Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μουσικός «οργασμός» στη Σάμο με το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών

Μουσικός «οργασμός» στη Σάμο με το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών

Για ακόμη μια χρονιά παρελαύνουν από το Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου, στο νησί της Σάμου, σπουδαίοι καλλιτέχνες φέρνοντας ήχους από όλο τον κόσμο. Από τις 7 έως και τις 13 Αυγούστου το Samos Young Artists Festival παρουσιάζει ερμηνείες και συναυλίες από διαφορετικές κουλτούρες που δημιουργούν μια μουσική πανδαισία. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του μουσικού προγράμματος είναι και φέτος […]

Για ακόμη μια χρονιά παρελαύνουν από το Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου, στο νησί της Σάμου, σπουδαίοι καλλιτέχνες φέρνοντας ήχους από όλο τον κόσμο. Από τις 7 έως και τις 13 Αυγούστου το Samos Young Artists Festival παρουσιάζει ερμηνείες και συναυλίες από διαφορετικές κουλτούρες που δημιουργούν μια μουσική πανδαισία.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του μουσικού προγράμματος είναι και φέτος ο Daniel Nodel, το πρώτο βιολί της Συμφωνικής Ορχήστρας του Βαυαρικού Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού.


Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Παρασκευή 7 Αυγούστου: Virtuoses Crossover auf Russisch

Το Terem-Quartet από την Αγία Πετρούπολη συνδυάζει σε μια μίξη ρεπερτορίων τη ρωσική λαϊκή μουσική με τον πλούτο της παγκόσμιας μουσικής, έχοντας δεχτεί επιρροές από τον Άγγλο μουσικό και ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων Peter Gabriel. Τα παραδοσιακά ρώσικα όργανα , όπως τα παρόμοια σε άκουσμα σοπράνο και μπάσο Domras, η τρίχορδη και τριγωνική μπαλαλάικα, το Boyan ακκορντεόν (το ονομά του είναι εμπνευσμένο από τον βάρδο της μουσικής Boyan) θα πυροδοτήσουν την έναρξη της εβδομάδας του φεστιβάλ με μια μουσική που παρασύρει.

Σάββατο 8 Αυγούστου: Geigenfeuerwerk

Η πολύ νέα αλλά ήδη αναγνωρισμένη σε όλο τον κόσμο βιολίστρια Ye Eun Choi από την Ν. Κορέα ενώνει τις δυνάμεις της με την έμπειρη στη μουσική δωματίου και πολυβραβευμένη πιανίστρια Silke Avenhaus, καθηγήτρια της μουσική Ακαδημίας του Μονάχου και σολίστ σε πάρα πολλές συναυλιακές σκηνές του κόσμου θα ερμηνεύσουν έργα των Isang Yun, Brahms, Schnittke και Wieniawsky σε μια σύνθεση από πολύ διαφορετικά, αλλά όλα στο σύνολό τους υψηλής δεξιοτεχνίας κομμάτια της σύχρονης και παλαιότερης κλασικής μουσικής.

Κυριακή 9 Αυγούστου: Βραδιά Quintet

Μια ομάδα από παγκοσμίου φήμης σολίστ θα συναντηθεί την Κυριακή, 9 Αυγούστου σε μια βραδιά- κουιντέτο: Εκτός από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ μουσικής, βιολιστή Daniel Nodel (γεννημένος στο Μινσκ και πέρα από τις ορχηστρικές του δραστηριότητες, παθιασμένος με τη μουσική δωματίου) – θα παρευρεθούν ακόμη και η πολύ νεαρή Γερμανίδα βιολίστρια Sarah Christian, η οποία έχει δώσει πολλά κοντσέρτα μουσικής δωματίου και σόλο συναυλίες καθώς επίσης έχει εργαστεί ως εξάρχων στην Φιλαρμονική της Βρέμης, και ο μουσικός βιόλας Wen Xiao Zheng από την Κίνα, ο οποίος σπούδασε στην Ισπανία και τη Γερμανία και από το 2014 παίζει βιόλα στη Συμφωνική Ορχήστρα του Βαυαρικού Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού.

Ο τσελίστας Maximilian Hornung, με εμπειρία στη μουσική δωματίου, όπως η συμμετοχή του στο σε Tecchler Trio και μέχρι πρόσφατα κύριος τσελίστας του βαυαρικό ραδιοφωνικού σταθμού, ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια μια τεράστια σόλο καριέρα και έχει ήδη κερδίσει δύο βραβεία ECHO για τα πρώτα του CD.

Kαι μαζί τους, η πολύπλευρη και περιζήτητη σε διάφορα project ως μουσική συνοδός πιάνου, Silke Avenhaus, για την οποία έχουν γράψει έργα γνωστοί συνθέτες όπως ο Glanert και Widmann. Ανυπομονούμε για το πρόγραμμα που θα παίξουν και οι πέντε, ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μεγάλα, ρομαντικά κουιντέτα του Τσέχου συνθέτη Antonin Dvorak και του Γάλλου συνθέτη César Franck.

