Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Θάνος Μικρούτσικος θα μας πει τα πιο ωραία του τραγούδια στο Ηρώδειο

Ο Θάνος Μικρούτσικος θα μας πει τα πιο ωραία του τραγούδια στο Ηρώδειο

...

Το Φεστιβάλ Αθηνών τιμά με μια μεγάλη αναδρομική συναυλία τον Θάνο Μικρούτσικο, την Τρίτη 13 Ιουνίου στο Ηρώδειο.

Ο συνθέτης θα παρουσιάσει τα τραγούδια του που όλοι αγαπήσαμε, τραγούδια που πέρασαν από γενιά σε γενιά, τραγούδια κοινού αισθήματος.

Εκεί θα είναι ο Χικμέτ με την «Πιο όμορφη θάλασσα», ο Μπίρμαν με το «Τους έχω βαρεθεί», ο Ελευθερίου με την «Δίκοπη ζωή» και τον «Άμλετ της σελήνης», ο Μπρεχτ με το «Άννα μην κλαις», ο Αλκαίος με την «Πιρόγα» και την «Ρόζα», η Νικολακοπούλου με τον «Φώσφορο», ο Τριπολίτης με το «Ανεμολόγιο», ο Ιωάννου με τις «Μικρές Νοθείες», εκεί και ο Καββαδίας με πολλά από τα διαμάντια του.

Πριν 50 χρόνια ο Θάνος Μικρούτσικος ξεκίνησε την δημόσια παρουσία του στη μουσική και στο τραγούδι το 1967. Με την έκδοση του πρώτου μεγάλου του δίσκου «Πολιτικά Τραγούδια» καθιερώνεται αμέσως ως μεγάλη δύναμη στο ελληνικό τραγούδι. Ο Μάνος Χατζιδάκις τον Γενάρη του 1978, τον αποκαλεί πρωτογενή φυσιογνωμία και λίγο αργότερα ως τον καλύτερο Έλληνα συνθέτη. Τα «Πολιτικά Τραγούδια»,η «Καντάτα για τη Μακρόνησο», τα «Τροπάρια για φονιάδες», η «Μουσική Πράξη στον Μπρεχτ» κατακτούν το ελληνικό κοινό ενώ η αιχμή του δόρατος της τραγουδοποιΐας του δεν είναι άλλη από τον «Σταυρό του Νότου» που εκδίδεται το 1979, περνάει από γενιά σε γενιά σπάζοντας το φράγμα των δυο εκατομμυρίων αντιτύπων, ρεκόρ για τη μελοποιημένη ποίηση σε ευρωπαϊκή κλίμακα.

Στις δεκαετίες που ακολουθούν, η παραγωγή του Μικρούτσικου είναι καταιγιστική. «Εμπάργκο», «Η αγάπη είναι ζάλη», «Όλα από χέρι καμμένα», «Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια», «Συγγνώμη για την άμυνα», «Volpe d’ amore», «Στου αιώνα την παράγκα», «Θάλασσα στη σκάλα», «Άμλετ της Σελήνης».

Το ταξίδι συνεχίζεται μέχρι σήμερα με τελευταία δουλειά την «Ομίχλη των Καιρών» (2017), για την οποία ο Θάνος Μικρούτσικος έχει μιλήσει στην κάμερα του in.gr.

Ο Θάνος Μικρούτσικος επέλεξε πέντε φωνές για να αποδώσουν από τη σκηνή του Ηρωδείου όλα αυτά τα τραγούδια της σημαντικής πορείας του:

Τον Γιάννη Κότσιρα, τον Μίλτο Πασχαλίδη, τον Χρήστο Θηβαίο, τον Κώστα Θωμαîδη και τη Μαριάννα Πολυχρονίδη, τελευταία ανακάλυψη του συνθέτη και ερμηνεύτρια του τελευταίου του άλμπουμ.

Πληροφορίες:
Εισιτήρια
Άνω Διάζωμα: 10 ευρώ
Ζώνη Γ: 14 ευρώ
Ζώνη Β: 21 ευρώ
Ζώνη Α: 28 ευρώ
Ζώνη VIP: 35-50 ευρώ

Προπώληση Εισιτηρίων:
Greekfestival.gr, 210 32 72 000
Κεντρικά Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου) Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 – 17:00, Σάββατο: 9:00 – 15:00
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Μακρυγιάννη Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: 9:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00

entertainment.in.gr

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024