Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δ.Παπαδόπουλος, Α.Βλουτής και Μ.Αδαμάκη για το «Πάρτυ Γενεθλίων» στο in.gr

Δ.Παπαδόπουλος, Α.Βλουτής και Μ.Αδαμάκη για το «Πάρτυ Γενεθλίων» στο in.gr

...

Ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος σκηνοθετεί το «Πάρτι Γενεθλίων» του Χάρολντ Πίντερ με τον Ακι Βλουτή και τη Μίνα Αδαμάκη στους κεντρικούς ρόλους. Η κάμερα του in.gr βρέθηκε στις πρόβες και μίλησε με τους συντελεστές.

Ο σκηνοθέτης μεταξύ άλλων αναφέρει για το έργο: «Ο Πίντερ είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας. Το έργο αγγίζει πάρα πολύ τη σύγχρονη εποχή. Είναι ένα έργο, όπως και σχεδόν και όλα τα έργα του Πίντερ, που ασχολείται με το θέμα φόβος και απειλή, καθώς επίσης και με τη σχέση θύτη θύματος.

»Αυτά είναι θέματα που μας απασχολούν πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό. Επικρατεί ένας γενικός φόβος, νιώθουμε μια γενικότερη απειλή πολλές φορές αόρατη. Aυτό είναι ευδιάκριτο στα έργα του συγγραφέα. Πολλές φορές η απειλή προέρχεται από εμάς τους ίδιους, από ένα φόβο δικό μας…».

Το έργο διαδραματίζεται σε μία παραθαλάσσια πανσιόν με ιδιοκτήτες ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στην οποία υπάρχει μόνο ένας πελάτης. «Η σχέση όμως των τριών θυμίζει πάρα πολύ τα αρνητικά πρότυπα της κλασικής οικογένειας» συμπληρώνει.

Ο Άκις Βλουτής που επωμίζεται το ρόλο του Στάνλεϊ επισημαίνει: «Το έργο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, αν και γράφτηκε το 1958. Ο συγγραφέας, που γράφει στον απόηχο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, επιβεβαιώνεται για τον πιθανό και εντελώς αδιευκρίνιστο κίνδυνο στον οποίο αναφέρεται».

Δεν παραλείπει να αναφερθεί για τα κοινά που έχουν τα δύο έργα του Πίντερ «Πάρτυ Γενεθλίων» και «Επιστάτης» καθώς επίσης και την πολιτική που είναι παρούσα στα έργα του.

Η Μίνα Αδαμάκη με τη σειρά της σχολιάζει: «Ο λόγος του Πίντερ είναι ελλειπτικός, αποκρυπτικός. Αποκαλύπτει την ουσία των πραγμάτων. Δεν δίνει πληροφορίες μέσα από τα έργα του».

Αυτό που τη συγκινεί στο ρόλο που υποδύεται, είναι η αθωότητα της Μεγκ. «Είναι ένα παιδί που αρνείται να δει την πραγματικότητα» διευκρινίζει.

Επίσης δεν παραλείπει να σχολιάσει μέσα από το έργο την τρέχουσα πολιτική κατάσταση λέγοντας: «Οι πολιτικοί και η πολιτική χειραγωγούν τους ανθρώπους και τα πράγματα. Βάζουν όλους τους ανθρώπους, ή προσπαθούν με επιτυχία πολλές φορές να το κάνουν, να συμπεριφέρονται με ένα συγκεκριμένο τρόπο αλλιώς το σύστημα σε πετάει εκτός».

Το «Πάρτι Γενεθλίων» του Χάρολντ Πίντερ ανεβαίνει από την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στο Θέατρο Από Μηχανής και είναι μια παραγωγή της Εταιρείας Θεάτρου Συν Επί.
H μετάφραση και η σκηνοθεσία είναι του Δημοσθένη Παπαδόπουλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Νίκου Αναγνωστόπουλου και οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη.
Εκτός από τον Άκι Βλουτή και τη Μίνα Αδαμάκη παίζουν οι: Φώτης Αρμένης, Αλέξανδρος Μούκανος, Γιώργος Κοψιδάς και Δήμητρα Κόκκορη.

Το in.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της παράστασης.

Συνεντεύξεις: Μαρία Παπουτσή
Λήψεις: Μανώλης Παπαχρήστος

entertainment.in.gr

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024