Δευτέρα 10 Αυγούστου: Βραδιά Zazz

Η βραδιά τζαζ με τον ήδη γνωστό στη Σάμο από πέρυσι David Gazarov του Αζερμπαϊτζάν (ο οποίος έχει σπουδάσει στη Μόσχα, ζει στο Μόναχο και εμφανίζεται σε πολλά κλασικά φεστιβάλ) σίγουρα θα προσφέρει και πάλι ένα μείγμα από πρωτότυπες συνθέσεις του πιανίστα, αλλά και της Αμερικανικής και της standard jazz.

Τρίτη 11 Αυγούστου: Βραδιά Πιάνου

Ο γεννημένος στην Τρανσυλβανία/ Ρουμανία Herbert Schuch, ο οποίος ζει στη Γερμανία από το 1988, και καταγράφει επιτυχίες σε ρεσιτάλ και ορχήστρες, θα παρουσιάσει στο πρώτο μισό του προγράμματος την ειδική σχέση του με τον Schubert καθώς επίσης θα θέσει σε δοκιμασία όχι μόνο το ποιητικό άγγιγμα του, αλλά και την επιδεξιότητα του στο γνωστό έργο του Schubert „Wanderer-Fantasie“. Ο Schubert έγραψε για τις τεχνικές προκλήσεις αυτού του έργου: «Ο διάβολος θα πρέπει να παίξει αυτά τα πράγματα! »

Στο δεύτερο μισό του προγράμματος θα τον συνοδεύσει η σύντροφος του στη ζωή και στο πιάνο , η νεαρή Τουρκάλα Gülru Ensari, η οποία μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο σόλο συνεχίζει με τις σπουδές στη μουσική δωματίου στην Κολωνία. Μαζί παίζουν τη μουσική μπαλέτου του Στραβίνσκι, “Sacre du printemps“. Αυτό το κομμάτι, το οποίο συμβολίζει με πολύ εκφραστικό τρόπο μια ιεροτελεστία της Άνοιξης στην παγανιστική Ρωσία και το οποίο έγινε ακόμα πιο δημοφιλές με την ταινία του Simon Rattle με τίτλο “Rhythm is it“, είχε σχεδιαστεί αρχικά για πιάνο – τέσσερα χέρια και παρουσιάστηκε πρώτη φορά μπροστά σε μια πολύ αμφιλεγόμενη πρώτη παράσταση του ορχηστρικού έργου.

Τετάρτη 12 Αυγούστου: Βραδιά Όπερας

Η βραδιά τραγουδιού έχει εδραιωθεί πλέον ως παράδοση στη Σάμο, η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί με τον αυστριακό βαρύτονο Mathias Hausmann, τους φοιτητές της τάξης της όπερας και το αστέρι της ερμηνείας, την Ελληνίδα διεθνούς φήμης Στέλλα Doufexis (Από τον Οκτώβριο του 2014 φοιτά στην Ακαδημία Μουσικής στο Ντίσελντορφ!). Για ακόμη μια φορά θα γίνουμε ακροατές μιας αξιόπιστης σύνθεσης από τραγούδια και άριες από έμπειρους καλλιτέχνες προερχόμενους από την όπερα της Βιέννης (Wiener Volksoper), τραγουδιστές μεγάλων μουσικών αίθουσών και νεαρά ταλέντα. (Θα συνοδεύονται άλλοτε από κουιντέτο και σε κάποια άλλα μέρη από την πιανίστα Gülru Ensari).

Πέμπτη 13 Αυγούστου: Μουσική του Κόσμου

Μια λαμπρή «τελετή λήξης» των μουσικών παραστάσεων θα προσφέρει στις 13 Αυγούστου το μουσικό σύνολο Quadro Nuevo, οι οποίοι με τον τίτλο “Weltmusik“ δίνουν μια «ευρωπαϊκή απάντηση» στο Tango Αργεντινής με όργανα το σαξόφωνο, το κλαρίνο, το ακκορντεόν, το μπαντονεόν, το μπάσο και το πιάνο. Ο ενθουσιασμός των μουσικών που ίδρυσαν το συγκρότημα τους στη δεκαετία του ’90 και δίνουν παραστάσεις τόσο σε τζαζ clubs όσο και στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, βρίσκει φίλους σε όλο τον κόσμο αλλά φυσικά και στη Σάμο.

Πληροφορίες

Τοποθεσία: Αρχαίο Θέατρο Πυθαγόρείου, Σάμος

Ημερομηνία: 7-13 Αυγούστου 2015

Ώρα: 20:30

Τιμή εισιτηρίων: 5€, Δωρεάν είσοδος σε: Παιδιά, Φοιτητές, Ανέργους

entertainment.in.gr

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024