Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δωρεάν διαλέξεις για ενήλικες και εργαστήριο για παιδιά στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ

Δωρεάν διαλέξεις για ενήλικες και εργαστήριο για παιδιά στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζει την ανοιχτή επικοινωνία του με τους πολίτες μέσα από τις ανανεωμένες και εμπλουτισμένες εκδηλώσεις του και προσκαλεί το κοινό να πάρει μία «γεύση» από τη μελλοντική του λειτουργία, λίγο πριν ολοκλήρωσή του, το 2016. Για το διάστημα 22 με 24 Οκτωβρίου το πρόγραμμα εκδηλώσεων […]

Το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζει την ανοιχτή επικοινωνία του με τους πολίτες μέσα από τις ανανεωμένες και εμπλουτισμένες εκδηλώσεις του και προσκαλεί το κοινό να πάρει μία «γεύση» από τη μελλοντική του λειτουργία, λίγο πριν ολοκλήρωσή του, το 2016.

Για το διάστημα 22 με 24 Οκτωβρίου το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει δύο διαλέξεις για ενήλικες αλλά και ένα εργαστήριο για παιδιά:

Διάλεξη για ενήλικες
Κύκλος διαλέξεων για την Όπερα: Ελληνική οπερέτα: ένα αστικό, ευρωπαϊκό και λαϊκό είδος – 22.10.2015, Ώρα 17.30
Με τις ρίζες της στη γαλλική φάρσα, η οπερέτα έγινε η αγαπημένη διασκέδαση, ανάλαφρη και ευχάριστη, στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες από τον 19ο αιώνα μέχρι τις παραμονές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Στις αρχές του 20ου αιώνα κατέκτησε και το ελληνικό κοινό και στις αθηναϊκές σκηνές της εποχής ένα ενθουσιώδες κοινό, συναρπάζεται από τις μουσικές κωμωδίες καταστάσεων. Δίπλα στους διάσημους Ευρωπαίους συνθέτες αρχίζουν να εμφανίζονται και σημαντικοί Έλληνες, που δίνουν στο μουσικό αυτό θέατρο μια τοπική ταυτότητα με επιρροές από το μπουλβάρ, αλλά και την αθηναϊκή επιθεώρηση. Τι ήταν, όμως, η οπερέτα στην εποχή της, ποιο είναι το αισθητικό και ιδεολογικό της στίγμα, πώς μπορεί κανείς να τη διαβάσει πέραν των στερεοτύπων με τα οποία έχει, άδικα, συνδεθεί; Στα ερωτήματα αυτά θα επιχειρήσει να δώσει απάντηση η διάλεξη του Αλέξανδρου Ευκλείδη, σκηνοθέτη και διδάκτορα θεατρολογίας, ο οποίος ασχολείται με την έρευνα και την σκηνική αναβίωση των ξεχασμένων έργων του ρεπερτορίου της ελληνικής οπερέτας.

Ομιλητής: Αλέξανδρος Ευκλείδης, Σκηνοθέτης, Δρ. Θεατρολογίας ΑΠΘ

Εργαστήριο για παιδιά
Η αειφορία & η σχέση μας με το περιβάλλον & διαδραστικά παιχνίδια με συνοδεία μουσικής – 23.10.2015, Ώρα 17.30
Τρία παιδιά και ένας σκύλος πρωταγωνιστούν σε μια μουσικοθεατρική αφήγηση μιας εξερεύνησης σε ένα νησί, που αλλάζει τον τρόπο που βλέπουν τη φύση και τη δύναμή της, τη σχέση τους με το περιβάλλον και τη συνεργασία μέσα σε μια ομάδα. Μια ιστορία μύησης στην αειφορία και την ανάπτυξη, που την διαδέχεται μια σειρά από διαδραστικά παιχνίδια για να ακονίσουν τα παιδιά κάθε ηλικίας τη σκέψη τους, να δοκιμάσουν στην πράξη όσα έμαθαν από την περιπέτεια των ηρώων της παράστασης και να αντιληφθούν το ρόλο του ενεργού πολίτη στην κοινωνία.

Για παιδιά 5-10 ετών.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Η Τρελή Ροδιά
*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

Διάλεξη για ενήλικες
Τα προβλήματα επικοινωνίας και τα άγνωστα μονοπάτια τους – 24.10.2015, Ώρα 12.00
Από τη σιωπή, στη συζήτηση, από τη σύγκρουση στην αποδοχή ή την απόρριψη, από την κατανόηση στην παρεξήγηση, τα μονοπάτια της επικοινωνίας είναι πολλά και ανεξιχνίαστα, όπως πολλά είναι και τα προβλήματά της. Υπαρξιακή ανάγκη του ανθρώπου, η επικοινωνία είναι μια τέχνη δύσκολη, σκοντάφτει διαρκώς στην ατομικότητα, στις αντιφάσεις της ανθρώπινης φύσης, στην καχυποψία ή το φόβο, στο διχασμό ανάμεσα στη μοναχικότητα και τη συντροφικότητα, στα όρια της γλώσσας και των μηνυμάτων.

Στην παρούσα ομιλία το θέμα είναι η επικοινωνία. Ο Παντελής Παπαδόπουλος (Ψυχοθεραπευτής – Ψυχίατρος) και η Βέρα Αθανασίου (Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια) θα μας μιλήσουν για τους τσακωμούς, τα μαλώματα, τα φιλιώματα, τους μικρούς καθημερινούς αποχωρισμούς με τις επανασυνδέσεις τους, όπως αυτά συμβαίνουν μέσα σε μία σχέση.
Ομιλητές: Παντελής Παπαδόπουλος, Ψυχοθεραπευτής-Ψυχίατρος
Βέρα Αθανασίου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.snfcc.org/visitors-center/events/?lang=el.

Δωρεάν μεταφορά του κοινού στο Κέντρο Επισκεπτών με shuttle bus
Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κέντρο Επισκεπτών κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από το σταθμό Συγγρού – Φιξ επί της οδού Καλλιρρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.

Στοιχεία επικοινωνίας Κέντρου Επισκεπτών για τις προεγγραφές και τυχόν άλλες διευκρινίσεις:
Τηλ: 210 8778396/8
Κέντρο Επισκεπτών – Πεζογέφυρα Εσπλανάδας, Εργοτάξιο ΚΠΙΣΝ, Καλλιθέα

Το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
Το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2013, με στόχο να προσφέρει την ευκαιρία στο κοινό να δει το εργοτάξιο, και να ενημερωθεί για την εξέλιξη της κατασκευής, καθώς και για την αποστολή του ΚΠΙΣΝ.
Το Κέντρο Επισκεπτών φιλοξενεί μια μόνιμη έκθεση για τους τρεις πυλώνες του ΚΠΙΣΝ: την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, την Εθνική Λυρική Σκηνή και το έκτασης 170.000 τ.μ. Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Παράλληλα, μέσα από εκθέσεις και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους το Κέντρο Επισκεπτών προσφέρει μια «πρώτη γεύση» της μελλοντικής λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ.
Η εφήμερη κατασκευή του Κέντρου Επισκεπτών είναι σχεδιασμένη από τους φοιτητές αρχιτεκτονικής, Σπύρο Γιωτάκη και Άγι-Παναγιώτη Μουρελάτο, οι οποίοι επιλέχθηκαν από τον Renzo Piano, αρχιτέκτονα του ΚΠΙΣΝ, μέσα από πανελλήνιο σπουδαστικό διαγωνισμό.
Όλες οι εκδηλώσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ πραγματοποιούνται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και είναι δωρεάν για το κοινό.

entertainment.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024