Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Άλκης και ο λαβύρινθος

Ο Άλκης και ο λαβύρινθος

Ο Άλκης, γιος του γνωστού αρχιτέκτονα Kώστα Δαιδάλου, είναι ένα παιδί που ζει στον κόσμο των υπολογιστών, των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και της πληροφορικής. Η τεχνολογία αποτελεί γι’ αυτόν κύρια προτεραιότητα. Όλα κυλούν ήρεμα μέχρι τη μέρα που εξαφανίζεται η αγαπημένη του αδελφή, η Ελένη. Εκδόσεις: Καστανιώτη Συγγραφέας: Αλέξης Σταμάτης Σειρά: Νεανική Βιβλιοθήκη Εικονογράφηση: Denis Lhomme […]

Ο Άλκης, γιος του γνωστού αρχιτέκτονα Kώστα Δαιδάλου, είναι ένα παιδί που ζει στον κόσμο των υπολογιστών, των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και της πληροφορικής. Η τεχνολογία αποτελεί γι’ αυτόν κύρια προτεραιότητα. Όλα κυλούν ήρεμα μέχρι τη μέρα που εξαφανίζεται η αγαπημένη του αδελφή, η Ελένη.
Εκδόσεις: Καστανιώτη
Συγγραφέας: Αλέξης Σταμάτης
Σειρά: Νεανική Βιβλιοθήκη
Εικονογράφηση: Denis Lhomme
Σελίδες: 96, Τιμή: € 9,00, ISBN: 978-960-03-4820-0
Έκδοση: 2008

Περιγραφή

Η ζωή του Άλκη αναστατώνεται, η αγωνία και η στεναχώρια του μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα. Μέχρι τη στιγμή που λαμβάνει ένα e-mail από κάποιο άγνωστο κορίτσι το οποίο ισχυρίζεται ότι μπορεί να τον βοηθήσει να βρει την αδελφή του και του προτείνει μια συμφωνία.
Εκείνος δέχεται και μπλέκεται σ’ ένα ασυνήθιστο κι επικίνδυνο παιχνίδι με περίεργους κανόνες. Ακολουθώντας τις οδηγίες του μυστηριώδους κοριτσιού, συναντά κάποια πολύ ιδιαίτερα πρόσωπα που τα συνδέει ένα παράξενο παρελθόν.
Η αναζήτηση της Ελένης θα τον οδηγήσει σε μία περιπέτεια μέσα από την οποία θα καταλάβει ότι η πραγματική ζωή δεν είναι μόνο τα Game Boy και οι υπολογιστές αλλά οι αληθινοί άνθρωποι, που σκέφτονται, αναπνέουν, αισθάνονται…
Κι όταν πια θα διαπιστώσει πως η τεχνολογία δεν αρκεί για να ξαναβρεί την αδελφή του, αλλά χρειάζεται και κάτι πολύ πιο σημαντικό, ένα διαφορετικό τρόπο να βλέπει τα πράγματα, τότε θα έχει φτάσει στο τέλος της διαδρομής…

Παρουσίαση του συγγραφέα

Ο Αλέξης Σταμάτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ και έκανε μεταπτυχιακά Αρχιτεκτονικής και Κινηματογράφου στο Λονδίνο. Η Αμερικάνικη φούγκα είναι το έκτο του μυθιστόρημα. Η Βίλα Κομπρέ είναι το έβδομό του μυθιστόρημα.
Το πρώτο, Ο έβδομος ελέφαντας (1998), μεταφράστηκε στη Μεγάλη Βρετανία και στο Μπαγκλαντές. Το Μπαρ Φλωμπέρ (2000) μεταφράστηκε στη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Ρωσία, την Ισπανία και τη Σερβία. Η Αμερικάνικη φούγκα (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2006) τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Λογοτεχνίας του Αμερικανικού Ομοσπονδιακού Ιδρύματος Τεχνών και εκδόθηκε στις ΗΠΑ (Etruscan Press, 2007).
Έχει δημοσιεύσει έξι ποιητικές συλλογές. Για τη δεύτερη συλλογή του, την Aρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων, του απονεμήθηκε το 1994 από το Δήμο Αθηναίων το Βραβείο Ποίησης στη μνήμη Νικηφόρου Βρεττάκου. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στη Μ. Βρετανία.
Έχει αντιπροσωπεύσει πολλές φορές την Ελλάδα σε διεθνή λογοτεχνικά συνέδρια. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την εφημερίδα Έθνος και με περιοδικά σε θέματα τέχνης και πολιτισμού.
Βιβλιογραφία από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν: Ελληνικά εγκλήματα 3, Βίλα Κομπρέ, Αμερικάνικη φούγκα, Μητέρα Στάχτη, Ποτέ δεν είμαστε μόνοι, Οδός Θησέως, Σαν τον κλέφτη μες στη νύχτα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024