Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε ποια θάλασσα αρμενίζει η Σαββέρια Μαργιολά

Σε ποια θάλασσα αρμενίζει η Σαββέρια Μαργιολά

...

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας ανά την Ελλάδα, η Σαββέρια Μαργιολά κάνει μια στάση στο Σάββατο 29 Ιουλίου στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, το Σάββατο 29 Ιουλίου με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Παράλληλα, θα έχουμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε ξανά, στο πλευρό του Θοδωρή Κοτονιά, σε αγαπημένα τραγούδια του Νίκου Παπάζογλου στον Πολυχώρο Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, σε μια ξεχωριστή βραδιά κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου στις 7/08.

  • Σε ποια θάλασσα αρμενίζει η Σαββέρια την εποχή αυτή;

«Αυτή την περίοδο αρμενίζω στη δική μου μουσική θάλασσα ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα. Παρέα με την ομάδα μου έχουμε ξεκινήσει από το Μάιο το καλοκαιρινό μας tour δίνοντάς του τον τίτλο Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις με αφορμή το ομότιτλο τραγούδι που περιλαμβάνεται στη δεύτερη δισκογραφική μου δουλειά Αλισάχνη και ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει και το έχει αγαπήσει πολύ. Παράλληλα με τις προσωπικές μου παραστάσεις τρέχουν ακόμα δύο μουσικά project. Κάποια live που κάνουμε παρέα με τον τραγουδοποιό Χρήστο Νινιό και η συνεργασία μου με τον Θοδωρή Κοτονιά που αφορά ένα αφιέρωμα στο Νικόλα Παπάζογλου».

  • Το Σάββατο 29 Ιουλίου θα σε δούμε στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό…

«Ναι θα παίξουμε σε αυτό το πανέμορφο θέατρο που βρίσκεται στο Άλσος Βείκου στο Γαλάτσι, με πιάτο όλη την Αθήνα. Το αγαπώ πολύ αυτό το μέρος. Στο Άλσος έχω ζήσει τα παιδικά μου χρόνια και έχω πολύ έντονες αναμνήσεις από τα παιχνίδια που κάναμε με τον πατέρα μου και τα αδέρφια μου, για αυτό και η χαρά μου είναι τεράστια που τώρα θα βρεθώ ξανά εκεί παίζοντας πια τη δική μου μουσική. Στις 29 Ιουλίου θα παρουσιάσουμε μια παράσταση με τον προσωπικό μου ήχο και στίγμα, με τραγούδια από τις δισκογραφικές μου δουλειές αλλά και πολλά ακόμα γνωστά και αγαπημένα που θα σιγοτραγουδήσουμε παρέα με το κοινό. Θα είναι μια ξεχωριστή βραδιά για μένα και την περιμένω με λαχτάρα».

  • Επίσης στις 7 Αυγούστου θα σε δούμε στη Δραπετσώνα, παρέα με τον Θοδωρή Κοτονιά σε μια συναυλία αφιερωμένη στα τραγούδια του Νίκου Παπάζογλου. Μίλησέ μας για τη βραδιά εκείνη.

«Με τον Θοδωρή είμαστε φίλοι και εκτιμάμε πολύ ο ένας τον άλλον. Αρκετό καιρό πριν είχαμε σκεφτεί να συνεργαστούμε. Την αφορμή αυτή μας την έδωσε τελικά η κοινή μας αγάπη για τον Νικόλα Παπάζογλου και το έργο του. Έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα-αφιέρωμα στον Παπάζογλου το οποίο θα παρουσιάσουμε σε αυτόν τον πολύ όμορφο χώρο στη Δραπετσώνα, στα Λιπάσματα στις 7 Αυγούστου».

  • Ως ερμηνεύτρια επιδιώκεις να διατηρείς μια μουσική ταυτότητα ή πειραματίζεσαι με διαφορετικό μουσικό ύφος και ήχο;

«Μέχρι στιγμής στην προσωπική μου δισκογραφία έχω επιλέξει να δίνω την καλλιτεχνική μου σφραγίδα γιατί το θεωρώ σημαντικό. Από την άλλη μου αρέσει πολύ να πειραματίζομαι και να δοκιμάζω τον εαυτό μου και σε διαφορετικά μουσικά είδη, το βρίσκω τρομερά ενδιαφέρον, δημιουργικό και τροφοδοτικό και ήδη το έχω κάνει με κάποια τραγούδια συμμετέχοντας σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών. Αλλά και στα live μου, που υπάρχει περισσότερη «ελευθερία» και χρόνος, δοκιμάζω διάφορα κατά καιρούς».

