Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σκιών Καμώματα... ο Καραγκιόζης Προφήτης!»

«Σκιών Καμώματα… ο Καραγκιόζης Προφήτης!»

Το Σάββατο 8 Αυγούστου στις 21.00 μ.μ. στο Cine «Γοργόνα» (Κάλαμος) και την Κυριακή 9 Αυγούστου στις 21.00 μ.μ. στο Cine «Alex» (Πόρτο Ράφτη), η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Θεάτρου Τέχνη», παρουσιάζει το έργο του Ευγένιου Σπαθάρη. Το Σάββατο 8 Αυγούστου στις 21.00 μ.μ. στο Cine «Γοργόνα» (Κάλαμος) και την Κυριακή 9 Αυγούστου στις 21.00 […]

Το Σάββατο 8 Αυγούστου στις 21.00 μ.μ. στο Cine «Γοργόνα» (Κάλαμος) και την Κυριακή 9 Αυγούστου στις 21.00 μ.μ. στο Cine «Alex» (Πόρτο Ράφτη), η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Θεάτρου Τέχνη», παρουσιάζει το έργο του Ευγένιου Σπαθάρη.
Το Σάββατο 8 Αυγούστου στις 21.00 μ.μ. στο Cine «Γοργόνα» (Κάλαμος) και την Κυριακή 9 Αυγούστου στις 21.00 μ.μ. στο Cine «Alex» (Πόρτο Ράφτη), η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Θεάτρου Τέχνη», παρουσιάζει το έργο του Ευγένιου Σπαθάρη.

Ο «Εμψυχος Καραγκιόζης» ξεκίνησε το ταξίδι του τα όμορφα καλοκαιρινά βράδια.. και καλεί μικρούς και μεγάλους να γίνουν «συνταξιδιώτες» στην πιο όμορφη εμπειρία γέλιου και θεατρικής τέχνης που μπορεί να μας προσφέρει η μαγεία του παραδοσιακού λαϊκού μας θεάτρου, έτσι όπως μας την κληροδότησε ο μεγάλος μας δάσκαλος Ευγένιος Σπαθάρης.

Έξι ταλαντούχοι ηθοποιοί, με πρωταγωνιστή τον Τάκη Βαμβακίδη στο ρόλο του Καραγκιόζη και τον Γιάννη Ζουμπαντή στο ρόλο του Κολλητηριού, ενσαρκώνουν επί σκηνής τις φιγούρες του Ευγένιου Σπαθάρη, σε μια σπαρταριστή κωμωδία, που θα γεμίσει τα καλοκαιρινά απογεύματα μικρών και μεγάλων, με τα μηνύματα και το γέλιο που μπορεί να προσφέρει η ποιότητα της λαϊκής μας παράδοσης!

Πάντα με σεβασμό και υπευθυνότητα στο λιλιπούτειο κοινό το Θεάτρου Τέχνη, προσπαθεί να κληροδοτήσει στη νέα γενιά τη σημαντική ιστορία του λαϊκού θεάτρου σκιών, έτσι όπως την δίδαξε ο μεγάλος δάσκαλος, Ευγένιος Σπαθάρης.

Η μεγάλη ανταπόκριση που μέχρι τώρα έχει δείξει το κοινό σ’ αυτήν την πρωτοποριακή ιδέα του «έμψυχου Καραγκιόζη», που δίνει νέα διάσταση στον πολιτιστικό θησαυρό του Θεάτρου Σκιών, δίνει την δύναμη στο Θεάτρου Τέχνη να συνεχίζει και να εξελίσσει την προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2004.

Λίγα λόγια για το έργο
Στο σαράι, μετά το θάνατο του Ζαρκαζίτ Πασά, τη διοίκηση αναλαμβάνει ο γιός του. Θέλοντας να τακτοποιήσει εκκρεμείς υποθέσεις, αποφασίζει να καλέσει όσους δούλευαν στην υπηρεσία του πατέρα του και να τους εξοφλήσει για τα δεδουλευμένα.
Ο Καραγκιόζης μυρίζεται λεφτά και η πείνα του τον κάνει να σκαρφιστεί ένα τρόπο ώστε να εισπράξει κι αυτός!
Όταν αποκαλύπτεται το κόλπο του, καλείται να σκαρφιστεί ένα ξεκαρδιστικό τέχνασμα για να σώσει τη ζωή του ίδιου και του κουμπάρου του Νιόνιου που άθελά του είχε εμπλακεί στην υπόθεση!

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Ευγένιος Σπαθάρης σε συνερασία με τον Τάκη Βαμβακίδη
Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης
Στίχοι: Τάσος Κώνστας
Σκηνικά: Νίκος Κασαπάκης
Φωτισμοί: Στέλιος Ποιμενίδης
Χορογραφίες: Κατερίνα Γκέρκι

Διανομή
Τάκης Βαμβακίδης – Καραγκιόζης
Γιάννης Ζουμπαντής – Κολλητήρι
Νίκος Παναγιωτούνης – Νιόνιος/Ταχήρ
Θανάσης Λιούνης – Χατζηαβάτης/Γέρος
Δομινίκη-Παπαστεργίου-Αγλαϊα/Χανούμισσα
Χρήστος Συρμακέζης, Παντελής Τσόγκας – Πασάς / Βεληγκέκας …

Τιμή εισιτηρίου:
– 13 ευρώ Γενική Είσοδος
8 ευρώ για παιδιά μέχρι 8 ετών

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:
«CINE “ΓΟΡΓΟΝΑ”
Λεωφ. Αγίων Αποστόλων
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22950-81223

– CINE “ALEX”
Λεωφ. Πόρτο Ράφτη 235
email: info@alexcinema.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22990-76034

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024