Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Sleepwalking Man» ο Sivert Høyem: Δείτε το video clip του τραγουδιού

«Sleepwalking Man» ο Sivert Høyem: Δείτε το video clip του τραγουδιού

Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση Η αντίστροφη μέτρηση για το νέο άλμπουμ του Sivert Høyem, με τίτλο Lioness, έχει ξεκινήσει, καθώς απομένουν λίγα 24ωρα πριν από την κυκλοφορία του (στις 29 Ιανουαρίου). Οι φήμες θέλουν το νέο άλμπουμ του τραγουδιστή να είναι ένα μελωδικό, ατμοσφαιρικό και πιο προσιτό album, που απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό, πάντα όμως […]

Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση

Η αντίστροφη μέτρηση για το νέο άλμπουμ του Sivert Høyem, με τίτλο Lioness, έχει ξεκινήσει, καθώς απομένουν λίγα 24ωρα πριν από την κυκλοφορία του (στις 29 Ιανουαρίου).

Οι φήμες θέλουν το νέο άλμπουμ του τραγουδιστή να είναι ένα μελωδικό, ατμοσφαιρικό και πιο προσιτό album, που απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό, πάντα όμως με την ιδιαίτερη σφραγίδα του Sivert.

Πριν λίγο καιρό μάλιστα, το κοινό είχε την ευκαιρία να πάρει μια γεύση από τη νέα δουλειά του καλλιτέχνη, με το πρώτο single που είδε το φως της δημοσιότητας, Sleepwalking Man.

Το single ηχογραφήθηκε στο Oslo, σε παραγωγή των Sivert Høyem, Christer Knutsen και Bjarne Stensli, ενώ η μίξη έγινε από τον Tchad Blake (Arctic Monkeys, Tom Waits, U2, Black Keys, κ.α.). Το video clip του τραγουδιού σκηνοθέτησαν οι Kenneth Karlstad & Magne Strand Lyngvær.

Ο Sivert Høyem σχολίασε για το βιντεοκλίπ:

«Οι σκηνοθέτες, o Kenneth και ο Magne, έχουν δημιουργήσει ένα αμφιλεγόμενο αλλά πολύ όμορφο βιντεοκλίπ, που έρχεται σε αντίθεση με το τραγούδι μου με έναν τρόπο που αιφνιδιάζει, που ξαφνιάζει. Μου πήρε λίγο χρόνο για να συνηθίσω την ωμή και σκληρή σκηνοθετική ματιά τους, ειδικά για να αποδώσει κάποιος με εικόνες, για να οπτικοποιήσει, το Sleepwalking Man, ένα τραγούδι που θεωρώ σαν ένα από τα πιο «ζεστά» και ειλικρινή που έχω γράψει έως σήμερα. Ωστόσο αισθάνομαι ότι το καλλιτεχνικό επίπεδο της ταινίας και οι γνήσια συγκινητικοί και ποιητικοί σκηνοθετικοί δρόμοι που επέλεξαν, προσθέτουν μια νέα και πολύ ενδιαφέρουσα διάσταση στο τραγούδι. Οι αντιδράσεις από τους ανθρώπους που το πρωτοείδαν κυμαίνονταν από έκπληξη σε ήπια δυσπιστία, και αυτό με κάνει να πιστεύω ότι έχουμε «κάτι» (ειλικρινές) με αυτό το κλιπ».

Ο Kenneth Karlstad, o ένας εκ των σκηνοθετών του βιντεοκλίπ, λέει για τη «ματιά» τους στην απόδοση του Sleepwalking Man:

«Είχαμε την επιθυμία, την ανάγκη να εργαστούμε με οδηγό τη διαίσθηση και το ένστικτο σε αυτό το φιλμ, όπως κάνουμε όταν ζωγραφίζουμε ή όταν τζαμάρουμε. Για αυτό και το τραβήξαμε με πέντε κάμερες Hi8 και για μια εβδομάδα πήγαμε ένα road trip στη Froya, το νορβηγικό νησί όπου ο συν-σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής του βίντεο κλιπ, ο Magne Strand Lyngvær, έχει στήσει πολλά από τα φωτογραφικά του projects. Τα όρια που οι ίδιοι θέσαμε στους εαυτούς μας αλλά και το επίπεδο εμπιστοσύνης που μας έδειξε ο Sivert και γενικά ο τρόπος που το διαχειρίστηκε, μας επέτρεψε να αυτοσχεδιάζουμε καθώς το ταξίδι ξεδιπλωνόταν. Η πρώτη σκέψη που κάναμε όταν ακούσαμε τη μελωδία, ήταν ότι η αναμενόμενη όμορφη και χαριτωμένη απεικόνιση στην προκειμένη περίπτωση θα αποδεικνυόταν μπανάλ και προβλέψιμη. Εμείς θέλαμε να δημιουργήσουμε εικόνες και σκηνές που θα βρισκόταν σε αντίθεση με τη μελωδία, έτσι ώστε η μουσική να ενθαρρύνει τους θεατές να δουν την ομορφιά στο σκοτάδι και στη θλίψη».

