Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εργαστήρια για ανθρώπους με αναπηρία στη Στέγη

Εργαστήρια για ανθρώπους με αναπηρία στη Στέγη

Πρόσβαση άνευ ορίων ή αλλιώς «Unlimited Access», το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα με στόχο την ανάδειξη και στήριξη καλλιτεχνών με αναπηρία, θα παρουσιάσει η Στέγη την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013. Σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας του Unlimited – ενός φεστιβάλ που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012 και στο οποίο παρουσιάστηκε νέα δουλειά από […]

Πρόσβαση άνευ ορίων ή αλλιώς «Unlimited Access», το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα με στόχο την ανάδειξη και στήριξη καλλιτεχνών με αναπηρία, θα παρουσιάσει η Στέγη την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013.
Σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας του Unlimited – ενός φεστιβάλ που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012 και στο οποίο παρουσιάστηκε νέα δουλειά από κωφούς καλλιτέχνες και καλλιτέχνες με αναπηρία – το φιλόδοξο πρόγραμμα Unlimited Access θα πραγματοποιήσει η Στέγη σε συνεργασία με τους οργανισμούς VoÁrte (Πορτογαλία), και Croatian Institute for Movement and Dance (Κροατία).

Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος, που θα παρουσιαστούν στην αρχή της εκδήλωσης, είναι να αναπτύξει πρακτικές που να άρουν τα εμπόδια τα οποία αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία, είτε ως καλλιτέχνες είτε ως κοινό, και να υποστηρίξει τη συνεργασία και την κινητικότητα ομάδων και καλλιτεχνών, και να αναθεωρηθεί ο τρόπος αντιμετώπισης των καλλιτεχνών με αναπηρία από το χώρο του πολιτισμού.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το πρόγραμμα θα διερευνήσει όχι τόσο τα δικαιώματα των καλλιτεχνών αυτών όσο τη συχνά ανατρεπτική αξία των έργων που δημιουργούν.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια με επίκεντρο το σύγχρονο χορό, ανοιχτά σε όποιον ενδιαφέρεται να συμμετάσχει.

Τα εργαστήρια αυτά που απευθύνονται σε ενήλικες με και χωρίς αναπηρία, με μεγαλύτερη ή μικρότερη εμπειρία στο χορό, αλλά με κοινό παρανομαστή τη διάθεση για σωματική έκφραση, θα αποτελέσουν μία πρόγευση για τους τρεις κύκλους εργαστηρίων που θα ακολουθήσουν από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2014.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Στέγη, σε συνεργασία με το British Council και τους άλλους εταίρους, θα προτείνει μια εκτεταμένη σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εργαστηρίων σύγχρονου χορού, με την εμπλοκή ανθρώπων με αναπηρία και μη, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ένα μάλιστα από τα προγράμματα αυτά θα έχει ως στόχο τη σύσταση μιας μεικτής ομάδας που θα συνεργαστεί με νέους χορογράφους για την παραγωγή νέων έργων. Το Unlimited Access προβλέπει επίσης τη διεξαγωγή επιμέρους φεστιβάλ παραστατικών τεχνών στις χώρες των εταίρων που θα καταλήξουν σε ένα διεθνές Φεστιβάλ το Φεβρουάριο του 2015 στη Στέγη.

Κατά τη διάρκεια του 2014 και 2015 θα πραγματοποιηθούν και δύο δημόσιες συζητήσεις. Η πρώτη θα αφορά στην ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών στην διαχείριση των χώρων πολιτισμού σε σχέση με την προσβασιμότητα και η δεύτερη θα επικεντρωθεί στη διεθνή και Ελληνική εμπειρία στον τομέα του σύγχρονου χορού/καλλιτεχνικής δημιουργίας και αναπηρίας.

H Στέγη απευθύνει μία ανοιχτή πρόσκληση σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 (17:30-20:00)

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024