Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Στην ομίχλη των καιρών»: Έρχεται το νέο άλμπουμ του Θάνου Μικρούτσικου

«Στην ομίχλη των καιρών»: Έρχεται το νέο άλμπουμ του Θάνου Μικρούτσικου

...

Επιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση

Τo νέο CD του Θάνου Μικρούτσικου με τίτλο Στην ομίχλη των καιρών και ερμηνεύτρια την Μαριάννα Πολυχρονίδη θα κυκλοφορήσει στις 18 Ιανουαρίου του 2017 από την Spider Music.

To νέο άλμπουμ του μεγάλου μας συνθέτη είναι ένα πολύπλευρο μουσικό έργο με 12 ετερόκλητα τραγούδια. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει επτά τραγούδια σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, ένα ανέκδοτο τραγούδι του Άλκη Αλκαίου, ένα του Μάνου Ελευθερίου και δύο κομμάτια σε στίχους του ταλαντούχου Γιάννη Δούκα. Ο δίσκος περιέχει και ένα παραδοσιακό κρητικό τραγούδι με ιδιαίτερη προσέγγιση από τον συνθέτη.

Πριν από λίγο καιρό ο Θάνος Μικρούτσικος μάς υποδέχτηκε στον προσωπικό του χώρο και μίλησε στην κάμερα του in.gr για τη νέα δισκογραφική του δουλειά. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη στο παραπάνω βίντεο.

«Ένας συνθέτης οφείλει να γράφει μέχρι τέλους. Όχι επειδή αυτό ξέρει να κάνει αλλά επειδή αυτό τον εκφράζει. Γράφεις για να βιώσεις την καθημερινότητά σου δημιουργικά. Επέλεξα αμέσως αυτόν τον τίτλο γιατί οι καιροί μας είναι γεμάτοι ομίχλη και αυτό είναι πιο ατμοσφαιρικό από το να πούμε στην βαρβαρότητα των καιρών, που είναι επίσης σωστό», αναφέρει στο in.gr για τον τίτλο του νέου άλμπουμ ο συνθέτης.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι το άλμπουμ είναι η πρώτη δισκογραφική της Μαριάννας Πολυχρονίδη, την οποία έχουμε γνωρίσει κυρίως μέσα από αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές, ενώ έχει κάνει ζωντανές εμφανίσεις στο πλευρό του Σωκράτη Μάλαμα, του Κώστα Λειβαδά, του Λουδοβίκου των Ανωγείων. Η Μαριάννα έχοντας κάνει σπουδές στη μουσική, έχει δουλέψει και στο λεγόμενο «μουσικό θέατρο». Ο Θάνος Μικρούτσικος αναφέρει για τη συνάντησή τους:
«Η γνωριμία μας έγινε όταν συμμετείχε στον «Βιολιστή στη Στέγη» στο Θέατρο Badminton. Ωστόσο επί της ουσίας τη γνώρισα στο μεγάλο αφιέρωμα που κάναμε στον Καββαδία, επίσης στο Badminton.
Σε αυτόν το δίσκο θα έπρεπε να έχω τρεις-τέσσερις τραγουδίστριες. Η Μαριάννα καταφέρνει και μεταμορφώνεται σε κάθε τραγούδι κάτι που αποτελεί ένα τεράστιο άλμα και αφομοίωση των πραγμάτων από εκείνη, η οποία μάλιστα έχει δείξει μόλις μικρό μέρος των δυνατοτήτων της. Η φωνή της στα 52 λεπτά που διαρκεί ο δίσκος μετατρέπεται και στο αντίθετό της. Εκεί που πας να την κατατάξεις, έρχεται -δυο τραγούδια μετά- και σε εκπλήσσει, αλλά κυρίως σε πείθει!

»
Με είχαν ρωτήσει κάποτε τι γνώμη είχα για το «Άξιον Εστί» που τραγούδησε ο Σάκης Ρουβάς. Και απάντησα ότι το «Άξιον Εστί» μπορούν να το τραγουδήσουν επτά εκατομμύρια Έλληνες. Και ο Ρουβάς επίσης. Έλληνας είναι ο άνθρωπος. Είναι πειστικός; Γιατί είναι ματωμένα πράγματα αυτά. Άρα το κριτήριό μας είναι η πειστικότητα…

»
Η πρώτη μου συγκίνηση λοιπόν από αυτή τη δουλειά σε αυτούς τους βάρβαρους και μίζερους καιρούς είναι ότι προκύπτει μια τραγουδίστρια σπουδαίων προδιαγραφών και μεγάλης δυνατότητας εξέλιξης. Το άλλο στοιχείο είναι η εκ νέου συνάντησή μου με τη Λίνα και υπάρχουν κι άλλα όπως ο τρόπος που έγινε αυτή η δουλειά και η διαιώνιση της σχέσης μου με τον Θύμιο και τον Σωτήρη Παπαδόπουλο με τους οποίους δεν χρειάζεται πλέον ούτε να κοιταζόμαστε στα μάτια για να συνεννοηθούμε
».

Από την πλευρά της η Μαριάννα Πολυχρονίδη αναφέρει για τη συνεργασία της με τον Θάνο Μικρούτσικο:
«Ο Θάνος είναι ένας άνθρωπος που σε κάνει να νιώθεις πολύ άνετα. Μου είχαν πει τα πρώτα χρόνια στο θέατρο ότι η Τέχνη δεν έχει ηλικίες. Όταν λοιπόν μου ζήτησε ο Θάνος να του μιλάω στον ενικό μού ήρθε αυτή η φράση στο μυαλό. Υπάρχουν κάποιες ψυχές που είναι σαν να γνωρίζονταν από πάντα. Έτσι βάζοντας στην άκρη για λίγο την ευγένεια και το σεβασμό που πάντα υπάρχει μέσα μας γιατί στην ουσία έχουμε μεγαλώσει με τα τραγούδια των δημιουργών αυτών, έπρεπε να γίνουμε παρέα για να δουλέψουμε σωστά μαζί. Αυτό έβαλε στην άκρη κάποια συναισθήματα και βοήθησε πολύ στο να γεννηθούν κάποια άλλα. Είμαι ιδιαίτερη χαρούμενη, σαφώς είναι μεγάλη ευθύνη για εμένα αυτή η συνεργασία και έχω δουλέψει πολύ ώστε το άγχος μου να γίνει δημιουργικό. Ανυπομονώ για τη συνέχεια».

entertainment.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024