Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
1ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ύδρα

1ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ύδρα

Στην Ύδρα, σύγχρονοι διακεκριμένοι ερμηνευτές και μουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα «συμπλεύσουν» σ’ ένα φεστιβαλικό ταξίδι κλασικής μουσικής από τις 6 έως και τις 9 Σεπτεμβρίου. Το νησί, πηγή έμπνευσης για τον Χατζηκυριάκο-Γκίκα, τον Εγγονόπουλο και τον Ακριθάκη, αλλά και για τον Σαγκάλ και τον Πικάσο, θα γίνει το «ορμητήριο» για καλοκαιρινά […]

Στην Ύδρα, σύγχρονοι διακεκριμένοι ερμηνευτές και μουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα «συμπλεύσουν» σ’ ένα φεστιβαλικό ταξίδι κλασικής μουσικής από τις 6 έως και τις 9 Σεπτεμβρίου.
Το νησί, πηγή έμπνευσης για τον Χατζηκυριάκο-Γκίκα, τον Εγγονόπουλο και τον Ακριθάκη, αλλά και για τον Σαγκάλ και τον Πικάσο, θα γίνει το «ορμητήριο» για καλοκαιρινά ακούσματα κλασικής μουσικής, σε μία εποχή που ο πολιτισμός είναι τόσο απαραίτητος.

Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Ψυχογιός: «Αυτοσχεδιασμοί τζαζ πάνω σε μουσική του Rachmaninoff». Ο Γιώργος Ψυχογιός αυτοσχεδιάζει στο πιάνο παίρνοντας στα χέρια του κάθε ανθρώπινη στιγμή μετουσιώνοντας τον χρόνο σε πάθος πέρα από τις νότες. Με το τρίο του παρουσιάζει κομμάτια από τη δισκογραφία του, κομμάτια Ελλήνων συνθετών, διάσημα μουσικά θέματα από το γαλλικό, ιταλικό και αμερικάνικο σινεμά, καθώς και μερικά από τα πιο αγαπημένα jazz standards.

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί το μουσικοθεατρικό αναλόγιο «Καπετάνισσα Μπομπελίν», σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Μάγδας Μαυρογιάννη, με θέμα τη ζωή της μεγάλης Καπετάνισσας Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας.
Η μουσική των Ελλήνων συνθετών Ν. Λαμπελέτ, Θ. Σπάθη, Σπ. Σαμάρα, Π. Καρρέρ αλλά και φιλελλήνων συνθετών όπως F. Etienne, E. Delille, Ch. Lagoanere, G. Kuhn, Monsigny κ.α. αναδεικνύουν την προσωπικότητα και την δύναμη της «Μπομπελίν», όπως την αποκαλούσαν οι Γάλλοι, αυτής της γυναίκας που αγωνίστηκε για την απελευθέρωση της Ελλάδας κι’ έφτασε να γίνει σύμβολο – μόδα σ’ όλο τον κόσμο με μορφή αμαζόνας.

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου θα δοθεί η συναυλία με γενικό τίτλο «Ρομαντική μουσική εν τη γενέσει», με τους Anton Martynov, βιολί και Απόστολο Παληό, πιάνο.
O δεξιοτέχνης βιολονίστας Anton Martynov, εμπνευστής και καλλιτεχνικός διευθυντής της σειράς συναυλιών κλασικής μουσικής, Rive Gauche Musique στο Παρίσι και ο βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών πιανίστας, Απόστολος Παληός, σε έργα Mozart, Schubert, Schumann, Brahms για βιολί και πιάνο, αναζητούν τις ρίζες του Γερμανικού ρομαντισμού.

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στη μουσική παράσταση «Στα φτερά του Κόνδορα», θα παρουσιαστούν μουσικά κομμάτια από την παράδοση της Λατινικής Αμερικής ως την Ευρώπη του Hendel και του Bach, με τον Nicolas Petrovich- Njegosh, φλάουτο, τον Θοδωρή Μίλκοβ, μαρίμπα (κρουστός της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών) και τον Fabiola Ojeda, τσέλο.

Όλες οι συναυλίες θα διεξαχθούν στο Ιστορικό Αρχείο- Μουσείο Ύδρας, στις 9:00, με γενική είσοδο 10 ευρώ.

Πληροφορίες-κρατήσεις:
Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας, τηλ.: 22980 52355

(Φωτ. Μαρία Καραγεώργου)

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024