Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκείνος+Εκείνος: Ονειρευτείτε, κάνει τους τάχα δυνατούς να ανησυχούν

Εκείνος+Εκείνος: Ονειρευτείτε, κάνει τους τάχα δυνατούς να ανησυχούν

...

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Μετά από μία εντεκάχρονη παύση, οι Εκείνος + Εκείνος, Νίκος Καλλίνης και Κώστας Λογοθετίδης, έπιασαν το νήμα από την αρχή και «μετρώντας με τέχνη τον καιρό» μέσα στο στούντιο, ηχογράφησαν την καινούρια τους δισκογραφική δουλειά, με τη συμμετοχή των παλιών φίλων και συνοδοιπόρων τους, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, B.D. Foxmoor, Βασίλη Καζούλη, Πάνο Κατσιμίχα, Παντελή Θαλασσινό, Φίλιππο Πλιάτσικα και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Έτσι, έχοντας στις αποσκευές τους τα καινούρια τους τραγούδια, αλλά και παλαιότερα και αγαπημένα, ξεκινούν τις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις ανά την Ελλάδα, με αφετηρία το Κατράκειο θέατρο Νίκαιας, στις 27/05.

Όταν είχαμε συναντηθεί ξανά -πριν από ένα χρόνο περίπου- δηλώνατε για τη νέα εποχή του σχήματος «Η νέα εποχή για εμάς έχει τη γοητεία της περιπέτειας και της αναζήτησης. Είναι ακριβώς η συνέχεια της προηγούμενης μας εποχής». Ποια τα αποτελέσματα μέχρι σήμερα της νέας αυτής «περιπέτειας» και αναζήτησης;
«Το πρώτο αποτέλεσμα είναι η ολοκλήρωση του άλμπουμ »Μέτρα Με Τέχνη Τον Καιρό». Ένας χρόνος που μοιράστηκε από τη μία, στις ατέλειωτες ώρες στο στούντιο, γράφοντας και σβήνοντας μουσικά θέματα και στιχάκια, αναζητώντας πάντα εκείνη τη μαγική στιγμή που ξέρεις ότι αυτό που γεννήθηκε κάποτε σαν απλή ιδέα, παίρνει την μορφή και το ηχητικό σχήμα που είχες στην καρδιά και στο νου σου. Ό,τι ήθελες να πεις και να περιγράψεις είναι εκεί μπροστά σου. Και είναι σαν να σε ερωτάει »Τι κάνουμε τώρα φιλαράκι;». Και από την άλλη, τα ταξίδια μας σε κάθε όμορφο τόπο στην Ελλάδα, για να συνδυάσουμε την εργασία με την διασκέδαση. Πόσο τυχεροί στα αλήθεια!».

Πιάνοντας το νήμα από την αρχή ή από το σημείο που έγινε η παύση;
«Πιάνοντας το νήμα πάντα από την αρχή. Πάντα επιστρέφοντας στις ρίζες και στην πρώτη υπόσχεση: Να ακoλουθούμε την καρδιά μας κι όπου μας βγάλει».

«Μέτρα Με Τέχνη τον Καιρό», η πρόσφατη δισκογραφική δουλειά που σηματοδοτεί τη νέα εποχή στη μουσική σας πορεία. Ίσως ο τίτλος αποτελεί και μια καλή συμβουλή για τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε αρκετά χρόνια τώρα. Είχατε στο μυαλό σας τη συμβολική έννοια του τίτλου;
«Ο τίτλος αυτός είναι ένα σύνθημα που γράφτηκε πρώτα πάνω στον «εσωτερικό» μας τοίχο. Έγινε η κεντρική ιδέα που ενώνει όλα τα τραγούδια αυτού του άλμπουμ. Ευχή μας είναι να δούμε αυτό το σύνθημα γραμμένο πάνω σε πολλούς πραγματικούς τοίχους, έγχρωμο μέσα στις ασπρόμαυρες πόλεις μας, για να παρακινήσει και να εμπνεύσει».

