Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tiger Lillies: Οι ανόητοι νιώθουν ασφάλεια με την επικράτηση Brexit

Tiger Lillies: Οι ανόητοι νιώθουν ασφάλεια με την επικράτηση Brexit

...

Συνέντευξη: Ελισάβετ Σταμοπούλου

Συνδυάζουν το μακάβριο με το χιουμοριστικό και το αισθησιακό, τη στιγμή που αρκετοί μιλούν για μια ιδιόρρυθμη μπάντα. Οι Tiger Lillies συμπληρώνουν 27 χρόνια μουσικής διαδρομής και με πάνω από δύο δεκαετίες καλλιτεχνικών εμπειριών στις αποσκευές τους, φτάνουν ξανά στην Ελλάδα. Στις 23 Αυγούστου θα εμφανιστούν στο Κηποθέατρο Παπάγου, στις 24 στην Πάτρα και στις 25 Αυγούστου, στο Θέατρο Δάσους, στη Θεσσαλονίκη για τρεις συναυλίες.

Συναυλίες στις οποίες θα παρουσιάσουν σημαντικές επιτυχίες τους, αλλά και συνθέσεις από τον νέο δίσκο τους, Madame Piaf. H τελευταία τους δουλειά εμπνέεται από τον μποέμικο βίο και την προσωπικότητα της γαλλίδας ερμηνεύτριας, Εντίθ Πιαφ.

Οι Tiger Lillies θα ταξιδέψουν το κοινό στο μεταπολεμικό Παρίσι των πλανόδιων καλλιτεχνών, των οίκων ανοχής και του περιθωρίου με όχημα το ρεπερτόριο και τη μορφή της Πιαφ. Ο πολυκύμαντος βίος της, η πάλη με τους εσωτερικούς της δαίμονες, οι παράφοροι έρωτες και η στενή της σχέση με το περιθώριο αποτελούσαν πάντα πηγή έμπνευσης για την ηγετική φυσιογνωμία του βρετανικού συγκροτήματος, Μάρτιν Ζακς.

Σε συνέντευξή του στο in.gr o κ. Ζακς αναφέρεται στα σκοτεινά εκείνα στοιχεία που ανέδειξαν, αλλά και κατέστρεψαν την Εντίθ Πιαφ. Μιλώντας για την Ελλάδα, θυμάται τη διαδήλωση στην οποία τραγούδησε, αλλά και τα δακρυγόνα τα οποία προσπαθούσε να αποφύγει. Με καυστικό τρόπο σχολιάζει τις εξελίξεις της καθημερινότητας χωρίς να αφήνει έξω από τη συζήτηση το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.


Σε λίγες ημέρες παρουσιάζετε στην Ελλάδα τη συναυλία «Madame Piaf» διασκευάζοντας γνωστά τραγούδια της γαλλίδας ερμηνεύτριας με έναν σκοτεινό και αισθησιακό ήχο. Τι σας ώθησε να εμβαθύνετε στη ζωή της Εντίθ Πιάφ;

Ήταν τραγουδίστρια του δρόμου οπότε αυτό μας έφερε κοντά. Ήταν σπουδαία καλλιτέχνιδα, έμοιαζε περισσότερο με τη Μαντόνα παρά με εμάς. Είχε το πακέτο της ροκ σταρ στο οποίο περιλαμβάνονται το σεξ, τα ναρκωτικά…

Θα λέγατε ότι η Εντίθ Πιαφ ήταν ψυχικά διαταραγμένη;

Ναι, είχε αυτοκαταστροφικές τάσεις και πέθανε πριν καν κλείσει τα 50 έτη.

Οι εθισμοί και ο τρόπος ζωής της ερμηνεύτριας άσκησαν γοητεία σε εσάς, μια που η δουλειά σας εμπνέεται από τον μποέμικο βίο της;
Όχι, οι εθισμοί και ο τρόπος ζωής της ευθύνονται για την τραγική της κατάληξη, την ίδια στιγμή όμως την ανέδειξαν για να θεωρείται μέχρι σήμερα σπουδαία καλλιτέχνιδα.

Ποιο κομμάτι της ζωής της Πιαφ σάς απασχολεί περισσότερο;
Εκείνο της νιότης της, τότε που τραγουδούσε σε δρόμους και μπαρ στην Πιγκάλ.

Πόσο σκοτεινή ήταν, άραγε, η ερμηνεύτρια;
Ήταν πολλή σκοτεινή στο ξεκίνημά της, αργότερα όμως την πλησίασαν τόσο ελεύθεροι καλλιτέχνες όσο και καλλιτέχνες που δεν πήγαιναν κόντρα στο ρεύμα της εποχής.

Τα τελευταία χρόνια αρκετές παραστάσεις επιχειρούν να διεισδύσουν στη σύνθετη προσωπικότητα της Εντίθ Πιάφ. Η δική σας τι το διαφορετικό έχει να παρουσιάσει στο κοινό;
Kαταλαβαίνω όσο λίγοι την Πιαφ, καθώς έχω γνωρίσει ανθρώπους που της μοιάζουν και που ασκούν το ίδιο επάγγελμα.

Περιγράφοντάς σας τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, κάνουν λόγο για μια μπάντα που προκαλεί μέσα από τη μουσική της. Σας αντιπροσωπεύει, θα λέγατε, αυτός ο χαρακτηρισμός;
Δεν μπορείς να λέγεσαι καλλιτέχνης εάν δεν προκαλείς.

Μιλήστε μας για το τελευταίο σας άλμπουμ
Πρόκειται για μια παραλλαγή των τραγουδιών του Κόουλ Πόρτερ, τη στιγμή που το άλμπουμ σχετίζεται με την Πιαφ. Έχει πλάκα να ασχολείσαι με μυθικούς καλλιτέχνες.

Θα στρεφόσασταν προς πιο εμπορικές δουλειές για οικονομικούς λόγους;
Συμμετείχα σε διαφήμιση γάλατος, πέρσι, στη Βρετανία. Την απέσυραν όμως μετά από έξι μήνες γιατί θεώρησαν ότι είχα τρομακτική φωνή για τα παιδιά.

Στην γειτονιά Σόχο του Λονδίνου γεννήθηκε το συγκρότημά σας. Ποιες μνήμες διατηρείτε από την εποχή εκείνη;
Οι μνήμες είναι πολλές και αρκετές από αυτές σκοτεινές. Έγινα παρατηρητής τραγικών γεγονότων. Βίωσα εμπειρίες που με έχουν στιγματίσει και τις οποίες ακόμη κουβαλώ μέσα από τη μουσική μου.

Έχετε επισκεφτεί πολλές φορές την Ελλάδα. Eίδατε, σε κάποια από τις επισκέψεις σας, ανθρώπους απογοητευμένους να διαδηλώνουν στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας;
Έχω τραγουδήσει σε διαδήλωση στη χώρα σας. Oι διαδηλωτές, όπως κι εγώ, φορούσαν μάσκες για να προστατευτούν από τα δακρυγόνα.

Σε ποια Βρετανία αισθανθήκατε ότι ξυπνήσατε μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ;
Δεν μου άρεσε ποτέ πολύ η Βρετανία για να είμαι ειλικρινής. Μετά το δημοψήφισμα, αισθάνομαι διαφορετικά, μου αρέσει ακόμη λιγότερο. Οι ηλίθιοι αισθάνονται ευτυχείς και ασφαλείς.

Πιστεύετε ότι οι ρατσιστικές συμπεριφορές στη χώρα σας θα αυξηθούν;
Ναι.

entertainment.in.gr

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024