Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Φλαμένκο: 32 καλλιτέχνες από 10 χώρες

Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Φλαμένκο: 32 καλλιτέχνες από 10 χώρες

...

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Φλαμένκο Coetáni, είναι ένας διεθνής θεσμός με στόχο την προώθηση της έρευνας σε σχέση με το φλαμένκο. Ένα μοναδικό φεστιβάλ που διοργανώνεται στην Αθήνα από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό PLAYGROUND for the arts από την 1η έως τις 6 Νοεμβρίου και παρουσιάζει την πιο ανατρεπτική πλευρά αυτής της παραδοσιακής τέχνης.

Το φεστιβάλ Coetáni αντιμετωπίζει το φλαμένκο ως σημείο εκκίνησης για τη δημιουργία μιας σύγχρονης γλώσσας με την οποία μπορούμε να εκφραστούμε σε ενεστώτα χρόνο και λειτουργεί ως σημείο συνάντησης για καλλιτέχνες, ανερχόμενους ερμηνευτές, μαθητές και κοινό από όλο τον κόσμο που ενδιαφέρεται για τον πειραματισμό.

Περιλαμβάνει πρόγραμμα παραστάσεων, συναυλιών, προβολών, ανοιχτών παρουσιάσεων,ομιλιών και συζητήσεων καθώς και ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αποτελείται από πρακτικά και θεωρητικά εργαστήρια. Προσφέρει με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα στο κοινό να συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητές του αποκτώντας ολοκληρωμένη εικόνα για την τρέχουσα καλλιτεχνική σκηνή και το έργο των καλεσμένων καλλιτεχνών.

Στη φετινή του 2η έκδοση φιλοξενεί 32 καλλιτέχνες από 10 χώρες του κόσμου: Ισπανία, Ελλάδα, Τουρκία, Αυστρία, Ισραήλ, Σουηδία, Κροατία, Καναδάς, Ηνωμένο Βασίλειο και Η.Π.Α.

Ενδεικτικά:
Ο Rafael Estévez, νέος διευθυντής του Μπαλέτου της Ανδαλουσίας, μαζί με τον βραβευμένο χορευτή Valeriano Paños παρουσιάζουν σε παγκόσμια πρώτη την νέα τους performance με τίτλο «SILENCIOS» εμπνευσμένη από κείμενα του John Cage, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του χορογράφου Juan Kruz Díaz de Garaio Esnaola.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζουμε τον Niño de Elche, τον πιο ανατρεπτικό σύγχρονο τραγουδιστή φλαμένκο καθώς και την πρεμιέρα της νέας δουλειάς της διάσημης χορεύτριας φλαμένκο Rosario Toledo.

Η Olga Pericet, βραβευμένη χορογράφος και ο χορευτής/φωτογράφος Paco Villalta οδηγούν το δημιουργικό σεμινάριο MOVEMENT & IMAGE που απευθύνεται σε χορευτές και φωτογράφους και τέλος η Κατερίνα Παπαδοπούλου και οι Anastatica project συμπράττουν με χορευτές φλαμένκο σε μια μοναδική συναυλία ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.

Δείτε περισσότερα στο: www.coetani.com

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 6 Νοεμβρίου στους χώρους: PLAYGROUND for the arts – RABBITHOLE – Project8 – Θέατρο Σφενδόνη
Εγγραφές: info@coetani.com
Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr
Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), τηλ..: 210 7234567

entertainment.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024