβάζοντάς τον συμβατικά».

entertainment.in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024