Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φεστιβάλ Θάλασσας 2016: Πλούσιο πρόγραμμα και γνωστά ονόματα

Φεστιβάλ Θάλασσας 2016: Πλούσιο πρόγραμμα και γνωστά ονόματα

...

Στο αμφιθέατρο των Νέων Μουδανιών βρίσκει στέγη και φέτος το καλοκαίρι το «Φεστιβάλ Θάλασσας 2016», έως τις 21 Αυγούστου. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών, γνωστά ονόματα της εγχώριας καλλιτεχνικής σκηνής, αλλά και παραγωγές που σημείωσαν επιτυχία κατά τη χειμερινή σεζόν.


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/7: ΣΥΡΑΝΟ ΝΤΕ ΜΠΕΡΖΕΡΑΚ (κωμωδία)

Η μεγάλη επιτυχία που μονοπώλησε δύο θεατρικές περιόδους και γνώρισε την ανταπόκριση κοινού και κριτικών, η ηρωική κωμωδία του Εντμόν Ροστάν «Συρανό ντε Μπερζεράκ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον ομώνυμο ρόλο και την Δήμητρα Ματσούκα στον ρόλο της Ρωξάνης. Ένα από τα πιο συναρπαστικά και δημοφιλή έργα του παγκόσμιου δραματολογίου, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για κινηματογραφικές ταινίες, έργα όπερας και μπαλέτου, μουσικές συνθέσεις, ακόμη και σειρές κόμικ, ζωντανεύει ξανά σε μια παράσταση που σημείωσε τεράστια επιτυχία με ρεκόρ εισιτηρίων στην Αθήνα.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Δήμητρα Ματσούκα, Γιώργος Παπαγεωργίου, Κώστας Μπερικόπουλος, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Στέλιος Ξανθουδάκης, Θάνος Κοντογιώργης, Αγγελική Τρομπούκη, Στράτος Τρογκάνης, Λάμπρος Κτεναβός, Θάνος Μπίρκος, Κωστής Μπούντας, Αλέξιος Φουσέκης & Βιολί : Βασιλική Μαζαράκη

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/7: ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ (Ζαχαρία Παπαντωνίου)

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου,Πρωταγωνιστεί:Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Το θεατρικό έργο «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου, μια από τις πιο πετυχημένες παιδικές παραστάσεις της φετινής θεατρικής σεζόν στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ, που αγάπησαν μικροί και μεγάλοι, συνεχίζει την πορεία του με μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία .

Τα σκηνικά της παράστασης εµπλουτίζονται µε ψηφιακές προβολές υψηλής ανάλυσης από κινούµενα σχέδια (3D Animation), που βασίζονται στις αυθεντικές εικόνες του βιβλίου όπως ακριβώς τις σχεδίασε ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου. Πρώτη φορά σε οικογενειακή παράσταση ψηφιακές προβολές κινούμενων σχέδιων συγχρονίζονται και αλληλεπιδρούν µε την κίνηση των ηθοποιών, συνθέτοντας ένα υπέροχο βουκολικό περιβάλλον , µε δάσος, άστρα και ουρανό.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/8: ΠΛΟΥΤΟΣ (του Αριστοφάνη -κωμωδία)

Σκηνοθεσία και διασκευή :Γιώργος Κιμούλης

Στη σύγχρονη κοινωνία, όπου το χρήμα αποτελεί πλέον το θεμέλιο ολόκληρου του συστήματος αξιών, η συγκεκριμένη παράσταση επικεντρώνει την ερμηνεία αυτής της Αριστοφανικής κωμωδίας, σ’ ένα γεγονός που σχεδόν τις περισσότερες παραβλέπεται: στο ότι ο ποιητής στο τέλος του έργου εγκαθιστά το Θεό Πλούτο στο ίδιο το κράτος, δίδοντας έτσι στους πολίτες τη δυνατότητα, απ’ τη στιγμή που όλα τα αναγκαία αγαθά θα είναι δημόσια, να αναζητήσουν τον πραγματικό πλούτο στις ιδέες και στις αξίες, που ίσως έχουν ξεχάσει.

Μετά το Φεστιβάλ Επιδαύρου και κατόπιν σε περιοδεία σε όλη τη χώρα, οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης και με 12μελή χορό ηθοποιών και μουσικών, παρουσιάζουν ένα νέο, φιλόδοξο ανέβασμα του έργου του Αριστοφάνη «Πλούτος».

Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης (Πλούτος & Πενία), Γιάννης Μπέζος (Χρεμύλος), Πέτρος Φιλιππίδης (Καρίων)Τάσος Γιαννόπουλος (Βλεψίδημος, Συκοφάντης Γριά, Ερμής), Αλμπέρτο Φάϊς (Δίκαιος & Ιερέας)

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/8: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ (συναυλία)

«ΟΛΟΙ ΕΝΑ» φίλα με – Καλοκαίρι 2016

Τρεις γενιές τραγούδια

Η δυναμική συμμετοχή και το ταλέντο των πέντε νέων καλλιτεχνών Χρήστου Γεροντίδη, Σάκη Καραθανάση, Κώστα Μπουγιώτη, Γιώργου Στιβανάκη, Χάρη Φλέουρα, του μαέστρου μας Άρη Βλάχου και των εξαιρετικών μουσικών μας Βάϊου Πράπα και Γιώργου Ταμιωλάκη, οι φωτισμοί του Κώστα Μπλουγουρά και το σκηνικό του Γιάννη Μουρίκη που μάγεψαν το κοινό, τα υπέροχα κοστούμια της Μαρίας Καραπούλιου, όλοι οι τεχνικοί και συνεργάτες, οι χορηγοί μας, όλοι μαζί όλοι ένα κατάφεραν αυτή η παράσταση να είναι μία μικρή νίκη Αγάπης.

