Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

LP: Αληθινή ιστορία πίσω από το «Lost on You»

Πριν την απολαύσουμε πάνω στα ελληνικά stages, στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου, η LP μιλά στο in.gr και μας επιτρέπει να τη γνωρίσουμε καλύτερα.

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Η μικροκαμωμένη, αμερικανίδα τραγουδοποιός LP (κατά κόσμον Laura Pergolizzi) έχει, αδιαμφισβήτητα, καταφέρει να γίνει talk of the town μετά την κυκλοφορία του hit Lost On You, με το οποίο κατέκτησε τις καρδιές των ελλήνων ακροατών.

Με τη χαρακτηριστική βραχνή φωνή της, το ανδρόγυνο στιλ που τη διακρίνει και έχοντας στις αποσκευές της το γιουκαλίλι και το πρόσφατο EP με τίτλο Death Valley, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για δυο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πριν την απολαύσουμε πάνω στα ελληνικά stages η LP μιλά στο in.gr και μας επιτρέπει να τη γνωρίσουμε καλύτερα.

Το τραγούδι Lost On You, το οποίο έχει γίνει τεράστια ραδιοφωνική επιτυχία στην Ελλάδα και σε έχει κάνει πασίγνωστη στη χώρα μας, σε φέρνει για δυο μεγάλες συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, 23 και 24 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα. Ποια η ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτό λοιπόν;
«Είναι ένα τραγούδι που έγραψα κατά τον τελευταίο χρόνο της σχέσης που είχα με την πρώην κοπέλα μου. Ήταν μια από εκείνες τις φορές που συνειδητοποιείς πως τα πράγματα δεν πηγαίνουν καθόλου καλά πλέον, αλλά ήμουν ακόμα ερωτευμένη και ήθελα να σώσω αυτήν τη σχέση, αν και νομίζω ότι κατά βάθος ήξερα πως δεν μπορούσα να το κάνω».

Έχεις βρεθεί ξανά στην Ελλάδα;
«Όχι, δεν έχω ξανάρθει, αλλά από έλληνες φίλους που έχω γνωρίσει, μόνο καταπληκτικά πράγματα έχω ακούσει για την Ελλάδα. Ξέρω ότι είναι μια όμορφη χώρα και οι άνθρωποι είναι εκπληκτικοί. Αυτό μου φτάνει!».

Το ελληνικό κοινό θα ήθελε να μάθει λίγα περισσότερα πράγματα για την LP. Όπως το λόγο που χρησιμοποιείς μόνο τα αρχικά από το ονοματεπώνυμό σου (Laura Pergolizzi).
«Το χρησιμοποιούσα για λίγο διάστημα σε μια θερινή κατασκήνωση που πήγα όταν ήμουν παιδί. Αργότερα εργάστηκα σε ένα εστιατόριο για λίγο καιρό όπου υπήρχε άλλη μια Laura, έτσι όλοι με φώναζαν LP και μου κόλλησε τελικά. Το χρησιμοποίησα ως καλλιτεχνικό όνομα και πλέον μπορώ να σου πω ότι δεν απαντώ στο Laura, το όνομά μου. Δεν το νιώθω οικείο και ότι είναι στην ουσία το πραγματικό μου όνομα».

Μετράς ήδη τρία προσωπικά άλμπουμ, καθώς και ένα πρόσφατο EP με τίτλο Death Valley. Έχεις γράψει τραγούδια για διάσημα ονόματα όπως τις: Rihanna, Cher, Rita Ora, Christina Aguilera. Σου βγαίνει πιο εύκολα να γράφεις για άλλους καλλιτέχνες ή για την προσωπική σου δισκογραφία;
«Εξαρτάται από τη διάθεσή μου. Όταν γράφω για άλλον καλλιτέχνη νιώθω ότι αυτό μου δίνει ένα διάλειμμα από τον εαυτό μου και κρατά τα πράγματα φρέσκα, με ανανεώνει. Μου αρέσει αυτό και σίγουρα θα συνεχίσω να το κάνω».

Τι μπορεί να σταθεί έμπνευση για εσένα και ποιοι καλλιτέχνες σε έχουν επηρεάσει;
«Δεν ξέρω, οι διαθέσεις έρχονται και φεύγουν, όπως και η έμπνευση. Οι προσωπικές μου σχέσεις πάντοτε με εμπνέουν, είμαι πολύ συναισθηματική, με απορροφά και με επηρεάζει οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μου εκείνη την εποχή, όπως η ενέργεια των άλλων ανθρώπων κλπ.».

