Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αστεία Όνειρα»: Δείτε το κλιπ των Πλέγμα με τη Γλυκερία

«Αστεία Όνειρα»: Δείτε το κλιπ των Πλέγμα με τη Γλυκερία

...

Η καλλιτεχνική κολεκτίβα Πλέγμα συμπράττει με τη Γλυκερία στο τραγούδι του Παντελή Κυραμαργιού -ο οποίος υπογράφει τους στίχους και τη μουσική- Αστεία Όνειρα.

Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ των Πλέγμα με τίτλο Ως την άκρη της κλωστής. Το γύρισμα του βίντεο κλιπ, σε σκηνοθεσίαΘάνου Λαΐτσα, έγινε στον πολυχώρο Αθηναΐς όπου παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση Ως την άκρη της κλωστής με τους Γιώργου Κισσανδράκη και Νάντια Μαργαρίτη.

Λίγα λόγια για τους Πλέγμα
Επτά καλλιτέχνες, με ξεχωριστές διαδρομές και διαφορετικά πεδία δράσης, συναντήθηκαν και σχημάτισαν ένα Πλέγμα δημιουργίας. Ο Παντελής Κυραμαργιός γράφει μια ιστορία σε μορφή διηγήματος. Ύστερα, μέσα από την ιστορία, γεννιούνται δέκα τραγούδια που ερμηνεύει η Εύα Λαύκα.
Τα τραγούδια γίνονται εικαστικά έργα τέχνης από την Αμαλία Θεοδωροπούλου και τον Θανάση Φωτεινιά.

Η θεατρική ομάδα Ιδέα των Κώστα Γάκη, Αθηνάς Μουστάκα και Κωνσταντίνου Μπιμπή, σκηνοθετεί ένα βίντεο για κάθε τραγούδι και διασκευάζει το διήγημα δημιουργώντας μια αντίστοιχη μουσικοθεατρική παράσταση.

Οι καλλιτέχνες της κολεκτίβας χρησιμοποιούν όλα τα εκφραστικά μέσα που διαθέτουν, αλληλεπιδρούν, αλληλοσυμπληρώνονται και φτάνουν μαζί «ως την άκρη της κλωστής».

Το διήγημα Ως την άκρη της κλωστής του Παντελή Κυραμαργιού το οποίο περιέχει και το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Πλέγμα κυκλοφορεί από την Panik Platinum Records και τον εκδοτικό οίκο Έναστρον. Συμμετέχουν: Γλυκερία, Θοδωρής Κοτονιάς, Σοφία Κουρτίδου

Πλέγμα
Κώστας Γάκης, Αμαλία Θεοδωροπούλου, Παντελής Κυραμαργιός, Εύα Λαύκα, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Θανάσης Φωτεινιάς.
Το μουσικό τμήμα της κολεκτίβας συμπληρώνουν οι: Αλέξανδρος Κούρος, Ιούλιος Κουτσογεωργίου, Νικόλας Μαύρος, Νίκος Σταδιάτης και Γιάννης Ταυλά.

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024