Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017, 12:35

in.gr » Ψυχαγωγία » Μουσική

Η Αγγελική Τουμπανάκη και η παρέα της στον Κολωνό

Ένα εκρηκτικό γκρουπ και μια από τις πιο ιδιαίτερες μουσικές προτάσεις της world jazz σκηνής στην Ελλάδα, οι “Toubanaki & the Buzz Bastardz” συναντούν το κοινό της jazz και όχι μόνο, στο θέατρο Κολωνού την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου

Τη συναυλία «Αυθεντικά και Πολυσυλλεκτικά», παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κολωνού.

Οι “Toubanaki & the Buzz Bastardz” ανεβαίνουν στη σκηνή και με τον έντονο και χαρακτηριστικό προσωπικό τους ήχο παίζουν τις μουσικές του κόσμου πέρα από σύνορα και μουσικές νόρμες. Δημιουργούν και αυτοσχεδιάζουν συνθέτοντας ένα ηχητικό κράμα μουσικής παράδοσης και σύγχρονης μουσικής φόρμας. Bαλκανικοί ρυθμοί, δρόμοι της Ανατολής και μελωδίες της Μεσογείου, αναμειγνύονται με jazz αρμονία, crossover διάδραση και βοκαλισμούς. H συναυλία αποτελεί ένα ταξίδι σε βιώματα λαών, συναισθήματα, ατμόσφαιρες και εικόνες όπως αυτές αποτυπώνονται ανάγλυφα στη μουσική.

Το συγκρότημα αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς της ελληνικής παραδοσιακής και jazz σκηνής, διακεκριμένους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κοινός στόχος των μελών του σχήματος είναι η ελευθερία της έκφρασης και η χαρά για τη μουσική, που προκύπτει μέσα από τη γνώση, τον αυτοσχεδιασμό, τον πειραματισμό και τη διασταύρωση των διαφορετικών μουσικών καταβολών των μελών του σχήματος.


Αγγελική Τουμπανάκη: φωνή
Βασίλης Κετεντζόγλου: ηλεκτρική κιθάρα, συνθέσεις
Παντελής Στόικος: τρομπέτα, καβάλ, συνθέσεις
Γιάννης Παπαναστασίου: άλτο, σοπράνο σαξόφωνο
Παρασκευάς Κίτσος: ηλεκτρικό μπάσο
Γιάννης Παπαγιαννούλης: σετ κρουστών
Θάνος Χατζηαναγνώστου: τύμπανα
Τι παίζει τώρα Ταινίες της ημέρας