Παράλληλα, αυτός θα είναι ο τίτλος και της μεγάλης καλοκαιρινής σας συναυλίας στο Κατράκειο, το Σάββατο 27 Μαΐου, όπου θα υποδεχτείτε αρκετούς καλεσμένους. Μιλήστε μας για τη βραδιά αυτή.
«Θα είναι μια βραδιά που θα βρεθούμε με κοντινούς και μακρινούς φίλους. Θα φορέσουμε την καλύτερη μας διάθεση και το πιο φωτεινό μας χαμόγελο και θα υποδεχτούμε τους όχι απλά καλεσμένους μας, αλλά σημαντικούς για εμάς ανθρώπους, με τους οποίους μοιραζόμαστε πια έναν κοινό τόπο, τα καινούργια μας τραγούδια.
»Θα έρθουν στην γιορτή μας ο Ηλίας Ασβεστόπουλος (2002GR), ο Μιχάλης Μυτακίδης-Β.D Foxmoor (Active member), ο Παντελής Θαλασσινός και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ενώ την παρουσίαση θα αναλάβει ο Χριστόφορος Ζαραλίκος. Το τραπέζι θα είναι στρωμένο και για σας! Σας περιμένουμε».

Η δισκογραφική συνάντησή σας με την Καίτη Γκρέυ έγινε το 1993, στο άλμπουμ «Άλλη μια φορά» με το τραγούδι «Μια γυναίκα μόνο ξέρει». Μιλήστε μας για τις «δεύτερες» σκέψεις που ενδεχομένως κάνατε για τη συνεργασία αυτή. Θυμάμαι σε δήλωσή σας να προσδίδετε στο τραγούδι αυτό το χαρακτηρισμό «άσωτο» -μαζί με κάποια άλλα που γράψατε.
«Δεν υπήρχαν δεύτερες σκέψεις σε αυτό το τραγούδι. Η αλήθεια του είναι τόσο δυνατή που ακόμα και τώρα, μετά από τόσα χρόνια, λέει την ιστορία του και σε βάζει σε σκέψεις. Όσο για τον χαρακτηρισμό »Τα Άσωτα», έτσι μας αρέσει να αποκαλούμε όλα τα τραγούδια μας που έχουμε γράψει κι έχουμε χαρίσει σε άλλους ερμηνευτές. Βλέπεις, ονειρευόμαστε κάποια στιγμή να γράψουμε ένα άλμπουμ που εμείς θα ξανατραγουδήσουμε τα «Άσωτα» έτσι όπως γεννήθηκαν, ενώ κάποιοι φίλοι θα πουν τα τραγούδια που είπαμε εμείς. Λίγο μπερδεμένο αλλά βγάζει νόημα αν το καλοσκεφτείς. Και ενδιαφέρον».

Ποιες οι αυταπάτες ή ψευδαισθήσεις που είχατε ως σχήμα, τότε τη χρυσή –ακόμα- δεκαετία του ’90 και ποιες παγίδες ή λάθη φροντίζετε να αποφεύγετε σήμερα;
«To συμπέρασμα από το ταξίδι μας έως τώρα (1988 -2017) είναι ότι τα όνειρα θέλουν τόλμη, κι ας οδηγούν κάποιες φόρες σε αυταπάτες και ψευδαισθήσεις. Η μαγεία κρύβεται στο όνειρο, η ζωή ξεκινά με ένα όνειρο. Και είναι τόσο μεγάλη η επιθυμία και η ανάγκη να ζήσεις πραγματικά, που βλέπεις τις παγίδες και τα λάθη, αλλά… Και αυτό είναι το κόστος της γνώσης, αλλά και η ομορφιά του ταξιδιού».

Σας επηρεάζουν όσα συμβαίνουν γύρω σας και σε τι ποσοστό «αφήνετε» να επηρεάσουν τη δουλειά σας;
«Μοιραζόμαστε όλοι μαζί αυτό τον κόσμο, αυτή τη ζωή, αυτή την τρέλα. Ο λόγος που γράφουμε τραγούδια είναι αυτός, να λέμε με λόγια αυτά που κάποιοι δεν μπορούν να πουν, να ξορκίζουμε τα μέσα μας σκοτάδια, να λέμε »δεν είσαι μόνος». Έτσι συμβαίνει με μας, αφηγούμαστε τις ζωές μας και τις ζωές των διπλανών μας».

Μετά το «Μέτρα Με Τέχνη τον Καιρό» τι έρχεται δισκογραφικά για εσάς και τι φέρνει η καλοκαιρινή σεζόν για «Εκείνους»;
«Έχουμε πολλά σχέδια και πολλά όνειρα για το αύριο, αλλά επειδή το »τώρα» είναι το μόνο χειροπιαστό, φτιάχνουμε βαλίτσες για τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις και πάμε να συναντήσουμε τα παλιά και τα νέα μας φιλαράκια σε όλες τις γωνίες της Ελλάδας. Αν ακούσετε ότι είμαστε κάπου κοντά σας, ελάτε να τα πούμε. Ονειρευτείτε! Κάνει τους τάχα δυνατούς να ανησυχούν!».

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024