Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σημαντική διάκριση της ομάδας «Πρόσχημα» σε διεθνές φεστιβάλ χορού

Σημαντική διάκριση της ομάδας «Πρόσχημα» σε διεθνές φεστιβάλ χορού

Κέρδισε τις εντυπώσεις και το δεύτερο βραβείο η ομάδα «Πρόσχημα» στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στην Αλγερία (18-23 Νοεμβρίου) μέσα από την παράσταση «πράξη 21 –mneme», που φέρει την «υπογραφή» της Μαρίας Καλιοπούλου. Το πρώτο βραβείο σύγχρονου χορού δόθηκε στην Κίνα και το τρίτο στην Μεγάλη Βρετανία και την Αλγερία από κοινού. Στην διοργάνωση […]

Κέρδισε τις εντυπώσεις και το δεύτερο βραβείο η ομάδα «Πρόσχημα» στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στην Αλγερία (18-23 Νοεμβρίου) μέσα από την παράσταση «πράξη 21 –mneme», που φέρει την «υπογραφή» της Μαρίας Καλιοπούλου.
Το πρώτο βραβείο σύγχρονου χορού δόθηκε στην Κίνα και το τρίτο στην Μεγάλη Βρετανία και την Αλγερία από κοινού. Στην διοργάνωση συμμετείχαν ομάδες από την Συρία, τον Λίβανο, την Τσεχία, την Ιταλία, την Γαλλία, Αυστρία, Αργεντινή, Ακτή του Ελεφαντοστού, Αίγυπτο, Αμερική, Αλγερία.

Η «πράξη 21 –mneme» όχι μόνο βραβεύτηκε στο φεστιβάλ, αλλά προσκλήθηκε να συμμετάσχει με νέα παραγωγή στο επόμενο.

Η ομάδα παρουσίασε την τελευταία της δουλειά στις 20 Νοεμβρίου στο 5o Festival Culturel International de la Danse Contemporaine – Passerelles, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 15 και 22 Νοεμβρίου στο Αλγέρι, στο Théâtre National Algérien.

Η «πράξη 21 –mneme» έκανε πρεμιέρα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών το Δεκέμβριο του 2011. Έχει παρουσιαστεί στο Θέατρο Χώρα, στο 11ο Φεστιβάλ Χoρού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων το Μάιο του 2012, στο φεστιβάλ TanzKosmos 2012: migrating (e)motions στο KosmosTheater, στη Βιέννη το 2012 και στα πλαίσια του ΙΕΤΜ Aθήνα – Διεθνής Συνάντηση Παραστατικών Τεχνών, στο θέατρο Ακαδήμεια (17-19 Οκτωβρίου 2013).

Η παράσταση καλεί τον θεατή να συμμετάσχει σε ένα «παιχνίδι» μνήμης και ελπίδας και μέσα από μεθυστικές κινήσεις προσπαθεί να βγάλει στην επιφάνεια τα «άδυτα» του υποσυνείδητου, όπου το μόνο καθήκον του είναι να κυνηγήσει τα όνειρά του.

Διερευνώντας την έννοια της μνήμης, η χορογράφος Μαρία Κολιοπούλου προτείνει ένα παλινδρομικό ταξίδι στη σωματική μνήμη. Τρεις γυναίκες αποκαλύπτουν διαφορετικές πτυχές της μνήμης καθώς αφήνουν το σώμα τους να διηγηθεί τις δικές του ιστορίες μέσα από τις δράσεις και τις ποιότητές του.

Στόχος της παράστασης είναι να παραπέμψει τον θεατή, μέσα από ήχους, εικόνες και σύμβολα στις δικές του μνήμες.

Συντελεστές:
Χορογραφία: Μαρία Κολιοπούλου
Ερμηνεύουν: Ιωάννα Αποστόλου, Iωάννα Παρασκευοπούλου, Ευγενία Σιγαλού.
Μουσική: Γιάννης Ισιδώρου
Κουστούμια : Αντώνης Βολανάκης
Σκηνικά: Κωνστάντσια Σαραφιανού
Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος
Φωτογραφίες: Ελπίδα Τέμπου
Συμπαραγωγή: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πρόσχημα

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024