Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κινητήρας Studio: In Progress – Feedback Festival 2013

Κινητήρας Studio: In Progress – Feedback Festival 2013

Οκτώ έργα θεάτρου και χορού «υπό διαμόρφωση» θα φιλοξενηθούν από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου στο Κινητήρας Studio στο πλαίσιο του φεστιβάλ In Progress που διεξάγεται για 4η χρονιά. Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ In Progress επιστρέφει στον Κινητήρα, που από τις 26 Σεπτεμβρίου και για ένα περίπου μήνα φιλοξενεί οκτώ θεατρικά […]

Οκτώ έργα θεάτρου και χορού «υπό διαμόρφωση» θα φιλοξενηθούν από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου στο Κινητήρας Studio στο πλαίσιο του φεστιβάλ In Progress που διεξάγεται για 4η χρονιά.
Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ In Progress επιστρέφει στον Κινητήρα, που από τις 26 Σεπτεμβρίου και για ένα περίπου μήνα φιλοξενεί οκτώ θεατρικά και χορευτικά έργα «μικρού μήκους» διάρκειας 30’ – 40’.
Φέτος, απαραίτητο στοιχείο του φεστιβάλ είναι το Feedback, η άμεση επαφή με το κοινό που συμμετέχει ενεργά στο τέλος κάθε παράστασης μέσα από δημιουργικές συζητήσεις, ερωτηματολόγια και άλλους ευφάνταστους τρόπους ανταλλαγής ιδεών. Έτσι, καλλιτέχνες που δεν έχουν ακόμα ολοκληρωμένο έργο, αλλά «υπό διαμόρφωση», δοκιμάζουν τις σκέψεις και τις ιδέες τους στην αρχή της σεζόν και οδηγούνται με τη βοήθεια του κοινού σε μια μελλοντική ολοκληρωμένη παράσταση.



Στόχος του φεστιβάλ είναι η έρευνα
, ο πειραματισμός και η εξέλιξη της δημιουργικής διαδικασίας, αλλά και το πώς αυτή μπορεί να επηρεαστεί από τη γνώμη του κοινού και μέσω της ανταλλαγής ιδεών με αυτό. Ανάμεσα στο κοινό, καλλιτέχνες από το χώρο του χορού και του θεάτρου συμμετέχουν στη διαδικασία του In Progress, δίνοντας το δικό τους feedback στις ομάδες.

Τα οκτώ έργα που παρουσιάζονται επιλέχθηκαν μεταξύ 35 υποψηφίων, μετά από το ανοιχτό κάλεσμα που προηγήθηκε, ανάμεσα τους και δυο ομάδες από τη Θεσσαλονίκη και το Ναύπλιο. Επίσης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα παρουσιαστεί η παράστασης Reich της ομάδας ανθρΩπάκια που διακρίθηκε στο περσινό διαγωνισμό Πόσο ρατσιστής είσαι. Το βραβείο που κέρδισε πέρσι η ομάδα υποστήριξε την εξέλιξη της δουλειάς της και πλέον το Reich ανεβαίνει με τη μορφή ολοκληρωμένης παράστασης, στις 18/10 (ώρα 9.15 μ.μ.), στις 19/10 (ώρα 19.00 μ.μ.) και στις 20/10 (ώρα 9.15 μ.μ.μ).

Στο In Progress 2013, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος residency «Καλλιτέχνες με Κρίση», όλες οι ομάδες θα συμμετέχουν με αμοιβή (βάση εισιτηρίου), ενώ τα έργα που θα ξεχωρίσουν θα έχουν την ευκαιρία να «στεγαστούν» στον Κινητήρα για περισσότερες παραστάσεις.
Μέσω των εισιτηρίων, οι ομάδες θα δημιουργήσουν το budget που χρειάζονται, για να εξελίξουν τη δουλειά τους και να μπορέσουν να δημιουργήσουν μία ολοκληρωμένη παράσταση.
Με αυτό τον τρόπο οι νέες ομάδες έχουν ένα ακόμη κίνητρο και μια πρώτη οικονομική στήριξη για τη συνέχεια της καλλιτεχνικής τους δημιουργίας. Για το λόγο αυτό παραμένει η χαμηλή τιμή του εισιτηρίου στα 8€ για κάθε παράσταση και στα 12€ (για δύο παραστάσεις).



ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
26-27 Σεπτεμβρίου
στις 21.15
θεατρική ομάδα Tubiacanga PLAY (Ναύπλιο)
Συγγραφέας: Samuel Beckett, σκηνοθεσία: Ευθύμης Χαλκίδης
Ερμηνεία: Ευθύμης Χαλκίδης, Βιβάννα Μελενίκου, Αναστασία Θωμά, Αποστόλης Κόκκαλης, Μαρία Παπού
Διάρκεια: 40’

28-29 Σεπτεμβρίου στις 19.00
Καλογηρά Ειρήνηεικοσιεφτακαιμια (Θεσσαλονίκη)
Σκηνοθεσία-επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη Καλογηρά, μουσική: Διαμαντής Αδαμαντίδης,
Ερμηνεία: Ειρήνη Καλογηρά, Δήμητρα Λούπη
Διάρκεια: 35′