ΔΕΥΤΕΡΑ 8/8: ΑΝΤΙΓOΝΗ (Φεστιβάλ Αθηνών)

Ένα κορυφαίο έργο της σύγχρονης δραματουργίας, γραμμένο το 1942 στη διάρκεια της ιδιόρρυθμης ναζιστικής κατοχής στη Γαλλία, η Αντιγόνη του Ανούιγ συνιστά μια μεταφορά για το άτομο και τον αγώνα του απέναντι σε ένα παντοδύναμο, γερασμένο, αυταρχικό κράτος. Η νεότητα και το γήρας, η ομορφιά και η ασχήμια, η δύναμη και η αδυναμία, το δίκαιο και το άδικο αντιπαραβάλλονται για να ξεσκεπάσουν μια κοινωνία φοβισμένη, βουτηγμένη στον ατομικισμό και τη διαφθορά, μια κοινωνία σε σημείο μηδέν.

Παίζουν οι ηθοποιοί :Φαίδων Καστρής, Βασιλική Τρουφάκου, Ανέζα Παπαδοπούλου,Ιωάννα Μαυρέα, Γιώργος Φριντζήλας, Στέλιος Μάινας, Ερρίκος Μηλιάρης, Νίκος Ντάλας, Ερρίκος Λίτσης, Μαίρη Λιαμή

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/8: Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΤΡΑΧΟΣ (παιδικό)

Το αγαπημένο παραμύθι παιδιών «Η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος» γραμμένο από τους Αδελφούς Γκριμ, παρουσιάζει η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου. Ο Χάρης Ρώμαςσκηνοθέτησε, διασκεύασε το παραμύθι και έγραψε τους στίχους των τραγουδιών, ο Γιάννης Ζουγανέλης έχει επιμεληθεί τη μουσική ενώ χορευτικά το θίασο έχει καθοδηγήσει ο Φώτης Μεταξόπουλος. Πρόκειται για μία παράσταση με μουσική χορό τραγούδι γέλιο θέαμα που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε διαχρονικές αξίες.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Στέλλα Μπονάτσου, Μύριαμ Χρονοπούλου, Μανώλης Κονταξάκης, Γιάννης Πισκιντζής και Βασίλης Μαμωνάς.Τα κοστούμια έχει σχεδιάσει η Σήλια Δεμίρη και τους φωτισμούς έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Βαζαίος .

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/8: ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Συναυλία)

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/8: ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ (Δήμος Αβδελιώδης)

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεάτρου, που επιχειρείται να μιληθεί η Απολογία του Σωκράτη στην αρχαία ελληνική γλώσσα, ύστερα από δυόμιση χρόνια μεθοδευμένων προβών, για να ακουσθεί με τον φυσικό και οικείο τρόπο που ακούγεται και η σύγχρονη ελληνική γλώσσα.

Ο βιωματικός τρόπος ενσάρκωσης του λόγου από τους ηθοποιούς, κάνει την παράσταση μια σπάνια βιωματική εμπειρία και για τους θεατές , που νοιώθουν επίσης βιωματικά τον τελετουργικό χαρακτήρα μιας αναπαράστασης, σαν να μεταφέρονται στην πραγματική ατμόσφαιρα της δίκης του Σωκράτη.

Πρόκειται για μια αυθεντική αναπαράσταση της συγκλονιστικότερης Δίκης στην ιστορία του πολιτισμού που κατέγραψε την εικόνα και τα ήθη του Δυτικού κόσμου, έτσι όπως είναι απαράλλακτα μέχρι και σήμερα.

ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΟΥΣ ΥΠEΡΤΙΤΛΟΥΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/8: ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ (ΠΟΤΙΔΑΙΑ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/8: Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ (παιδικό)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, η Κάρμεν Ρουγγέρη με τον θίασό της, θα ταξιδέψει στις γειτονιές της Ελλάδας.

«Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ δεν είναι παραμύθι. Ήταν ένα θεατρικό έργο του Μπωμαρσαί που έγινε πασίγνωστο όταν ο Τζοακίνο Ροσσίνι-σπουδαίος – Ιταλός συνθέτης –το διάλεξε για να το κάνει ΟΠΕΡΑ . Είναι όμως ένα έργο που περιέχει όλα τα υλικά μιας συνταγής για ένα τέλειο Μουσικό Παραμύθι. ΄Έχει δηλαδή μαγεία και ρεαλισμό, χιούμορ και μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση . Η ιδέα μου ήταν να μετατραπεί η όπερα σε ένα θεατρικό έργο για παιδιά με τραγούδια βγαλμένα από τις όμορφες μελωδίες του Ροσσίνι, έτσι ώστε να προσφερθούν στα παιδιά ακούσματα κλασσικής μουσικής. Ακούσματα τόσο απαραίτητα για την καλλιέργεια του μουσικού τους αισθητηρίου.»

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/8: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ

Οι αδελφοί Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης έρχονται και αυτό το καλοκαίρι με δοξάρι και φωνή να παίξουν και να τραγουδήσουν ό,τι καινούριο και ό,τι παλιό τους αγγίζει… «Ψυχή και Σώμα», ο Κωνσταντίνος και ο Ματθαίος, ανταμώνουν με σπουδαίους συνθέτες, συνομιλούν με την ελληνική μουσική παράδοση με τρόπο μοναδικό και παντρεύουν μουσικές του κόσμου από έρωτα και όχι από προξενιό.

entertainment.in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024