Ωστόσο, δεν ένιωθες και πολύ άνετα με τη φωνή σου στην αρχή…
«Ως παιδί σίγουρα μου ήταν λίγο δύσκολο να τραγουδάω μπροστά σε άλλους, γιατί η φωνή μου έχει βιμπράτο και ακούγεται λίγο περισσότερο δραματική όταν βγαίνει από ένα οκτάχρονο! (γέλια)».

Μετακόμισες από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες. Τι σε οδήγησε εκεί και πώς βοήθησε την καριέρα σου;
«Η στιχουργική με οδήγησε εκεί. Υπάρχουν πολύ περισσότερες ευκαιρίες στο Λος Άντζελες για τραγουδοποιούς, κατά τη γνώμη μου. Πήγαινα τόσο συχνά στο L.A., ώσπου στο τέλος πήρα την απόφαση να ζήσω εκεί. Ειλικρινά το ερωτεύτηκα, όπως και τη δυτική ακτή γενικότερα».

Είναι γνωστό ότι δεν κρύβεις τη σεξουαλική σου ταυτότητα ή τη σχέση σου με τη σύντροφό σου. Ήταν πάντα τόσο εύκολο για εσένα να είσαι πραγματικά ο εαυτός σου και να νιώθεις άνετα με τις επιλογές σου; Σε κάνουν οι άνθρωποι γύρω σου να νιώθεις άσχημα για αυτό;
«Κανείς δεν με κάνει να νιώθω άσχημα για αυτό που είμαι πραγματικά. Νιώθω πολύ άνετα με εμένα, αλλά όπως και στον καθένα μού πήρε λίγο χρόνο να βρω τον εαυτό μου. Νομίζω ότι όλοι θα μέναμε έκπληκτοι με το πόσοι πολλοί άνθρωποι που φαινομενικά έχουν ό,τι θα θέλαμε, αισθάνονται εξίσου άβολα κατά καιρούς. Εγώ σίγουρα δεν ανησυχώ που είμαι γκέι. Αυτό είναι δική μου δουλειά και μόνο».

Ιδιαίτερο και το ανδρόγυνο στιλ σου…
«Αυτό είναι το στιλ μου και το παίρνω ως κομπλιμέντο, λατρεύω τους άντρες».

Με αφορμή το χαρακτηριστικό σκουλαρίκι με το σταυρό, που φοράς, θέλω να σε ρωτήσω ποια είναι η σχέση σου με τη θρησκεία.

«Έχω μια πολύ προσωπική και στενή σχέση με το Θεό. Σέβομαι τις πεποιθήσεις των ανθρώπων, αλλά εγώ προσωπικά δεν ανήκω σε κάποιο θρησκευτικό δόγμα».

Πολύ συχνά στις εμφανίσεις σου φοράς γυαλιά ηλίου. Είναι ένας τρόπος να κρυφτείς πίσω από αυτά ή είναι απλά ένα στιλ;
«Μου αρέσει τόσο ως στιλ, αλλά και να τα φοράω απλώς γιατί δεν αντέχω ο ήλιος να με χτυπάει στα μάτια. Επίσης, μου αρέσει να κρύβομαι με τους δικούς μου όρους. Νομίζω πως νιώθω λίγο προστατευμένη πίσω από τα γυαλιά».

Πιθανότατα γνωρίζεις για τα πρόσφατα τρομακρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη και σε αρκετές ακόμα χώρες του πλανήτη. Ποιο είναι το σχόλιό σου και πώς πρέπει οι άνθρωποι να αντιδράσουν στον τρόμο;
«Είναι απαίσιο. Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι ακόμα αντιμετωπίζουμε αυτό το είδος του μίσους για τη διαφορετικότητα σε έναν κόσμο τόσο προηγμένο σε πολλούς τομείς. Νιώθω απαίσια για τους ανθρώπους και τις οικογένειες όλων όσων εμπλέκονται και ότι τα παιδιά μας πρέπει να μεγαλώνουν βλέποντας και βιώνοντας αυτά τα τρομερά γεγονότα. Νομίζω ότι απλά δεν πρέπει να ενδώσουμε στο φόβο, να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλο περισσότερο και να εκλέξουμε ως αρμόδιους, όχι πολεμοχαρείς ανθρώπους, αλλά ανθρώπους που θέλουν την ειρήνη και την ισότητα στον κόσμο».

Εκτός από το Lost on You, το οποίο όλοι οι fans σου στην Ελλάδα περιμένουν να ακούσουν ζωντανά, τι άλλο θα ακούσουμε στις δυο συναυλίες σου;
«Θα παίξω κομμάτια από το τελευταίο μου EP, ίσως μερικά από το επόμενο άλμπουμ μου και σίγουρα ένα-δυο τραγούδια-εκπλήξεις. Ελπίζω ότι θα περάσουμε καλά! Ανυπομονώ!».

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024