Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προσκλήσεις για τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ως την άκρη της κλωστής»

Προσκλήσεις για τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ως την άκρη της κλωστής»

...

Η καλλιτεχνική κολεκτίβα Πλέγμα παρουσιάζει για δεύτερη φορά τη μουσικοθεατρική παράσταση
Ως την άκρη της κλωστής, σε σκηνοθεσία της Θεατρικής Ομάδας «Ιδέα».

O κύκλος των παραστάσεων που ξεκίνησε στις 13/10 και παρουσιάζεται κάθε Πέμπτη στη σκηνή της Αθηναϊδας βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Παντελή Κυραμαργιού. Δύο νέοι ηθοποιοί, ο Γιώργος Κισσανδράκης και η Νάντια Μαργαρίτη με τη χρήση τεχνικών σωματικού και αφηγηματικού θεάτρου, μαζί με ένα πλέγμα μουσικών και εικαστικών αφηγούνται την ιστορία ενός ξεχωριστού ζωγράφου, ζωντανεύοντας τις αναμνήσεις του, σημάδια ανεξίτηλα από την παιδική του ηλικία και την απεγνωσμένη ανάγκη του να συναντήσει το πρόσωπο της Ελευθερίας μιας γυναίκας που συναντά μονάχα στα όνειρά του.

Συμπληρώστε τη φόρμα και κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση της Πέμπτης 27/10. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 26/10 και οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με e-mail.

Λίγα λόγια για το έργο
Ο Παύλος είναι ζωγράφος. Ζει με την φαντασία του σε ένα σουρεαλιστικό σύμπαν, στο σύμπαν των ίδιων των δημιουργημάτων του, και μοιάζει να ισορροπεί ανάμεσα σε δύο πραγματικότητες, την πραγματικότητα των ονείρων του και αυτή που του επιβάλλει η ίδια η ζωή. Προσπαθεί σχεδόν εμμονικά να ακολουθήσει το νήμα της κλωστής που θα τον κρατήσει ζωντανό και που η άλλη άκρη του καταλήγει στον έρωτα.

«Αν αναλογιστώ τις ώρες που έχω χαρίσει στην αδράνεια μπορεί και να τρελαθώ. Αν δεν είμαι ήδη τρελός… Θα μπορούσα να έχω ζήσει άλλη μια ζωή. Θα είχα ανακαλύψει όνειρα και θα αφιέρωνα τα χαμένα δευτερόλεπτα στο κυνήγι τους. Όμως σε αυτή την πόλη δε γεννιούνται όνειρα. Μόνο σου επιβάλλονται. Και ύστερα το γκρίζο χρώμα σου τα κλέβει λίγο πριν τα κάνεις δικά σου. Αυτός ο χειμώνας σε διαπερνά όσο καλα κι αν έχεις ντυθεί και παγώνει κάθε κύτταρό σου, διαλύει κάθε ψήγμα θέλησης».

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Ομάδα «Ιδέα» (Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής) σε συνεργασία με τον Γιώργο Κισσανδράκη και τη Νάντια Μαργαρίτη.
Κείμενο: Παντελής Κυραμαργιός
Σκηνικά – Κοστούμια: Αμαλία Θεοδοροπουλου, Θανάσης Φωτεινιάς
Μουσική: Παντελής Κυραμαργιός
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Κισσανδράκης, Νάντια Μαργαρίτη
Μουσικοί: Εύα Λαύκα (τραγούδι), Παντελής Κυραμαργιός (Πιάνο), Νικόλας Μαύρος (έγχορδα), Νίκος Σταδιάτης (ακορντεόν), Ιούλιος Κουτσογεωργίου (μπάσο), Αλέξανδρος Κούρος (κρουστά), Γιάννης Ταυλάς (κιθάρα)

Ως την άκρη της κλωστής είναι και ο τίτλος του πρώτου ολοκληρωμένου άλμπουμ της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Πλέγμα, που περιλαμβάνει και το ομώνυμο διήγημα. Κυκλοφορεί από την Panik Platinum Records και τον εκδοτικό οίκο Έναστρον.

Πολυχώρος Πολιτισμού Αθηναΐς-Μουσικοθεατρική Σκηνή
Καστοριάς 34-36, Βοτανικός
Ώρα έναρξης: 22:00
Τηλέφωνο ταμείου: 210 3480080
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ (γενική είσοδος)
Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr 11876, καταστήματα Public, Ιανός, Reload Stores, Seven Spots, Media Markt

entertainment.in.gr

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024