28-29 Σεπτεμβρίου στις 21.15
ὙπέρAyuda
Το Ayuda (βοήθεια στα Ισπανικά) είναι μία performance με αφορμή το μυθιστόρημα του Αλεσσάντρο Μπαρίκκο, «Lands of Glass».
Σκηνοθεσία-σκηνικά: Αλέξανδρος Κωνσταντινόπουλος, κοστούμια: Βάλη Μαυρίδη (La Reina), κίνηση: Μπίλιω Καλιακάτσου, σχεδιασμός ήχου: Βέρα Αρμένη, σύνθεση: Ὑπέρ, ερμηνεία: Ειρήνη Βουκελάτου, Τάσος Τσουκάλης
Διάρκεια: 30-40’

5 Οκτωβρίου στις 21.15 & 6 Οκτωβρίου στις 19.00
Bloomer – G for Geisha
Πόσοι έχουν τη δύναμη να ακούσουν τον εαυτό τους να σπαράζει; Πόσοι έχουν τη δύναμη να γελάσουν όταν το γέλιο είναι ό, τι απομένει κλείνοντας την πόρτα πίσω τους; Η Geisha φέρει μέσα της κάτι απ’ τον καθένα μας. Κάτι κρυφό, ανείπωτο, έναν πόθο θαμμένο που κάποια στιγμή, όσο κι αν τον πνίγουμε, αυτός θα διεκδικήσει το χώρο του. Οπλίσου με χιούμορ γιατί η ζωή σου μόλις ξεκίνησε….
Συγγραφή-Σκηνοθεσία-Ερμηνεία: Φωτεινή Τεντολούρη
Διάρκεια: 30’

5 Οκτωβρίου στις 19.00 & 6 Οκτωβρίου στις 21.15
KammerTanz Coop (KTC) – Πλεϊμπάκ
Παράσταση χορού, μουσικής και χιούμορ. Ή τουλάχιστον ένα προσχέδιο, μία μοναδική στιγμή μεταξύ μας. Ή, έστω, μια μαλακία. Τί έχει σημασία όμως; Αυτά που λέω εγώ ή αυτά που βλέπετε εσείς;
Σύλληψη-Σκηνοθεσία-Ερμηνεία: Pierre Magendie
Διάρκεια: 40’

12-13 Οκτωβρίου στις 18.50
horses in my dreams – σήμερα ή αύριο ή χθες
Μια παράσταση για τη Μνήμη.
Σύλληψη-σκηνοθεσία: Σοφία Κορώνη, δραματουργική επεξεργασία-επιλογές κειμένων-κείμενα: ομάδα horses in my dreams
Ερμηνεία: Κατερίνα Κλειτσιώτη, Σοφία Κορώνη, Βάνα Πουλή
Διάρκεια: 40’

12-13 Οκτωβρίου στις 21.15
FACE THE FACT και LALOΣε είδα
Η performance αφορά στον τρόπο με τον οποίο τα »γεγονότα» μιας σχέσης, βιώνονται εσωτερικά και εκφράζονται εξωτερικά σε αλληλεπίδραση με τον Άλλο, ο οποίος είναι η αντανάκλαση της δικής μας πρόθεσης και ενέργειας.
Ερμηνεία-δημιουργία: Γρηγόρης Γαϊτανάρος, Εριφύλη Δαφέρμου, μουσική: Γιώργος Κατσάνος
Διάρκεια: 25’

19 Οκτωβρίου στις 21.15 & 20 Οκτωβρίου στις 19.00
marion renard + giorgos amentasUntitled
Μετά από μια πολυετή έρευνα με τα αντικείμενα, δύο χορευτές με μουσική παιδεία, εντάσσουν τον ήχο στο σώμα όχι ως χορευτές αλλά ως μουσικοί ερμηνευτές με την εμπιστοσύνη πως το σώμα θυμάται.
Ερμηνεία και μουσική: Marion Renard, Γιώργος Αμέντας
Διάρκεια: 30′

18 Οκτωβρίου στις 21.15, 19 Οκτωβρίου στις 19.00 και 20 Οκτωβρίου στις 21.15
REICH – Μια παράσταση της ομάδας ανθρΩπάκια
Ο διαχωρισμός ως επιλογή. Η Γιολάντα. Η Ευγενία. Η Ωχ. Μανίζουν ως σκλάβες του ελέους του Δόκτωρος Reich στα πλοκάμια της αίθουσας αναμονής του ιατρείου του. Δεν υπάρχει ανταμοιβή ή τιμωρία, μόνο συνέπειες. Δεν υπάρχει ευτυχία που να κόβεται στα τρία. Από τη φιλοσοφική παρανόηση στο σθένος της ενότητας. Θα τα καταφέρουν;
ανθρΩπάκια: Θωμάς Διάφας, Γεωργία Κουτάλη, Βασιλική Σκρέκου
Δόκτωρ Ράιχ: Σμαράγδα Νιτσοπούλου
Κείμενο-σκηνοθεσία-σκηνική εγκατάσταση: ανθρΩπάκια, δραματουργική επεξεργασία: Σεμέλη Χαβιάρα, μουσική: Violet Louise
Διάρκεια: 60’

Τιμή εισιτηρίου: 8€ και 12€ (για τις δυο παραστάσεις)

Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre
Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, τηλ: 2109248328
facebook: Kinitiras Studio

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024