Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
6 Χριστουγεννιάτικα Πάρκα στην Αθήνα και όχι μόνο

6 Χριστουγεννιάτικα Πάρκα στην Αθήνα και όχι μόνο

...

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου τα Χριστούγεννα. Η πόλη φοράει τα γιορτινά της και μας καλεί να αλλάξουμε τη διάθεσή μας με προτάσεις που γίνονται αφορμή για οικογενειακή έξοδο αλλά και αποδράσεις εκτός της πόλης με αφορμή τα χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα στα Τρίκαλα, στη Δράμα και το Αίγιο.

Αθήνα
Το The Christmas Factory στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από τις 2 Δεκεμβρίου έως και τις 2 Ιανουαρίου 2017, με περισσότερες από 150 εκδηλώσεις, θα περιμένει μικρούς και μεγάλους με εκπλήξεις, προτάσεις για παιχνίδι, γιορτινές παραστάσεις και ένα «μαγικό» χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα προσφέρει αμέτρητα δώρα. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει το Μαγικό Εργοστάσιο των Χριστουγέννων, θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, μαριονέτες, θέατρο σκιών (Καραγκιόζης), μουσικές, πάρτι. Παρόντες ο Μάγος Sankara, ο Μάγος Dio, οι XanaZoo, οι Quilombo.

Το Santa Claus Kingdom, στο εκθεσιακό κέντρο Μ.E.C. Παιανίας, ανοίγει το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου. Σε ένα στεγασμένο χώρο, 13.000 τ.μ. και συνεχή λειτουργία 12 ωρών καθημερινά, συνδυάζει τη χριστουγεννιάτικη, παραμυθένια ατμόσφαιρα με περισσότερα από 40 παιχνίδια αλλά και δημιουργικά και μουσικά εργαστήρια, παιδικές παραστάσεις, αθλητικές επιδείξεις, μάγους και απίθανα μαγικά κόλπα, face painting…

Τα Αηδονάκια φορούν τα «χριστουγεννιάτικα» τους από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου και υποδέχονται τις επίσημες μασκότ των Rabbids. Τα διάσημα και θεότρελα Rabbids «τρυπώνουν» στα Αηδονάκια και φέρνουν τα πάνω – κάτω στο χριστουγεννιάτικο χωριό.
Τα Rabbids είναι θεότρελοι, χαοτικοί, ασυμβίβαστοι χαρακτήρες που προσφέρουν άφθονο γέλιο και διασκέδαση. Σπάνε όλους τους κανόνες και δημιουργούν ένα άνευ προηγουμένου… «χάος» στην αδιάκοπη προσπάθειά τους να βρουν τρόπους να διασκεδάσουν.

Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα
Το χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα, το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας που λειτουργεί για 6η συνεχόμενη χρονιά, μεταμορφώνεται για τις ημέρες των εορτών σε πειρατικό καράβι και προσκαλεί ντόπιους και επισκέπτες για αναζητήσουν το θησαυρό.
Το πάρκο θα λειτουργεί μέχρι τις 7 Ιανουαρίου με δωρεάν δράσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, διαδραστικά εργαστήρια και πολλές εκπλήξεις που ετοίμασε η ομάδα της e-trikala Α.Ε.

Ονειρούπολη στη Δράμα
Στις 3 Δεκεμβρίου θα ανοίξει τις πύλες της η Ονειρούπολη και εκτός από το χωριό του Αϊ Βασίλη, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό για 37 ολόκληρες ημέρες, φέτος προστίθονται στην παρέα άσπρες πολικές αρκούδες και πιγκουίνοι όπου όλοι μαζί θα πατινάρουν στον πάγο.
Ο Ταρανδούλης με τη σειρά του έχει ετοιμάσει υπέροχες μουσικές παρελάσεις στους δρόμους της πόλης, ενώ ο Χιονούλης περνάει την ημέρα του όχι μόνο στην τεράστια τσουλήθρα «Ονειρούπολη Goes Extreme» αλλά και στην «Ονειρούπολη on ice».
Στην κεντρική πλατεία της πόλης θα στηθεί Πλανητάριο που θα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες μέσα από τα τηλεσκόπια να ταξιδέψουν στο σύμπαν.
Το χριστουγεννιάτικο τοπίο συμπληρώνουν το «Δάσος των Ξωτικών», δίπλα στο «Σπιτάκι του Παραμυθιού», όπου κάθε χρόνο γράφονται και αφηγούνται τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα παραμύθια από όλο τον κόσμο, και το «Παραδοσιακό Χωριό.

Πάρκο των Χριστουγέννων στο Αίγιο

Το Πάρκο φέτος εμπνέεται από το ατμοσφαιρικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης». Για 5η συνεχή χρονιά θα υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους στο Δημοτικό Κήπο Υψηλών Αλωνίων Αιγίου, από τις 5 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 8 Ιανουαρίου 2017, με ελεύθερη είσοδο.
Στα εγαίνια μια μεγάλη πομπή με μολυβένια στρατιωτάκια θα ξεκινήσει την πορεία της από την Τρίγωνη Πλατεία, θα διασχίσει την Κλ. Οικονόμου και τη Μητροπόλεως και θα καταλήξει στο πάρκο, για την κεφάτη γιορτή των εγκαινίων. Καθημερινά δρώμενα στο Πάρκο αλλά και στην πλατεία Αγίας Λαύρας και στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου με μουσικές, θεατρικά παιχνίδια, εικαστικά εργαστήρια, λιχουδιές, κεράσματα και πολλές εκπλήξεις αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις σε όλο τον Δήμο.

entertainment.in.gr

Sports in

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού

Λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, ο Ολυμπιακός ζει την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του με την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024