Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Μαθές: Εικονική η πραγματικότητα στους διαγωνισμούς τραγουδιού

Γιάννης Μαθές: Εικονική η πραγματικότητα στους διαγωνισμούς τραγουδιού

...

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Ένα ασυνήθιστο οδοιπορικό προς την ενηλικίωση παρουσιάζει ο Γιάννης Μαθές ανασύροντας τη χαμένη παιδικότητα. Χωρίς να βρίσκει καταφύγιο στη νοσταλγία, αναζητά την αθώα εκείνη ματιά που θα λύσει τα μυστήρια της ενήλικης ζωής.

Μετά τους Αιρετικούς, που απέσπασαν το δεύτερο Βραβείο στους τέταρτους Αγώνες της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και του Ελληνικού Σχεδίου (2014), ο Γιάννης Μαθές και ο Μάνος Σαγκρής παρουσιάζουν το νέο τους τραγούδι με τίτλο Παιδί, προάγγελο του άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει από τη Μικρή Άρκτο τον Σεπτέμβριο με τίτλο Ανήλικο.

Οι στίχοι του τραγουδιού Παιδί ανήκουν στο Μάνο Σαγκρή, η μουσική στον Γιάννη Μαθέ, ο οποίος ερμηνεύει το κομμάτι και υπογράφει και την ενορχήστρωσή του.

«Δεν μου αρέσει να ζω με τη νοσταλγία, αλλά καλλιτεχνικά να αποτυπώνω στιγμές του σήμερα. Διακρίνω ότι μας λείπει η παιδικότητα» δηλώνει στο in.gr o κ. Μαθές εξηγώντας ότι χωρίς γραμμική αφήγηση ακολουθεί τη διαδρομή προς την ενηλικίωση.

«Ένα παιδί αντιμετωπίζει πολλές συνθήκες περνώντας από την ενδοσκόπηση και τον έρωτα. Το πιο σημαντικό όμως είναι το πώς αντιμετωπίζεται στην οικογένειά του, στοιχείο που θα του δώσει τη δύναμη να εξελιχθεί υγιώς ή μη» συμπληρώνει, φέρνοντας στη μνήμη του τα δικά του παιδικά χρόνια και την αθώα ματιά των γονιών του που απέφευγαν να τοποθετήσουν σε συγκεκριμένο καλούπι τη διαπαιδαγώγησή του.

Eρμηνεύοντας το φαινόμενο της εξάπλωσης των διαγωνισμών τραγουδιού, αναφέρεται σε μια εικονική πραγματικότητα που λίγα στοιχεία δανείζεται από την ουσία.

«Οι ευκαιρίες που δίνονται σε νέους καλλιτέχνες μέσα από τους διαγωνισμούς τραγουδιού, σημαίνει ότι έχει χαθεί το βάθος και η ουσία αφού η μουσική βιομηχανία είναι πελαγωμένη. Δεν ζητούν το έργο τους, αλλά ως στόχο τούς παρουσιάζουν την πρόσκαιρη αναγνωρισιμότητα, προβάλλοντας έτσι μια εικονική πραγματικότητα» καταλήγει, δηλώνοντας ότι ο ίδιος θα συμμετείχε σε διαγωνισμό μόνο για να παρουσιάσει μια συνολική δουλειά.

Έμπνευση δεν αντλεί από το φεγγάρι και τα κύματα, αλλά από τη σκληρή πραγματικότητα και τους ανθρώπους που αποτελούν βασικό κομμάτι της.



Στίχοι: Μάνος Σαγκρής
Μουσική, ενορχήστρωση, ερμηνεία: Γιάννης Μαθές
Ηχογράφηση: Βαγγέλης Σαπουνάς (Subway Studio)
Έπαιξαν οι μουσικοί: Γιάννης Καφετζόπουλος (πιάνο), Μάριος Μούρμουρας (Κιθάρα), Βασίλης Ραψανιώτης (Βιολί), Μιχάλης Πορφύρης (Βιολοντσέλο), Σωτήρης Πέπελας (Τρομπέτα), Πέτρος Λαμπρίδης (Κοντραμπάσο), Βασίλης Χωριανόπουλος (Τύμπανα).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024