Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έξι ξεχωριστές προτάσεις για παιδικό θέατρο με αγαπημένους ήρωες

Έξι ξεχωριστές προτάσεις για παιδικό θέατρο με αγαπημένους ήρωες

...

Ήρωες διαχρονικοί και αξεπέραστοι της παγκόσμιας λογοτεχνίας που μεγάλωσαν και μεγαλώνουν σειρές γενεών παίρνουν σάρκα και οστά και μας ταξιδεύουν στον ονειρικό κόσμο τους μέσα από τις παρακάτω παραστάσεις:

«Τα Ταξίδια των Γκιουλ – Ιβέρ» η συναρπαστική ιστορία φαντασίας του Τζόναθαν Σουίφτ που ξεχωρίζει στην παγκόσμια παιδική λογοτεχνία, μεταφέρεται ανατρεπτικά στο σήμερα, από τον σκηνοθέτη Δημήτρη Μπογδάνο στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
Το έργο μιλάει για τη μικρή φοβισμένη Γκιουλ που παρέα με τη ζωηρή Ιβέρ και δύο προσφυγάκια, φεύγουν από την πατρίδα τους. Για ν’ αντέξουν τον κόσμο που συναντούν, επινoούν με το παιδικό μυαλουδάκι τους φανταστικές ιστορίες, όπως τη χώρα των Λιλιπούτ, τη χώρα των Γιγάντων, τη χώρα των Αλόγων. Τα μάτια τους σα να μη βλέπουν τον κόσμο. Δημιουργούν τον κόσμο.

Οι συσχετισμοί, σε δεύτερη ανάγνωση, παραλληλίζονται με τις συναντήσεις της ζωής μας.
Τα μικρά προβλήματα (οι λιλιπούτειοι), τα μεγάλα προβλήματα (οι γίγαντες), αλλά και τα «άλογα» (το είδος των ζώων με υψηλή νοημοσύνη) που συμβολίζουν το πνευματικό μας επίπεδο.

Θα γυρίσουν ολόκληρη την υφήλιο, γνωρίζοντας τους πολιτισμούς του κόσμου με τις παράξενες πλευρές τους, τις ξένες συνήθειες και τις ιδιαίτερες μουσικές τους.
Παιδαγωγικός στόχος της παράστασης είναι η δημιουργία της ενσυναίσθησης των παιδιών στο προσφυγικό ζήτημα. Να μπουν στη θέση του άλλου.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 5 ετών και άνω.
Κάθε Σάββατο και Κυριακή για το κοινό.
Διάρκεια 75’.

«Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» ένα από τα πιο γοητευτικά και διαχρονικά «παραμύθια» του Όσκαρ Ουάιλντ μεταφέρεται για πρώτη φορά στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.
Το παραμύθι παρουσιάζεται με φαντασία και τρυφερότητα, από το σκηνοθέτη Άρη Τρουπάκη και ένα θίασο που βασίζεται στον παλιό κορμό των καλλιτεχνών της Πειραματικής σκηνής του Στάθη Λιβαθινού (2001-2007), αναδεικνύονται θέματα όπως αυτά της φιλίας, της αυταπάρνησης, του εφήμερου των υλικών αγαθών και της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Κυριακή στις 16:00 για το κοινό
Τιμές εισιτηρίων: 10€, 7€ (παιδικό), κάτοχοι κάρτας ΟΑΕΔ 5€

Tο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, παρουσιάζει φέτος στην ανακαινισμένη σκηνή της οδού Φρυνίχου, την αυθεντική ιστορία του Κόναν Ντόιλ «Ο Σέρλοκ Χολμς και το Γαλάζιο Ρουμπίνι», σε νέα θεατρική διασκευή για παιδιά, γεμάτη μυστήριο και περιπέτειες. Το έργο βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα, από τις «Περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς» του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ (Sir Arthur Conan Doyle), ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία στον κόσμο.

Ο Δημήτρης Δεγαΐτης με έμπνευση και φαντασία σκηνοθετεί μια ακόμα πρωτότυπη παράσταση για παιδιά, με έντονο σασπένς, κωμικά στοιχεία και – φυσικά – απρόσμενο τέλος.

Παραστάσεις για το κοινό κάθε Κυριακή 11:00 π.μ. και 3:00 μ.μ.
Ενιαία τιμή Κυριακές 10 € για μικρούς και μεγάλους θεατές.
Ομαδική τιμή Κυριακές 8 €. Η μειωμένη τιμή είναι 6 €, σε καθημερινές πρωινές παραστάσεις για σχολεία.

Tο αγαπημένο μυθιστόρημα για μικρούς και μεγάλους «Οι τρεις σωματοφύλακες», του Αλέξανδρου Δουμά, που γαλούχησε γενιές και γενιές παιδιών μεταφέρεται στη σκηνή του Θεάτρου Ακροπόλ. Η ιπποτική αυτή ιστορία μάς ταξιδεύει σε μία εποχή (17ος αι.) που κυριαρχεί η γενναιότητα, ο σεβασμός, ο πληθυντικός ευγενείας, διδάσκοντας τις βασικές αρχές της τιμιότητας, του ψυχικού σθένους, της μέγιστης αρετής της φιλίας.

Σάββατο στις 15:00, Κυριακή 11:30 & 15:00 για το κοινό.
Εισιτήρια: 12 ευρώ
Διάρκεια Παράστασης: 2 ώρες με διάλειμμα

Το κλασικό μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» συνεχίζεται στο Μέγαρο Μουσικής για 3η χρονιά από τις 23 Οκτωβρίου 2016. Το πρωτότυπο θεατρικό πολυθέαμα που τη σκηνοθεσία υπογράφει η Τατιάνα Λύγαρη διακρίνεται από χιούμορ, δράση, ζωντανή μουσική και τραγούδια από όλο τον κόσμο, καθώς και διαδραστικές βιντεοπροβολές.

Η ιστορία προβάλλει την εφευρετικότητα και την κινητοποίηση των εσωτερικών μας δυνάμεων στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων, την αφοσίωση στην επίτευξη στόχων, τονίζει το αίσθημα της τιμής και του δικαίου, μας ξεναγεί στα ήθη και στις παραδόσεις διαφορετικών πολιτισμών, μας εξοικειώνει με την έννοια του χρόνου, προσφέρει άφθονη δράση, χιούμορ και περιπέτεια.

Για παιδιά από 6 ετών και άνω.

Ο Ηρακλής, ο σπουδαιότερος, ισχυρότερος και πιο δημοφιλής ήρωας στην ελληνική μυθολογία σε σύλληψη, σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια Απόλλωνα Παπαθεοχάρη και Ηρακλή το Νίκο Κουρή φιλοξενείται στο Πάνθεον. Μαζί του στο ρόλο του Ευρυσθέα η Ρούλα Πατεράκη και ένας πολυπληθής θίασος ηθοποιών και χορευτών.
Δώδεκα διαφορετικά σκηνικά, ζωντανεύουν τους 12 Άθλους του μυθικού ήρωα, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα και καθηλώνοντας μικρούς και μεγάλους.

Κυριακή στις 11:30 για το κοινό
Τιμές εισιτηρίων: 12 €, 16 €

entertainment.in.gr

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024