Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απολαύστε παραδοσιακούς και νέους ήχους ξαπλωμένοι στο γρασίδι

Απολαύστε παραδοσιακούς και νέους ήχους ξαπλωμένοι στο γρασίδι

...

Δύο μοναδικές ευκαιρίες για να απολαύσετε παραδοσιακούς και νέους ήχους ξαπλωμένοι στο γρασίδι σας δίνει αυτό το Σαββατοκύριακό το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το Σάββατο 16/9 η ενότητα συναυλιών Parklife επιστρέφει στο Ξέφωτο για να μας ταξιδέψει σε παραδοσιακούς ήχους από περιοχές εντός και εκτός συνόρων.

Στις 20.00 η περιπλάνησή ξεκινά με τους ήχους της τραγουδίστριας, λαουτίστριας και συνθέτριας, Μάρθας Μαυροειδή και του τρίου της. Η εξαιρετική της φωνή συνδυάζει τα ελληνικά και τα μεσανατολικά στολίδια και τις μικροτονικές λεπτές αποχρώσεις, με τα πλούσια χρώματα του βουλγαρικού τραγουδιού.

Στις 21.30 τον μουσικό μίτο συνεχίζει ο Ross Daly συνδέοντας μουσικά τη φυσική ροή των παραδόσεων με τις πιο σύνθετες ανάγκες του σύγχρονου ακροατή. Μαζί με τους Zohar Fresco, Γιώργο Μανωλάκη, Κέλυ Θωμά και Παύλο Θωμά αποτελούν ένα ξεχωριστό κουιντέτο που θα μας παρουσιάσει τη «Σύγχρονη Τροπική Μουσική» του Ross Daly, με συνθέσεις που αντανακλούν την πολύχρονη διαδρομή του μέσα στον ευρύτερο χώρο των μουσικών παραδόσεων από την βορειοδυτική Αφρική ως την Ινδία.

Την Κυριακή στις 20:30 η ενότητα Music Escapades υποδέχεται τον Leon of Athens και τις Fonές+ στο ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν τα νέα μονοπάτια της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής.

Ο Leon of Athens θα παρουσιάσει όλα τα νέα κομμάτια από το επερχόμενο album του Xenos, ανάμεσά τους και το Aeroplane που ξεχώρισε ήδη, μαζί με διασκευές αγαπημένων κομματιών από την ελληνική και παγκόσμια μουσική.

Συντροφιά του η extended εκδοχή της χορωδίας Fonέs+, μία μοναδική ομάδα 25 γυναικείων φωνών που τραγουδούν a cappella, έχοντας ως αφετηρία παραδοσιακούς ήχους από όλον τον κόσμο.

Οι ενότητες Parklife και Music Escapades, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024