Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Planet Physics. Νέος επιστημονικός και ψυχαγωγικός πολυχώρος στα Βριλήσσια

Planet Physics. Νέος επιστημονικός και ψυχαγωγικός πολυχώρος στα Βριλήσσια

Το Planet Physics είναι ένας νέος επιστημονικός και ψυχαγωγικός πολυχώρος Φυσικής που άνοιξε τις πύλες του για το κοινό πριν λίγες μέρες στην περιοχή των Βριλησσίων, στην Αθήνα. Ένας χώρος 800 τετραγωνικών που είναι σχεδιασμένος αυστηρά στη φιλοσοφία της συμμετοχής, της επιστημονικής απόλαυσης, της ψυχαγωγίας μέσω της Φυσικής και των θαυμαστών εφαρμογών της. Το Planet […]

Το Planet Physics είναι ένας νέος επιστημονικός και ψυχαγωγικός πολυχώρος Φυσικής που άνοιξε τις πύλες του για το κοινό πριν λίγες μέρες στην περιοχή των Βριλησσίων, στην Αθήνα.

Ένας χώρος 800 τετραγωνικών που είναι σχεδιασμένος αυστηρά στη φιλοσοφία της συμμετοχής, της επιστημονικής απόλαυσης, της ψυχαγωγίας μέσω της Φυσικής και των θαυμαστών εφαρμογών της.

Το Planet Physics είναι ένας πολυθεματικός χώρος που συνδυάζει την επιστημονική γνώση με την ψυχαγωγία. Στις αίθουσές του φιλοξενούνται περισσότερα από 30 διαδραστικά εκθέματα και παρουσιάζονται πειραματικές επιδείξεις από τον κόσμο της Φυσικής, με τρόπο κατανοητό και ελκυστικό τόσο για τα παιδιά όσο και για τους μεγάλους. Η θεματολογία των διαδραστικών εκθεμάτων αντλείται κυρίως από τον κόσμο της Φυσικής (Μηχανική, Μηχανική των ρευστών, Ηλεκτρομαγνητισμός, Οπτική κλπ) και η σχεδίασή τους επιτρέπει το χειρισμό τους ακόμα και από μικρά παιδιά.

Σε αντίθεση με άλλους εκθεσιακούς χώρους ή μουσεία, στο Planet Physics μικροί και μεγάλοι μπορούν να αγγίξουν όλα τα εκθέματα, να καταλάβουν την αιτία και τη λειτουργία τους.

Τα εκθέματα είναι διαδραστικά, «hands-on», εξάπτουν την περιέργεια του επισκέπτη και μεταδίδουν βιωματικά τη γνώση. Εξειδικευμένοι ξεναγοί υποδέχονται το κοινό και κατευθύνουν κάθε έναν ξεχωριστά στο ταξίδι της εξερεύνησης, προκαλούν την οπτική αντίληψη και είναι έτοιμοι να εξηγήσουν τη Φυσική πίσω από το φαινομενικά απίστευτο.

Το Planet Physics φιλοδοξεί επίσης να γίνει και τόπος συνάντησης για όσους ενδιαφέρονται και για κάτι περισσότερο, για τους λάτρεις της Φυσικής που θέλουν να πάρουν μέρος στο «πείραμα». Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα πειραματικές επιδείξεις από εξειδικευμένους Φυσικούς για όσα ενδιαφέροντα φαινόμενα της Φυσικής δεν μπορούν να παρουσιαστούν με τη μορφή ενός διαδραστικού εκθέματος.

Επίσης, τα παιδιά μπορούν να συνεχίσουν την εξερεύνησή τους στον «επιστημονικό» παιδότοπο του Planet Physics στον οποίο οι κατασκευές και οι θεματικές δραστηριότητες κυριαρχούν έναντι της κλασικής «παιχνιδοκατασκευής». Ειδικά σχεδιασμένα παιχνίδια και κατασκευές βοηθούν στην όξυνση της διαίσθησης του παιδιού σε θέματα Φυσικής και στο χτίσιμο των πρώτων σταδίων μιας ορθής φυσικής αντίληψης. Κι όλα αυτά μέσα από το παιχνίδι, απλά και ευχάριστα.

Στο ίδιο κτίριο φιλοξενείται και το Planet Café για όλη την οικογένεια το οποίο λειτουργεί και αυτόνομα, όλες τις ημέρες και μπορεί να το επισκεφτεί κανείς ανεξάρτητα από την περιήγηση στον εκθεσιακό χώρο. Τέλος υπάρχει και ένα κατάστημα αναμνηστικών και δώρων που προσφέρει πολλές επιλογές για τους επισκέπτες, από απλά αναμνηστικά έως επιστημονικά εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη έως Πέμπτη: 09:00-14:00 (Μόνο για Σχολεία) και 17:00-21:00
Παρασκευή: 09:00-14:00 (Μόνο για Σχολεία) και 17:00-23:00
Σάββατο και αργίες: 10:00-23:00
Κυριακή: 10:00-22:00
Δευτέρα κλειστά

Είσοδος:
Νηπιαγωγεία-Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια 4 ευρώ (Τιμή Γνωριμίας)
Ενήλικες 6 ευρώ
Παιδιά (χρήση στην έκθεση και στον παιδότοπο) 6 ευρώ
ΑΜΕΑ: (για ΑΜΕΑ άνω του 80%) Ελεύθερη
(Παρέχεται υποδομή για άτομα με ειδικές ανάγκες)
Είσοδος για εκπαιδευτικούς (με την επίδειξη της κάρτας τους) Ελεύθερη
Οικογενειακό (3 άτομα και άνω) 5 ευρώ/άτομο
Είσοδος στο Planet Café: Ελεύθερη

Planet Physics
Λ. Αναπαύσεως 18, Βριλήσσια 15235
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 8033984
Official website: http://www.planetphysics.gr
Facebook Page: https://www.facebook.com/Planet.Physics.GR

entertainment.in.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024