Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημήτρης Σαμόλης: «Θέλω ολόκληρο το νόμισμα αλλιώς δεν έχει αξία»

Δημήτρης Σαμόλης: «Θέλω ολόκληρο το νόμισμα αλλιώς δεν έχει αξία»

Συνέντευξη στο in.gr.

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Ο Δημήτηρης Σαμόλης δηλώνει ηθοποιός, τραγουδοποιός και πάνω από όλα ενθουσιασμένος! Έχοντας στις αποσκευές του το ντεμπούτο του άλμπουμ «POPETRY» που έχει λάβει θετική ανταπόκριση από το κοινό, παίρνει από το χέρι «ένα λιλιπούτειο, χαρισματικό κορίτσι» όπως χαρακτηρίζει την Αρετή Κοσμίδου και οι δυο τους μας περιμένουν στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής (30/6) για μια συναυλία γεμάτη καλή διάθεση, φρέσκες μουσικές προτάσεις και μελωδίες.

Δημήτρη τι ανταπόκριση έχει λάβει από το κοινό το ντεμπούτο άλμπουμ σου «POPETRY»;
– «Νομίζω είναι θετική, οι περισσότεροι εστιάζουν στο στίχο και τους τίτλους των τραγουδιών. Άλλοι μου λένε ότι βρίσκουν τα κομμάτια μελωδικά. Όταν παίρνω μηνύματα στο inbox αισθάνομαι τέλεια που κάποιος αφιέρωσε λίγο χρόνο για να μου πει τη γνώμη του για τα κομμάτια. Επίσης λατρεύω να τους ρωτάω ποιο είναι το αγαπημένο τους κομμάτι του δίσκου και γιατί.»

Ποια είναι τα δικά σου συναισθήματα, τώρα που ο δίσκος έχει πάρει το δρόμο του, ενώ παράλληλα έχεις κάνει και ορισμένες live εμφανίσεις;
– «Νιώθω πως από τη στιγμή που αποφάσισα να γράψω μουσική το σύμπαν άρχισε να φέρνει στο δρόμο μου ανθρώπους και συγκυρίες που με βοηθούν να έρχομαι όλο και πιο κοντά σε αυτό που οραματίζομαι. Είμαι σε μια εταιρία που αγαπούν αληθινά τη μουσική και τους καλλιτέχνες, οι μουσικοί της μπάντας (Αλέξανδρος Λιβιτσάνος, Κωστής Καριτζής, Νίκος Βλάχος, Άρης Ζέρβας, Ηλιάνα Κορέτση και Δημήτρης Μποσινάκος) είναι υπέρ-ταλαντούχοι, σταθμοί που αγαπώ παίζουν τα κομμάτια του άλμπουμ… τι άλλο να θέλω!»


Ποια σκηνή απολαμβάνεις περισσότερο, τη θεατρική ή τη μουσική;
– «Και τις δύο βεβαίως βεβαίως. Είναι σαν να με ρωτάς τι προτιμάς κορώνα ή γράμματα. Θέλω ολόκληρο το νόμισμα αλλιώς δεν έχει αξία.»

Υλικό για νέα τραγούδια υπάρχει ή είναι πολύ νωρίς ακόμα για να σκέφτεσαι κάτι τέτοιο;
– «Αν υπάρχει λέει… Γράφω συνεχώς καινούρια τραγούδια. Πλέον είναι τρόπος ζωής. Αφού άμα με προβληματίζει κάτι ακόμη και άσχετο π.χ. τα λογιστικά μου, παίρνω την κιθάρα και λέω μελωδίες και στίχους σαχλούς, λέω δε μπορεί κάτι θα βγει. Και όντως πάντα κάτι βγαίνει.»

Ποια είναι τα σχόλια των συναδέλφων σου ηθοποιών για την πρώτη δισκογραφική σου δουλειά, σε έχουν ακούσει ζωντανά;
– «Νομίζω τους εξέπληξε ευχάριστα και αυτή μου η πλευρά. Και εννοώ η ιδιότητα του τραγουδοποιού γιατί σαν τραγουδιστή με ήξεραν από τη μπάντα που είχαμε με άλλους δύο συμφοιτητές μου από τη Δραματική του Εθνικού: την Ηρώ Μπέζου και τον Γιωργή Τσουρή. Λεγόμασταν «Smelly Cats».»

Στις 30 Ιουνίου θα συναντήσεις στον Κήπο (του Μεγάρου Μουσικής) ένα κορίτσι… Θες να μας πεις ορισμένα πράγματα για αυτήν τη μουσική συνάντηση;
– «Έχω εκστασιαστεί! Πέρυσι τέτοια εποχή δεν υπήρχε καν ο δίσκος έτοιμος και ένα χρόνο μετά γίνεται η συναυλία στον υπέροχο Κήπο του Μεγάρου. Θα είμαστε με την Αρετή Κοσμίδου, ένα λιλιπούτειο, χαρισματικό κορίτσι που μόλις κυκλοφόρησε και το δικό της ντεμπούτο άλμπουμ. Θα πούμε κομμάτια από τους δίσκους μας ο καθένας, αλλά και διασκευές γνωστών κομματιών από κοινού.»

Το καλοκαίρι τι άλλο φέρνει για εσένα και επίσης θα θέλαμε να μας πεις αν συζητάς για ενδεχόμενες δουλειές, για τη χειμερινή σεζόν.
– «Το καλοκαίρι φέρνει λαχταριστά παγωτά και όμορφες βόλτες με τους αγαπημένους μου ανθρώπους. Πρώτα η ζωή και μετά όλα τα άλλα.»

Τι σε έχει κάνει να χαμογελάσεις τελευταία;
– «H συναυλία του Robbie Williams.»

Τι μήνυμα θα ήθελες να βρεις μέσα σε ένα «Fortune Cookie»;
– ««Failure is the yellow brick road». Είναι στίχος από ένα κομμάτι που έγραψα αυτές τις μέρες. Πιστεύω πως τα εμπόδια και οι αποτυχίες είναι πρόσκαιρα και μας φέρνουν πάντα ένα βήμα πιο κοντά στον προσωπικό μας παράδεισο.»

Πιστεύεις στην τύχη ή στην μοίρα;
– «Πιστεύω στην ελεύθερη βούληση του ανθρώπου. Είμαστε 100 % υπεύθυνοι για ό,τι μας συμβαίνει. Δημιουργούμε τον κόσμο μας με τις σκέψεις, τις λέξεις και τις πράξεις μας, συνειδητά και μη. Και το βασικότερο, είμαστε παντοδύναμοι.»

Κλείνοντας, ποια ερώτηση θα ήθελες να σου κάνει ένας δημοσιογράφος; Και φυσικά, δώσε μας και την απάντησή σου!
– ««Ποιο είναι το πιο τρελό σου όνειρο;»
Και η απάντηση: Ονειρεύομαι να ξυπνήσω μια μέρα και να μην έχω καμία προσδοκία. Να νιώθω πλήρης και ευτυχισμένος στο παρόν μου όποιο και αν είναι αυτό, χωρίς την ανάγκη να έρθει κάτι έξωθεν να με ολοκληρώσει. Και μετά, απαλλαγμένος από κάθε φιλοδοξία, να βγω και να κατακτήσω τον κόσμο αγνά, αβίαστα, χωρίς απωθημένα, με χαμόγελο.»

entertainment.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024