Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών εγκαινιάζει την Ακαδημία Νέων Μουσικών

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών εγκαινιάζει την Ακαδημία Νέων Μουσικών

...

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ανακοινώνει ότι είναι επιτέλους σε θέση να υλοποιήσει ένα όραμα των μελών της το οποίο, ταυτοχρόνως, ήταν όνειρο και ευχή πολλών μουσικών του χώρου: Ιδρύει από εφέτος, με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, την «Ακαδημία Νέων Μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών», εγκαινιάζοντας ένα νέο και πολλά υποσχόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης μουσικών.

Αποστολή της Ακαδημίας είναι η διετής προετοιμασία νέων μουσικών από κορυφαίους Έλληνες και ξένους μουσικούς ορχήστρας, σολίστ και αρχιμουσικούς για τη στελέχωση ορχηστρών ανά τον κόσμο καθώς και για τη συμμετοχή τους σε διεθνείς ακροάσεις-διαγωνισμούς. Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία στους σπουδαστές να συμπράξουν με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην πλήρη σύνθεσή της, σε συναυλίες της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε εκπαιδευτικά προγράμματα σ’ όλη την Αττική.

Με δυο λόγια η Ακαδημία Νέων Μουσικών της Κ.Ο.Α. προσφέρει μία σημαντική ευκαιρία σ’ ένα νέο καλλιτέχνη να αποδείξει, στον εαυτό του καταρχάς, αφενός εάν πράγματι θέλει να ακολουθήσει αυτή τη δύσκολη μεν, αλλά απέραντα γόνιμη και γοητευτική επαγγελματική οδό και αφετέρου εάν και κατά πόσο μπορεί να ανταπεξέλθει επάξια στις ρεαλιστικές, ιδιαιτέρως απαιτητικές συνθήκες μιας καλλιτεχνικής δραστηριότητας τέτοιου επιπέδου και κύρους. Με το πέρας της διετούς φοίτησης και εφόσον ο σπουδαστής θα έχει επιδείξει συνεπή παρουσία στα σεμινάρια και στις υποχρεωτικές υπηρεσίες, λαμβάνει βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης (η οποία δεν συνιστά επίσημο τίτλο σπουδών).

Το έργο της διδασκαλίας αναλαμβάνουν κορυφαίοι μουσικοί της Κ.Ο.Α., της αρχαιότερης συμφωνικής ορχήστρας της Ελλάδας, όλοι με πολυετή και αναγνωρισμένη πορεία και πείρα, καθώς και διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι σολίστ και αρχιμουσικοί οι οποίοι επιστρατεύτηκαν για να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση και την εμπειρία τους στους μελλοντικούς τους συναδέλφους.

Ενδεικτικά, για τη φετινή περίοδο έχουν αποδεχτεί να στηρίξουν την πρωτοβουλία της Ορχήστρας: Η διεθνούς φήμης Κινέζα βιολονίστα και καθηγήτρια βιολιού στο Πανεπιστήμιο Τεχνών της Βέρνης Tianwa Yang, ο πολυβραβευμένος τσελίστας Gabriel Schwabe, ο κοντραμπασίστας και καθηγητής κοντραμπάσου στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου (Hochschule der Künste Berlin) Michael Wolf, ο Κορυφαίος τυμπανίστας της Φιλαρμονικής του Βερολίνου Wieland Welzel κ.ά. Επιπλέον, την προετοιμασία και τη διεύθυνση της καταληκτικής συναυλίας του πρώτου έτους της Ακαδημίας, που έχει προγραμματιστεί για τις 7 Ιουνίου 2017, έχει αναλάβει ο περίφημος Γερμανός παιδαγωγός, καθηγητής βιολιού και μουσικής δωματίου στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών του Μονάχου (Hochschule für Musik und Theater München), αρχιμουσικός και βιολιστής Christoph Poppen.

Για την υλοποίηση του προγράμματος, οφείλονται, τέλος, ευχαριστίες στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ο οποίος έσπευσε να αγκαλιάσει την πρωτοβουλία αυτή και να την υποστηρίξει, κατ’ αρχήν, με τη διάθεση των αναγκαίων επιπλέον χώρων.

Σ’ αυτήν την πρώτη, πιλοτική χρονιά της παρουσίας της (2016-2017), η Ακαδημία θα προσφέρει στους 18 υποτρόφους της δωρεάν μαθήματα-σεμινάρια που θα αφορούν στα έγχορδα και τα κρουστά. Οι υποψήφιοι, που θα πρέπει να βρίσκονται κατ’ ελάχιστον στην Ανωτέρα Σχολή του οργάνου τους, θα επιλεγούν μέσω ακροάσεων που θα πραγματοποιηθούν περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 23/9/2016. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν περαιτέρω πληροφορίες στα τηλέφωνα 2107257601-3, στην ιστοσελίδα της Κ.Ο.Α. www.koa.gr ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο academy@koa.gr

entertainment.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024