Ο Sivert Hoyem θα περιοδεύσει με τους Katzenjammer στην Γερμανία τον Δεκέμβριο, ενώ η ευρωπαϊκή περιοδεία του θα τον φέρει και στα μέρη μας, στα μέσα της άνοιξης. Αξίζει να θυμήσουμε πως η τελευταία του επίσκεψη στη χώρα μας ήταν το Σεπτέμβριο του 2014 όπου έδωσε τρεις sold out συναυλίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο.

Μάλιστα με αφορμή τα περσινά live του στη χώρα μας, το in.gr είχε μιλήσει με τον Hoyem και σας παραθέτουμε μερικά από τα αποσπάσματα εκείνης της συνέντευξης:

  • Για τον ήχο του

«Σίγουρα έχω μια μελαγχολική πλευρά και μπορείτε να το ακούσετε αυτό στη μουσική μου που έχει στοιχεία λύπης και μοναξιάς. Αλλά μου αρέσει και η κωμωδία επίσης, μου αρέσει να γελάω. Σίγουρα η μουσική μου εκφράζει το χαρακτήρα μου αλλά και τις προτιμήσεις μου καλλιτεχνικά και μουσικά, το τι μου αρέσει, και βασικά αυτά είναι πιο… «σκοτεινά», υποθέτω».

  • Για την Ελλάδα και τις συναυλίες του στη χώρα μας

«Όταν έρχομαι στην Ελλάδα δεν προλαβαίνω να τη γνωρίσω αρκετά, ξέρεις εστιατόρια, bars κλπ., λόγω των συναυλιών. Όμως το 2007 βρέθηκα στην Κρήτη, όπου έκανα πεζοπορία στα βουνά της Δυτικής Κρήτης και ήταν πανέμορφα. Από όσα έχω προλάβει να δω, είναι από τα αγαπημένα μου μέρη στην Ελλάδα.

»Έχω όμορφες αναμνήσεις από τα προηγούμενα live μου στην Ελλάδα. Θυμάμαι τη συναυλία μου στη Θεσσαλονίκη που 1.000 άτομα περίπου με παρακολουθούσαν με προσήλωση να παίζω. Με άγγιξε πολύ αυτό. Αυτήν τη φορά έρχομαι με την μπάντα μου, με νέο άλμπουμ και θα κάνουμε πολύ θόρυβο, συνεπώς σίγουρα θα είναι πολύ διαφορετικά. Νομίζω πως το κοινό μου στην Ελλάδα είναι πολύ παθιασμένο με τη μουσική, τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ, και ο κόσμος ανυπομονεί για το show για το οποίο έχω να πω ότι θα είναι καλό».

  • Για τους Madrugada

«Ήταν τραγικό αυτό που συνέβη με την μπάντα και το θάνατο του Robert (Βuras), έτσι προσπαθώ να εστιάζω στα θετικά πράγματα και μπορώ να πω ότι η ζωή μου είναι πολύ καλή τώρα. Φυσικά και μου λείπει η μπάντα, το να παίζω μουσική με καλούς φίλους, να μοιραζόμαστε τα ίδια όνειρα για τη μουσική. Ήταν μια εκπληκτική περίοδος, όμως δεν τις αναπολώ ως τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου. Ίσως είμαι καλύτερα τώρα, απλά η μπάντα ήταν πολύ ξεχωριστή για εμάς και μου λείπει να γράφω μουσική με τον Robert, ήταν ο πιο ταλαντούχος μουσικός που έχω συναντήσει στη ζωή μου και πραγματικά μου λείπει πολύ».

Το φθινόπωρο που μας πέρασε ο Sivert Høyem κυκλοφόρησε το Black & Gold, ένα κομμάτι που γράφτηκε ειδικά για την νορβηγική τηλεοπτική σειρά Occupied –μια σειρά που, σε ένα δυστοπικό σενάριο του Jo Nesbo, περιγράφει μια κατεχόμενη από τους Ρώσους Νορβηγία, στο κοντινό μέλλον.

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024