Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Kokolo: Από ένα «υβριστικό» όνομα στην κορυφή της Afrobeat

Kokolo: Από ένα «υβριστικό» όνομα στην κορυφή της Afrobeat

Ελισάβετ Σταμοπούλου Οι Kokolo ή αλλιώς «Afrobeat βασιλιάδες» της Νέας Υόρκης, με μια πορεία 15 ετών στο ενεργητικό τους και τολμηρούς συνδυασμούς ήχων και πολιτισμών, επιστρέφουν στην Ελλάδα, στο Gazarte, στις 23 Ιουλίου. Το όνομα Kokolo τη δεκαετία του 1970 δεν ήταν ιδιαίτερα κολακευτικός χαρακτηρισμός για τους λατίνους αφρικανικής καταγωγής που αγαπούσαν τη μουσική Afro. […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Οι Kokolo ή αλλιώς «Afrobeat βασιλιάδες» της Νέας Υόρκης, με μια πορεία 15 ετών στο ενεργητικό τους και τολμηρούς συνδυασμούς ήχων και πολιτισμών, επιστρέφουν στην Ελλάδα, στο Gazarte, στις 23 Ιουλίου.

Το όνομα Kokolo τη δεκαετία του 1970 δεν ήταν ιδιαίτερα κολακευτικός χαρακτηρισμός για τους λατίνους αφρικανικής καταγωγής που αγαπούσαν τη μουσική Afro. Χωρίς αναστολές όμως το συγκρότημα έκανε τον υβριστικό αυτό όρο σημαία του και με μεράκι για τη μουσική και το χορό βρήκε μεγάλη ανταπόκριση, με την Ελλάδα να τους υποδέχεται θερμά.

Η αμερικανική μπάντα με έδρα της τη Νέα Υόρκη σχηματίστηκε το 2001 από τον τραγουδοποιό και παραγωγό Ρέι Λούγκο. Μαζί με τα συγκροτήματα «The Daktaris» και «Antibalas» δίνουν ξανά ζωή στην παγκόσμια Afrobeat σκηνή. Στο μουσικό στερέωμα έχουν «καταγραφεί» ως παραδοσιακοί του είδους.

O ήχος τους χαρακτηριστικός, με ταχύτητα και έμφαση, στοιχείο που δίνει στο συγκρότημα την ταυτότητα του σύγχρονου. Ανοιχτοί στο διάλογο με άλλες κουλτούρες, έχουν εντάξει στη δουλειά τους την πολυπολιτισμικότητα. Μπορεί να τραγουδούν κυρίως στα αγγλικά, άλμπουμ τους όμως φέρουν τραγούδια στα ισπανικά και πορτογαλικά.

Το τρίτο τους άλμπουμ «Love International» αποτελεί τρανταχτή απόδειξη αυτής τους της διάθεσης, με τον ήχο του συγκροτήματος να υποδέχεται και άλλα είδη. Ενσωμάτωσαν στη μουσική τους χιπ χοπ και λάτιν.

Το «Love International» κυκλοφόρησε το 2007, με δυνατό του χαρτί το τραγούδι «Our Own Thing», που έδωσε ισχυρή ώθηση στην μπάντα ώστε να είναι το πρώτο συγκρότημα που να παρουσιάζει ζωντανά Afrobeat μουσική σε Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Βουλγαρία και άλλες χώρες.

Η ομάδα των Kokolo απαρτίζεται από μουσικούς από διάφορα μέρη του κόσμου, και μαθαίνει στο κοινό την «τέχνη» της Afrobeat. Οι εμφανίσεις τους πολλές σε σκηνές και φεστιβάλ δίπλα στους Manu Dibango, Taj Mahal, Isaac Hayes, Chic, Bloodhound Gang και Roy Ayers.



Info

Kokolo, Πέμπτη 23 Ιουλίου
Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Ώρα έναρξης: 22.00
Τιμή εισιτηρίου: Γενική Είσοδος 8€

entertainment.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024