Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το in.gr «εκεί στο νότο» με Νταλάρα-Μαχαιρίτσα-Κότσιρα

Το in.gr «εκεί στο νότο» με Νταλάρα-Μαχαιρίτσα-Κότσιρα

...

Επιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση

Από τις 4 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ανεβαίνουν μαζί στη σκηνή της Ακτής της οδού Πειραιώς, σε μια σπάνια συνύπαρξη, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας. Μαζί τους και η ταλαντούχα, νεαρή ερμηνεύτρια Idra Kayne, δίνοντας μια soul-funk νότα στο πρόγραμμα.

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη των μουσικών παραστάσεων με τίτλο «Εδώ στο Νότο», οι καλλιτέχνες μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου για τη συνάντηση αυτή, για το πρόγραμμα το οποίο συνθέτουν γνωστά, διαχρονικά, αλλά και καινούρια τραγούδια, καθώς και κοινές ερμηνείες τους επί σκηνής.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην Ακτή Πειραιώς οι συντελεστές μάς επεφύλασσαν και δυο όμορφες εκπλήξεις. Η μια αφορά στην απρόσμενη συμμετοχή του Γιάννη Ζουγανέλη, ο οποίος όπως ανακοίνωσε, συμμετέχει οικειοθελώς στο πρόγραμμα, μετά από διακαή του επιθυμία, προσθέτοντας την ξεχωριστή του πινελιά. Οι οικοδεσπότες τον αποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες. Η δεύτερη έκπληξη παρουσιάστηκε πάνω στη σκηνή με τους τρεις καλλιτέχνες να ερμηνεύουν για πρώτη φορά το ολοκαίνουργιο τραγούδι τους με τίτλο Πες μου τι έφταιξε, το οποίο γράφτηκε ειδικά για την παράσταση, σε στίχους της Λίνας Δημοπουλου και μουσική του Σταύρου Λογαρίδη.

Αναφορικά με τον τίτλο της παράστασης -εμπνευσμένος από το τραγούδι Εκεί στο Νότο– ο οποίος ήταν μια ιδέα της Άννας Νταλάρα, ο Γιάννης Κότσιρας ανέφερε σχετικά:
«Επειδή τα ρεπερτόρια ξεκινάνε από 50 χρόνια πριν και ταυτόχρονα πολλά από αυτά είναι παγκόσμια, εμείς θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή με αυτό τον τίτλο. Ότι αυτή είναι μια παράσταση για όλη την Ελλάδα. Την Ελλάδα της Ευρώπης δηλαδή. Αυτό συμβολίζει ο τίτλος».
Από την πλευρά του ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας (συνθέτης του τραγουδιού Εκεί στο Νότο) συμπλήρωσε:
«Έπεσαν πολλοί τίτλοι στο τραπέζι. Θα μπορούσε να μην είχε και τίτλο η παράσταση, όμως το Εδώ στο Νότο είναι ένας αυτονόητος τίτλος για εμάς τους καλλιτέχνες που συμμετέχουμε. Ταυτιστήκαμε με το τραγούδι από το οποίο βαπτίστηκε η παράσταση και ήταν μια επιτυχημένη έμπνευση της Άννας (Νταλάρα)».

Περισσότερα στο βίντεο πιο πάνω.

Δείτε επίσης τις δηλώσεις των καλλιτεχνών σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Συντελεστές της παράστασης
Τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Νίκος Σούλης.
Η ηχητική επιμέλεια είναι των Βαγγέλη Κουλούρη, Αντώνη Ζαχόπουλου, Γιώργου Καραγιαννίδη και Στρατή Καραδημητράκη, ενώ οι φωτισμοί είναι του Γιάννη Μανιατάκου.
Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Παπαχριστούδης – πιάνο, Βαγγέλης Μαχαίρας – μπουζούκι – μαντολίνο – τζουράς – λαούτο, Γιώργος Μάτσικας – κιθάρα, μπουζούκι, Μάνος Γρυσμπολάκης – ακορντεόν, Νίκος Σαμαράς – τρομπέτα, Θανάσης Σοφράς – μπάσο, Άκης Αμπράζης – μπάσο, Αποστόλης Βαγγελάκης – πνευστά, Κώστας Μιχαλός – κιθάρες, Φίλιππος Σπυρόπουλος – κρουστά, Steve Tesser – κιθάρα, Άκης Γαβαλάς – τύμπανα.
Η ενορχηστρωτική επιμέλεια και η διεύθυνση ορχήστρας είναι του Γιώργου Παπαχριστούδη.

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024