Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κώστας Μακεδόνας από το Παλλάς στα «μουσικά σταυροδρόμια της Ανατολής»

Ο Κώστας Μακεδόνας από το Παλλάς στα «μουσικά σταυροδρόμια της Ανατολής»

...

O Κώστας Μακεδόνας συμπράττει με καλλιτέχνες από τη Μέση Ανατολή σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση στο θέατρο Παλλάς.

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου, μουσική από τη Σμύρνη, το Ανατολικό Αιγαίο, το Λίβανο, την Αρμενία την Σύρια και την Παλαιστίνη, θα συναντηθεί με γνωστά ελληνικά τραγούδια σύγχρονων ελλήνων συνθετών: Ξαρχάκου, Θεοδωράκη, Καλδαρα, Τσιτσάνη, Κραουνάκη αλλά και παραδοσιακά, με ανατολίτικες επιρροές.

Μια σειρά αγαπημένων τραγουδιών με ανατολίτικο ιδίωμα, ελληνικά παραδοσιακά και σύγχρονα, εναλλασσόμενα με Σμυρναίικα και τραγούδια με αραβόφωνους στίχους, θα εκπλήξουν το κοινό με την ανάδειξη της μουσικής συγγενείας,

Ο έθνικ τραγουδιστής, συνθέτης και ουτίστας αρμένικης καταγωγής γεννημένος στην Συρία, Ηaig Υazdjian θα βρεθεί στο πλευρό του έλληνα ερμηνευτή σε ντουέτα έκπληξη, ελληνικών και αραβικών τραγουδιών.

Επί σκηνής ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων, ούτι, νέι, κανονάκι, νταρμπούκα, ποντιακή λίρα και σάζι θα συναντηθούν με το μπουζούκι, το κόντραμπάσο, τα τύμπανα και το πιάνο.

Τραγούδια όπως «Σαν τον Μετανάστη» του Zulfi Livaneli σε στίχους Λευτέρη Παπαδοπούλου, «Να ‘μαν πουλί» παραδοσιακό της Μεσογείου, «Στην Ανατολή», «Της Ξενιτιάς» του Μίκη Θεοδωράκη, «Στους δρόμους της Ανατολής» του Σταμάτη Κραουνάκη, «Μάνα μου Ελλάς» του Σταύρου Ξαρχάκου, «Νύχτες Μαγικές» του Βασίλη Τσιτσάνη, «Ένα τραγούδι από το Αλγέρι» του Απόστολου Καλδάρα, «Bingeol-Ξενιτιά» παραδοσιακό Αρμενίας σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, «Τα Σμυρναίικα Τραγούδια» του Παντελή Θαλασσινού, και παραδοσιακά Σμύρνης, Μικράς Ασίας και Ανατολικού Αιγαίου «Αποχωρισμός», «Εγώ είμαι προσφυγάκι», «Ο Μανώλης», «Από Ξένο Τόπο», «Έχε Γειά Πάντα Γειά», είναι μερικά μόνο από αυτά που θα ακουστούν το βράδυ της 3ης Απριλίου στο Παλλάς.

Ξεχωριστή παρουσία ο προσκεκλημένος για την βράδια, ο διεθνούς φήμης από το Λίβανο, βιρτουόζος της darbuka (τάμπλα Μέσης Ανατολής) και συνθέτης, Rony Barrak. Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη ιδιαίτερα δημοφιλή στη Μέση Ανατολή και με εμφανίσεις σε Νέα Υόρκη, Παρίσι, Λονδίνο, Γερμανία την τελευταία εικοσαετία, δίνοντας νέα δυναμική πνοή στην νταρμπούκα και εντάσσοντάς την ακόμα και σε συμφωνικές ορχήστρες, ως σόλιστ, με δικές του συνθέσεις.

Ενδιαφέρουσες στιγμές της βραδιάς ο μουσικός διάλογος Μακεδόνα, Haig Yazdjian, Μακεδόνα και Rony Barrak, Rony Barrak και Haig Yazdjian, καθώς και η σύμπραξη των τριών.

Η μουσική, η ενορχήστρωση καθώς και ο σχεδιασμός της παράστασης ανήκει στην Τατιάνα Παπαγεωργίου, τη γνωστή πιανίστα και μουσικολόγο, η οποία διακρίνεται για την συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη.

Συμμετέχει η Κατερίνα Πολέμη σε εμφάνιση έκπληξη, η οποία θα ερμηνεύσει τραγούδια όπως τα: «Μια νύχτα στο Μαρόκο», «Ένα Τραγούδι από τ’ Αλγέρι» κ.ά. Η Κατερίνα Πολέμη θα συνομιλήσει μουσικά επί σκηνής με τον Rony Barrak και τον Haig Yazdjian.

Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα
Ώρα έναρξης στις 20.30

Προπώληση εισιτηρίων:

ΠΛΑΤΕΙΑ:
VIP-60€
Ζώνη Α-45€
Ζώνη Β-30€
Ζώνη Γ-20€
Ζώνη ΣΤ-20€

ΕΞΩΣΤΗΣ:
Ζώνη Ζ1-30€
Ζώνη Ζ2-20€
Ζώνη Ζ3-15€

ΚΕΝΤΡΙΚΆ ΘΕΩΡΕΙΑ:
Θ9,Θ10,Θ,11,Θ12,Θ13,Θ14,Θ15 – 30€

ΠΛΑΪΝΑ ΘΕΩΡΕΙΑ:
Θ4,Θ5,Θ6,Θ7,Θ8,Θ16,Θ17,Θ18,Θ19,Θ20 – 20€
Θ1,Θ2,Θ3,Θ21,Θ22,Θ23 – 15€

Σημεία προπώλησης: ticket365.gr

entertainment.in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024