Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Από την Γη στο Σύμπαν» Παγκόσμια πρεμιέρα στο Πλανητάριο

«Από την Γη στο Σύμπαν» Παγκόσμια πρεμιέρα στο Πλανητάριο

Eπιμέλεια: Πάνος Βασιλάκης Tο Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο ESO (European Southern Observatory) διοργανώνει, την παγκόσμια πρεμιέρα της Ψηφιακής Πλανηταριακής Παράστασης του Φάνη Ματσόπουλου «Από τη Γη στο Σύμπαν», ταυτόχρονα στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου και στο Πλανητάριο του Αμβούργου στις 22 Ιουνίου 2015. Σκοπός της κοινής πρεμιέρας σε Αθήνα και Αμβούργο είναι να γίνει […]

Eπιμέλεια: Πάνος Βασιλάκης

Tο Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο ESO (European Southern Observatory) διοργανώνει, την παγκόσμια πρεμιέρα της Ψηφιακής Πλανηταριακής Παράστασης του Φάνη Ματσόπουλου «Από τη Γη στο Σύμπαν», ταυτόχρονα στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου και στο Πλανητάριο του Αμβούργου στις 22 Ιουνίου 2015.

Σκοπός της κοινής πρεμιέρας σε Αθήνα και Αμβούργο είναι να γίνει παρουσίαση της παράστασης τόσο σε εκπροσώπους Πλανηταρίων απ’ όλον τον κόσμο, όσο και σε εκπροσώπους των Διεθνών αλλά και των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Σημειώνεται ότι το ESO προσφέρει την παράσταση ελεύθερα στα Πλανητάρια σε κάθε γωνιά της Γης.

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να φέρει την επιστημονική γνώση πιο κοντά στο ευρύ κοινό, οι υπεύθυνοι του ΕSO επέλεξαν την δουλειά του νεαρού Έλληνα δημιουργού Φάνη Μάτσόπουλου για να μεταφέρει στα πέρατα του κόσμου και στα Πλανητάρια όλων των Ηπείρων τις εντυπωσιακές εικόνες αλλά και την γνώση για το Σύμπαν, όπως αυτή προέρχεται από τα διάσημα επίγεια παρατηρητήρια που διαθέτει.

Στην εκδήλωση η οποία περιλαμβάνει την προβολή της ψηφιακής παράστασης θόλου «Από τη Γη στο Σύμπαν», θα παραστούν και θα συνομιλήσουν με το κοινό: o Ιάσωνας Σπυρομίλιος Διακεκριμένος Αστρονόμος του ΕSO καθώς και ο νέος Έλληνας Δημιουργός της παράστασης Φάνης Ματσόπουλος.

Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές (ώρες 18:30 & 19:30) με ελεύθερη είσοδο. Απαραίτητα είναι όμως τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας. Ταυτόχρονα το εργαστήριο τεχνολογίας UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να φωτογραφηθούν… μέσα στα πλάνα της παράστασης!

Ο χώρος είναι προσβάσιμος και φιλικός σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ σκύλοι – συνοδοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι. Την ημέρα αυτή θα υπάρχει διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη ψηφιακή πλανηταριακή παράσταση του νέου Έλληνα κινηματογραφιστή Φάνη Ματσόπουλου, διάρκειας 30 λεπτών, που ταξιδεύει τον θεατή στα μονοπάτια της σύγχρονης επιστημονικής γνώσης για το Σύμπαν, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της δομής του Σύμπαντος. Για την ολοκλήρωσή της ο δημιουργός της χρησιμοποίησε αποκλειστικά αληθινές εικόνες από τα μεγαλύτερα επίγεια και τροχιακά τηλεσκόπια του κόσμου, προσφέροντας στον θεατή την εμπειρία ενός «πραγματικού» ταξιδιού στο αχανές Διάστημα.

entertainment.in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024