Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
100 παραστάσεις

100 παραστάσεις «βγαίνουν» στο δρόμο

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως 30 Σεπτεμβρίου σε χώρους του ιστορικού κέντρου και γύρω από την Ακρόπολη και μετράει: 30 ομάδες, περισσότερους από 200 καλλιτέχνες που θα πραγματοποιήσουν συνολικά 100 παραστάσεις. Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως 30 Σεπτεμβρίου σε χώρους του […]

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως 30 Σεπτεμβρίου σε χώρους του ιστορικού κέντρου και γύρω από την Ακρόπολη και μετράει: 30 ομάδες, περισσότερους από 200 καλλιτέχνες που θα πραγματοποιήσουν συνολικά 100 παραστάσεις.
Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως 30 Σεπτεμβρίου σε χώρους του ιστορικού κέντρου και γύρω από την Ακρόπολη και μετράει: 30 ομάδες, περισσότερους από 200 καλλιτέχνες που θα πραγματοποιήσουν συνολικά 100 παραστάσεις.

To Φεστιβάλ εκτός από τις παραστάσεις θεάτρου δρόμου θα περιλαμβάνει και δράσεις με βάση άλλες μορφές τέχνης, χοροθεατρικές παραστάσεις, happening, workshop, παραστάσεις Κουκλοθέατρου, καθώς και μουσικές μπάντες ή και εικαστικές δράσεις, πάντα με αφετηρία τον δημόσιο χώρο.

Το Θέατρο Δρόμου που χαρακτηρίζεται από πλουραλισμό, πολυμορφία, χρησιμοποιεί διαφορετικά υλικά και έχει ποικίλες αφετηρίες επιτυγχάνει την παρέμβαση και μεταμόρφωση του χώρου της πόλης σε χώρο δράσης και καλλιτεχνικής έκφρασης κατεβαίνοντας στο κοινό και παρεμβαίνοντας με έναν τρόπο άμεσο και δυναμικό στο δημόσιο χώρο και στη ροή της πόλης. Έτσι αναδεικνύει την πόλη, το χώρο και το περιβάλλον σε χώρο θεατρικής δράσης. Ο δρόμος και η αρχιτεκτονική της πόλης μεταμορφώνονται σε κυρίαρχη σκηνογραφία.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να καθιερωθεί σαν ένας επιτυχημένος θεσμός, που σταδιακά θα μπει στη ζωή μας και στη ζωή της Αθήνας και να αποτελέσει ένα θεσμό μέσω του οποίου μπορεί να αναπτυχθεί ένας διάλογος, συνεργασία και ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των χωρών που θα συμμετέχουν, στο επίπεδο του ρόλου του δημόσιου χώρου και της παρέμβασης του θεάτρου σ’ αυτόν.


Το Φεστιβάλ όπως κάθε χρόνο είναι διαγωνιστικό.
Φέτος θα δοθούν τρία βραβεία. α) Βραβείο «Σκηνοθεσίας και συνολικής σύλληψης». β) Βραβείο «Πρότασης για θέαμα σε δημόσιο χώρο». γ) Βραβείο σε ελληνική ομάδα που συνοδεύεται από πρόσκληση στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου και Κουκλοθέατρου “PUPPET FAIR”, που γίνεται στη Σόφια στη Βουλγαρία το 2014. Τα βραβεία θα απονείμει επιτροπή από καταξιωμένα πρόσωπα της Τέχνης και του Θεάτρου.

Η τελετή έναρξη του φεστιβάλ θα ανοίξει με τρεις παραστάσεις το Θέατρο Δρόμου HELIX με τη συνεργασία της La Combagnie MALABAR από την Γαλλία, το TEATR BIURO PODROZY από την Πολωνία, το PUPPET THEATRE από τη Βουλγαρία και το PRISMA Centre for Development Studies από την Ελλάδα. Θα παρουσιάσει ένα μεγάλο θέαμα σε μορφή Ροκ Όπερας με τίτλο DRAGON που θα παρουσιαστεί σε συνεργασία με το Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων στον Βύρωνα στις 19, 20 και 21 Σεπτεμβρίου.

Στις 22, 23 και 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια στο Θέατρο Αλκμήνη από μέλη του Θεάτρου HELIX, της La Combagnie MALABAR του TEATR BIURO PODROZY και του PUPPET THEATRE.


Στις 26 Σεπτεμβρίου οι απόφοιτοι της Ανώτερης Σχολής Θεάτρου “Δήλος”, μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στον χώρο θεατρικών εκδηλώσεων «δήλος», θα δώσουν μία και μοναδική παράσταση στις 21:00 στην Πλατεία Συντάγματος του έργου «Το μπουλούκι» σε σκηνοθεσία Δήμητρας Χατούπη, ανοίγοντας το τριήμερο εκδηλώσεων του Φεστιβάλ. Οι ομάδα των περσινών αποφοίτων απέσπασε το Βραβείο “Σκηνοθεσίας και συνολικής σύλληψης”.

Το τριήμερο 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου από το πρωί έως το βράδυ, θα εμφανίζονται ομάδες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες στο Σύνταγμα, την Ερμού Το Μοναστηράκι, την Αποστόλου Παύλου και στην Ασωμάτων. Στις 30 Σεπτεμβρίου θα γίνει η απονομή των Βραβείων και η τελετή λήξης στο Θέατρο Αλκμήνη.

Η πρωτοβουλία για το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου ανήκει στο Θέατρο Δρόμου HELIX. Πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού του Δήμου της Αθήνας και του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024