Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρ.Μπάμπαλη: Τα καλά κορίτσια πάνε στον παράδεισο, τα κακά γίνονται προϊσταμένες παραδείσου

Ανδρ.Μπάμπαλη: Τα καλά κορίτσια πάνε στον παράδεισο, τα κακά γίνονται προϊσταμένες παραδείσου

...

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Έχουν κάνει ήδη τέσσερις συναυλίες, ενώ το Δεκέμβριο ετοιμάζονται να ανέβουν στη σκηνή του Half Note το διήμερο 7 και 8 Δεκεμβρίου. Ο λόγος για το γυναικείο κουαρτέτο της Ανδριάνας Μπάμπαλη, η οποία μιλώντας στο in.gr μάς συστήνει αυτήν τη γυναικοπαρέα: «Οι γυναίκες μουσικοί έχουν διαφορετικό ήχο και προσέγγιση στα όργανά τους. Πιο ευαίσθητο τρόπο, αυτό θέλουμε να αποτυπώσουμε. Έχουμε και τις δυσκολίες μας, αλλά τις παλεύουμε και τις ξεπερνάμε».

To Aνδριάνα Μπάμπαλη Quartet έρχεται και στο Half Note. Αρχικά, σύστησέ μας το κουαρτέτο σου και μίλησέ μας για όσα θα ακούσουμε στο Half Note, διασκευάζοντας ακόμα και Σάκη Ρουβά.
«Είμαστε τέσσερις γυναίκες. Η Μαρί Χασάπη στο κοντραμπάσο, η Βασιλική Μαζαράκη στο βιολί και η Εύη Μάζη στο πιάνο, φλάουτο και τραγούδι. Το κουαρτέτο μας έχει ήχο κλασσικό που είναι αρκετά ιντριγκαδόρικο αν σκεφτεί κανείς πως παίζουμε ποπ τραγούδια κυρίως. Τις ενορχηστρώσεις έχει κάνει ο Άκης Κατσουπάκης, ο οποίος έχει γράψει νότα – νότα το κάθε κομμάτι, πράγμα σπάνιο τις μέρες μας… Ακούγεται πράγματι και ένα κομμάτι του Νίκου Καρβέλα που έχουμε διασκευάσει, το Ξανά, που έχει τραγουδήσει ο Ρουβάς. Υπέροχο κομμάτι».

Γιατί μόνο κορίτσια σε αυτό το σχήμα, πώς είναι η συνεργασία σας και τι θέλετε να μεταδώσετε μέσα από αυτήν τη σύμπραξη;
«Οι γυναίκες μουσικοί έχουν διαφορετικό ήχο και προσέγγιση στα όργανά τους. Πιο ευαίσθητο τρόπο, αυτό θέλουμε να αποτυπώσουμε. Έχουμε και τις δυσκολίες μας, αλλά τις παλεύουμε και τις ξεπερνάμε».

Έχετε ήδη κάνει αρκετές εμφανίσεις μαζί, ως κουαρτέτο. Θεωρείς ότι πέτυχε αυτό το κοριτσίστικο εγχείρημα, θα γίνει η μόνιμη παρέα σου;
«Ναι, αυτός είναι ο στόχος. Τώρα ξεκινάμε ουσιαστικά, μαζί έχουμε κάνει τέσσερις συναυλίες, δεν τις λες και πολλές. Θέλουμε να κάνουμε μαζί κι ένα CD».

Και μιας και μιλάμε για γυναικεία υπόθεση, παραμένει δύσκολος ο χώρος των Τεχνών για τις γυναίκες; Θεωρείς πως αδικούνται, τρόπο τινά, σε σύγκριση με τους άνδρες καλλιτέχνες;
«Δεν ξέρω, νομίζω πως όχι. Μάλλον πιο θελκτικό είναι να έχεις μια γυναίκα μουσικό. Με την προϋπόθεση ότι είναι εξίσου καλή μουσικός, κι όχι απλά ένα θηλυκό. Πάντως όλο και περισσότερα κορίτσια μαθαίνουν μουσικά όργανα, σε σχέση με άλλες εποχές που απλά ήθελαν να σταθούν μπροστά από ένα μικρόφωνο».

Στο πρόγραμμά σας λοιπόν, η Δύση συναντά την Ανατολή… μουσικά πάντα, διότι κοινωνικοπολιτικά κάτι τέτοιο φαντάζει ουτοπία.
«Εμείς σαν χώρα ήμασταν ανέκαθεν στη μέση. Μάλλον πιο κοντά στην Ανατολή από πολλές απόψεις. Αυτό ήταν πάντα και το πρόβλημά μας και πολιτιστικά. Για αυτό και ο κόσμος θεωρεί τα τσιφτετέλια ελληνική μουσική».

Η πολυπολιτισμικότητα –σήμερα- ενέχει και φόβο θεωρείς;
«Ενώ χρόνια πιστεύαμε πως το πείραμα πέτυχε, μάλλον απέτυχε τελικά. Ένας άνθρωπος χωρίς ελπίδα και βλέποντας αδικία συνεχώς γύρω του, ενδέχεται να ξεσπάσει πολύ βίαια και προς πάσα κατεύθυνση».

Ομολογουμένως η καθημερινότητα των περισσοτέρων Ελλήνων είναι αρκετά γκρίζα. Κοιτώντας την αισιόδοξη πλευρά, να μιλήσουμε για αυτά που σε γοητεύουν στην καθημερινότητά σου, στην πόλη και τους ανθρώπους της;
«Όχι και πολλά πλέον που όλα ξεγυμνώθηκαν. Ο ήλιος μου αρέσει και θα μου αρέσει πάντα, και κάποιοι παλαιάς κοπής άνθρωποι που εφαρμόζουν στη ζωή κι όχι στα λόγια, πράγματα χαμένα, όπως η τιμή, μπέσα κ.ά., τέτοια παλιακά».

Τι άλλο ετοιμάζει η Ανδριάνα για το κοινό της, πάνω και κάτω από τη σκηνή;
«Συμμετέχω στην παράσταση Ας ερχόσουν για λίγο που ασχολείται με την ζωή του συνθέτη Μιχάλη Σουγιούλ, μαζί με τον Γιάννη Μπέζο και την Τάνια Τρύπη, και πολλούς εξαιρετικούς ηθοποιούς, αλλά και μια μαγική 9μελή ορχήστρα του Γιάννη Παπαζαχαριάκη. Από 15/12 ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη στο Ράδιο Σίτυ».

Κλείνοντας, με αφορμή τη γυναικοπαρέα επί σκηνής, και αφού ως γνωστόν τα καλά κορίτσια πάνε στον παράδεισο, τα κακά…;
«Γίνονται προϊσταμένες παραδείσου…»

entertainment.in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024