  • Με αφορμή την τελευταία δισκογραφική σου δουλειά με τίτλο Ερωτογραφία θα ήθελα να σε ρωτήσω αν θεωρείς πώς ο άνθρωπος πρέπει να «γνωρίσει» όλα τα πρόσωπα, τις εκδηλώσεις του έρωτα για να τον ζήσει απόλυτα;

«Πιστεύω πως δεν είναι απαραίτητο απλά αναρωτιέμαι μήπως τελικά είναι αναπόφευκτο. Νομίζω πως όταν είμαστε ερωτευμένοι περνάμε από πολλά στάδια και δοκιμασίες θέλοντας και μη. Κάθε άνθρωπος βιώνει τον έρωτα διαφορετικά και έτσι το απόλυτο είναι κάτι σχετικό για τον καθένα. Στην Ερωτογραφία αποτυπώνεται ο έρωτας σε όλες του τις εκφάνσεις μέσα από τους στίχους και νομίζω πως όλα τα τραγούδια αυτού του δίσκου έχουν τους αποδέκτες τους με «πρώτη και καλύτερη» εμένα».

  • Ο Διονύσης Σαββόπουλος έχει πει «Να φροντίζεις να φεύγει ο άλλος ευγενέστερος από μια συναυλία σου». Με τι συναισθήματα επιθυμείς να φεύγει το κοινό από τις παραστάσεις σου;

«Η μουσική είναι λυτρωτική και αυτό το αισθάνομαι σε κάθε παράσταση. Δίνω την ψυχή μου και έχω βρει τον πιο όμορφο τρόπο για μένα να εκφράζω τα συναισθήματά μου. Αυτή η διαδικασία γίνεται μαγική γιατί υπάρχει ο κόσμος και έτσι γίνεται ένα μοίρασμα συναισθημάτων που για μένα είναι ανακουφιστικό και θεραπευτικό, αυτό το συναίσθημα θα ήθελα να νιώθουν και όσοι παρακολουθούν τις παραστάσεις μου, ανακούφιση και ανάταση ψυχής μέσα από τη μουσική, τα τραγούδια και την ενέργειά μας».

  • Ποια είναι η μεγαλύτερη αυταπάτη ενός καλλιτέχνη κατά την άποψή σου και ποιες κακοτοπιές έχεις μάθει να αποφεύγεις στα μουσικά σου βήματα;

«Πιστεύω πως η μεγαλύτερη αυταπάτη για έναν καλλιτέχνη είναι το να θεωρεί την επιτυχία δεδομένη και κατοχυρωμένη. Τα πράγματα και οι καταστάσεις αλλάζουν συνεχώς και θεωρώ πως ο στόχος πάντα πρέπει να είναι η εξέλιξη. Όσο για τις κακοτοπιές, συνήθως προσπαθώ να αποφύγω αυτές μέσα μου και για αυτό το λόγο επιδιώκω να ακούω τον εαυτό μου, τις καλλιτεχνικές μου ανάγκες και τα θέλω μου και να μην κάνω πράγματα που δεν με γεμίζουν και δεν μου ταιριάζουν, για την επίτευξη άλλων στόχων».

  • Μετά τις καλοκαιρινές σου συναυλίες, τι ετοιμάζεις για τη νέα σεζόν;

«Σχετικά με τις παραστάσεις θα ήθελα φέτος να παίξω λίγο περισσότερο στην Αθήνα γιατί μου έχει λείψει. Υπάρχουν ήδη κάποια σχέδια τα οποία όμως δεν είναι ανακοινώσιμα αυτή τη στιγμή και σίγουρα θα συνεχίσουμε και τα ταξίδια που κάνουμε εκτός Αθηνών. Παράλληλα, παρέα με το στενό μου συνεργάτη Μάριο Μούρμουρα βρισκόμαστε στη διαδικασία παραγωγής ενός καινούργιου μουσικού project το οποίο έχουμε σκοπό να κυκλοφορήσουμε μέσα στο χειμώνα».

entertainment.in.gr

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024