Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Καλοκαίρι στην Αθήνα»: δωρεάν εκδηλώσεις σε όλη την πόλη

«Καλοκαίρι στην Αθήνα»: δωρεάν εκδηλώσεις σε όλη την πόλη

Περισσότερες από 150 εκδηλώσεις σε πλατείες, ανοιχτούς χώρους και θέατρα θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το αθηναϊκό στο πλαίσιο του προγράμματος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), «Καλοκαίρι στην Αθήνα». Βασικοί άξονες του προγράμματος είναι τα Φεστιβάλ στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού και στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, τα προγράμματα […]

Περισσότερες από 150 εκδηλώσεις σε πλατείες, ανοιχτούς χώρους και θέατρα θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το αθηναϊκό στο πλαίσιο του προγράμματος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), «Καλοκαίρι στην Αθήνα».

Βασικοί άξονες του προγράμματος είναι τα Φεστιβάλ στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού και στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, τα προγράμματα «Νέα σημεία πολιτισμού στην πόλη», «Μουσικές διαδρομές στις γειτονιές της πόλης», «Πολιτιστικές Δευτέρες στο Λόφο του Στρέφη», «Θέατρο Σκιών στις γειτονιές της Αθήνας», το 7ο Athens School Festival, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής και το 5th Athens Open Air Film Festival.

Φεστιβάλ στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού
Aπό 14 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει βραδιές αφιερωμένες σε μεγάλους δημιουργούς, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, κινηματογραφικές προβολές και Θέατρο Σκιών.

Στη σκηνή του θεάτρου θα βρεθούν μεταξύ άλλων οι Βασίλης Λέκκας, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Αναστασία Ζαννή, Μιχάλης Δημητριάδης, Σαββέρια Μαργιολά και Θάνος Τζάνης, που θα συμμετέχουν στο αφιέρωμα στο Λευτέρη Παπαδόπουλο, καθώς και οι Κώστας Βουτσάς, Τάκης Σούκας, Λένα Αλκαίου και Ορφέας Περίδης.

Τα Μουσικά Σύνολα του Οργανισμού, άρρηκτα συνδεδεμένα με την ψυχαγωγία των πολιτών, αποτελούν μία δυναμική παρουσία του Φεστιβάλ. Συνεργάζονται με καταξιωμένους καλλιτέχνες της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τη σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου, τον πιανίστα Γιώργο Δούση, το ντράμερ, τρομπετίστα και συνθέτη Ralph Peterson, και άλλους.
Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων: 9μ.μ.

Φεστιβάλ στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Στον προαύλιο χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα πραγματοποιηθεί Φεστιβάλ από 16 έως 30 Ιουλίου, με συναυλίες, παραστάσεις θεάτρου και χορού και κινηματογραφικές προβολές.
Το φεστιβάλ θα ανοίξουν ο Μύρωνας Στρατής και ο Ησαΐα Ματιάμπα. Το φινάλε θα δοθεί με συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου, ενώ τα Μουσικά Σύνολα του Οργανισμού θα συμπράξουν με διακεκριμένους καλλιτέχνες
Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων: 9μ.μ.

Μουσικές διαδρομές στις γειτονιές της πόλης
Η Φιλαρμονική, η Χορωδία, η Big Band και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Οργανισμού θα πλημμυρίσουν κάθε γωνιά της πόλης με ρυθμούς και μελωδίες.
Πλατείες, πεζόδρομοι, ανοιχτά θέατρα και πάρκα στις επτά δημοτικές κοινότητες θα μεταμορφώνονται έως τον Σεπτέμβριο σε μουσικές σκηνές, προσκαλώντας τους κατοίκους, αλλά και τους περαστικούς σε αυθόρμητες μουσικές γιορτές.

Νέα σημεία πολιτισμού στην πόλη
Ο πεζόδρομος της Βουκουρεστίου, τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων θα αποτελέσουν κεντρικά σημεία συνάντησης της Big Band, της Συμφωνικής Ορχήστρας, της Χορωδίας και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.

Πολιτιστικές Δευτέρες στο Λόφο του Στρέφη
Ο Λόφος του Στρέφη αποκτά ένα νέο πολιτιστικό προφίλ από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου έως τις 20 Ιουλίου με παραστάσεις από το Θέατρο Σκιών του Σ. Χαρίδημου.

Athens School Festival
Οι μαθητές της Αθήνας ανεβαίνουν στη σκηνή της Τεχνόπολης την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 7.30μ.μ.

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής
Διήμερο μουσικών εκδηλώσεων με την Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών, τη Χορωδία, τη Συμφωνική Ορχήστρα, τη Big Band και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής στο προαύλιο του Μουσείου Ακρόπολης στις 20 Ιουνίου και στο Λόφο του Φιλοπάππου στις 21 Ιουνίου.

5th Athens Open Air Film Festival

Περισσότερες από 20 επιλεγμένες προβολές θα δοθούν στις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο που για πρώτη χρονιά, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παίρνει ρόλο συνδιοργανωτή.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 5284800 και στο www.opanda.gr

entertainment.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024