Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Ισορροπία ανάμεσα στο κλασικό και το σύγχρονο»

«Ισορροπία ανάμεσα στο κλασικό και το σύγχρονο»

...

Εξι μήνες μετά την αποχώρηση του Αντώνη Φωνιαδάκη από τη διεύθυνση του Μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής, το σχήμα μετράει ένα ακόμη ορόσημο με την τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Ρήγου ως επικεφαλής.

Σύμφωνα με το Βήμα ο γνωστός χορογράφος και σκηνοθέτης, που επιλέχθηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Λυρικής Γιώργο Κουμεντάκη, αναλαμβάνει μάλιστα λίγους μήνες μετά την πετυχημένη συνεργασία του με τη Λυρική στον «Ερωτόκριτο» του Δημήτρη Μαραμή. Η θητεία του προβλέπεται να είναι διετής, ενώ επίσημα καθήκοντα θα αναλάβει από την 1η Φεβρουαρίου.

Πίσω από το σκεπτικό του Κουμεντάκη για την επιλογή διαφαίνεται ήδη η πίστη, αλλά και η στήριξη σε έναν καλλιτέχνη που προέρχεται από τον ευρύτερο χώρο του θεάματος. «Πιστεύω ότι με την ευαισθησία, το ήθος του αλλά και με το σπάνιο ταλέντο που διαθέτει να συνδιαλέγεται με διαφορετικά εκφραστικά μέσα θα εμπνεύσει το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με δημιουργίες – σταθμό στο νέο μας σπίτι, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος αλλά και έξω από αυτό», αναφέρει ο καλλιτεχνικός διευθυντής.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΙΔΕΕΣ. Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Ρήγος, μιλώντας στο «Νσυν», μοιράστηκε τις πρώτες του σκέψεις για το δημιουργικό προσανατολισμό που θέλει να φέρει στον προγραμματισμό του ρεπερτορίου του μπαλέτου. «Θα ήθελα τα έργα που θα κάνουμε να ταιριάζουν με την προσωπικότητα του Μπαλέτου της ΕΛΣ, η οποία υπερισχύει της προσωπικότητας του εκάστοτε χορογράφου. Είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε έργα αντάξια της ιστορίας του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αλλά και της μοναδικότητάς του. Με ένα μεγάλο μέρος της ομάδας έχω συνεργαστεί εξαιρετικά στο παρελθόν, ανυπομονώ να γνωρίσω όλα τα νέα παιδιά που έχουν μπει στο Μπαλέτο τα τελευταία χρόνια καθώς και τους τρεις νέους χορευτές που θα επιλεγούν από την οντισιόν της 26ης Ιανουαρίου. Τέλος, στόχος μου είναι να υπάρξει ισορροπία ανάμεσα στο κλασικό, νεοκλασικό και ίσως το σύγχρονο ρεπερτόριο», τόνισε ο χορογράφος.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024