Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εξομολογήσεις με ντίσκο

Εξομολογήσεις με ντίσκο

Η χορογράφος Ιωάννα Πορτόλου μιλάει για την παράσταση «Risk», όπου οι χορευτές αποκαλύπτουν μπροστά στο μικρόφωνο προσωπικές φοβίες και ρίσκα υπό την έντονη μουσική της δεκαετίας του 1980

Η χορογράφος Ιωάννα Πορτόλου μιλάει στα Νεα για την παράσταση «Risk», όπου οι χορευτές αποκαλύπτουν μπροστά στο μικρόφωνο προσωπικές φοβίες και ρίσκα υπό την έντονη μουσική της δεκαετίας του 1980

Πέντε χορευτές γεμίζουν τη σκηνή. Τα κοστούμια τους από λαμέ και βινίλ υφάσματα σε πολύ έντονα χρώματα αποπνέουν την αισθητική των 80s που δένει αρμονικά με την ντίσκο μουσική στην αίθουσα. Οσο ο ρυθμός δυναμώνει τόσο εκείνοι χορεύουν πιο έντονα σαν να ζουν το κάθε beat. Αλλοτε συντονισμένα άλλοτε ελεύθερα λικνίζονται ηδονικά για να αποδώσουν την έκσταση. Τότε στέκονται διαδοχικά μπροστά σε μια σειρά μικρόφωνα και ενώ οι υπόλοιποι συνεχίζουν να χορεύουν αρχίζουν τις αποκαλύψεις. «Θέλω να κρύβομαι στο σκοτάδι, να περνάω απαρατήρητη», «έχω δικαίωμα στο λάθος, αφήστε με να κάνω λάθος», «μ’ αρέσουν τα ρούχα μου απόψε, νιώθω πολύ κουλ», «είμαι 44 χρονών και θέλω να χορεύω όλο το βράδυ».

Αυτό το disco εξομολογητήριο είναι η καρδιά της χορευτικής παράστασης «Risk» που ανεβάζει από σήμερα η Ιωάννα Πορτόλου με την ομάδα Griffόn στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Χρησιμοποιώντας έναν χορευτικό μαραθώνιο, η δημιουργός επικεντρώνεται στην έννοια του ρίσκου κι επιχειρεί να διερευνήσει ποιο είναι το κόστος του για τον καθένα μας και την κατάκτηση ή την απώλεια αυτού που έχει αξία για κάθε πρόσωπο. «Αρχισα να δουλεύω με την ιδιοσυγκρασία και πώς η κίνηση βγαίνει ανάλογα με το πώς νιώθεις εκείνη τη στιγμή. Για να βρεθεί κάποιος πραγματικά εκεί και να είναι ειλικρινής, πρέπει να πάρει ρίσκο. Γιατί όταν βρίσκεται στο ρίσκο του, στην πραγματικότητα βρίσκεται στα πιο όμορφά του. Σε συνδυασμό με μια σχετική εκπαίδευση που έκανα, κατέληξα λοιπόν στο «Risk»», αναφέρει η χορογράφος.

Η παράσταση τοποθετείται σε εκείνη τη λεπτή διαχωριστική γραμμή, όπου το σώμα απελευθερώνεται από τους φόβους και τις αντιστάσεις του, χάνει τον έλεγχο και ανοίγεται στο κρυφό, το απωθημένο, το ανομολόγητο. Οι πέντε ερμηνευτές διαγράφοντας μια πορεία συνεχών μεταπτώσεων και ανατάσεων επί σκηνής, αποκαλύπτουν τους φόβους τους, ενώ συνεχίζουν να χορεύουν μέχρι τελικής πτώσεως. «Εχουμε δουλέψει αν πρέπει να φτάσουν κάπου, το πώς να φτάσουν μέχρι εκεί. Αλλά όλα έχουν βγει σε αυτοσχεδιασμό. Είναι οι δικοί τους φόβοι. Το ρίσκο του καθενός είναι ο βαθμός έκθεσής τους, είναι εκεί που νιώθει άβολα ή νιώθει σαν να κάνει ένα βήμα στο κενό», σημειώνει η Πορτόλου.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024