Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Gadjo Dilo συναντούν τον Βαγγέλη Γερμανό στο «Σταυρό του Νότου»

Οι Gadjo Dilo συναντούν τον Βαγγέλη Γερμανό στο «Σταυρό του Νότου»

...

Τα δυο τελευταία Σάββατα του Απριλίου, 22 και 29/04, οι Gadjo Dilo θα βρεθούν στον Σταυρό του Νότου Plus για να μοιραστούν για πρώτη φορά την σκηνή με τον Βαγγέλη Γερμανό, βάζοντας τη δική τους swing «πινελιά» σε γνωστά τραγούδια του γνωστού καλλιτέχνη.

Οι Gadjo Dilo έχουν κατορθώσει να συνδυάσουν την μουσική ιδιοφυΐα του θρυλικού κιθαρίστα της gypsy swing Django Reinhardt και την ελληνική μουσική σκηνή του ’50 και ’60. Με αφετηρία τους δύο αυτούς μουσικούς πολιτισμούς και με πειραματισμούς πάνω σε μεταγενέστερους ήχους της jazz διασκευάζουν διαχρονικά ελληνικά τραγούδια κορυφαίων δημιουργών, δημιουργώντας το δικό τους μουσικό στυλ, το «Manouche De Grec».

Eπί σκηνής, το συγκρότημα μεταφέρει την ατμόσφαιρα της τσιγγάνικης jazz παράδοσης, δίνοντας ταυτόχρονα ένα έντονα «ελληνικό» στοιχείο, αναβιώνοντας μια άλλη εποχή, παρασύροντας το κοινό να λικνιστεί και να σιγοτραγουδήσει παρέα τους ενώ παράλληλα πραγματοποιείται ένα «πέρασμα» από τα αμερικανικά jazz standards, και γαλλικά τραγούδια του μεσοπολέμου, όπως τραγούδια των Edith Piaf, Ella Fitgerald, Sinatra. Το Δεκέμβριο του 2016, οι Gadjo Dilo κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους Manouche De Grec Vol II, το οποίο περιλαμβάνει και μια συνεργασία έκπληξη με τον Tonino Carotone στην διασκευή του τραγουδιού «Που’ σαι Θανάση».

Info
Σταυρός του Νότου Plus, Φραντζή & Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος
Τηλέφωνο: 2109226975
Ώρα έναρξης 22:30

entertainment.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024