Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο κόσμος του πουθενά

Ο κόσμος του πουθενά

Κρατήστε γρήγορα μια θέση στο… τρένο-φάντασμα για να επισκεφτείτε μαζί με τον Χάρι Μεντ και την οικογένειά του τον τρελό κι απίθανο «Κόσμο του πουθενά». Εκδόσεις: Ψυχογιός Συγγραφέας: Γιολάντα Πατεράκη (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών) Εικονογράφηση: Γιάννης Αποστολογιάννης Σειρά: Ξινόμηλο (από 11 ετών) – Ευέλικτη Ζώνη Σελ.: 272 – Τιμή: 9,90 €, ISBN: 978-960-453-527-9 Έκδοση: Μάιος 2009 […]

Κρατήστε γρήγορα μια θέση στο… τρένο-φάντασμα για να επισκεφτείτε μαζί με τον Χάρι Μεντ και την οικογένειά του τον τρελό κι απίθανο «Κόσμο του πουθενά».
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Συγγραφέας: Γιολάντα Πατεράκη (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών)
Εικονογράφηση: Γιάννης Αποστολογιάννης
Σειρά: Ξινόμηλο (από 11 ετών) – Ευέλικτη Ζώνη
Σελ.: 272 – Τιμή: 9,90 €, ISBN: 978-960-453-527-9
Έκδοση: Μάιος 2009

Περιγραφή

Ο εφευρέτης Χάρι Μεντ, έπειτα από αμέτρητους υπολογισμούς και προσθαφαιρέσεις, ανακαλύπτει πως κάπου στο βάθος της Γης υπάρχει ένας τόπος που κανένας, ως τώρα, δεν έχει επισκεφθεί: ο «Κόσμος του πουθενά».
Στον κόσμο αυτό όλα γίνονται και δε γίνονται, και η πιο μικρή αναζήτηση καταλήγει σε ξεκαρδιστική περιπέτεια.
Κρατήστε γρήγορα μια θέση στο… τρένο-φάντασμα για να επισκεφτείτε μαζί με τον Χάρι Μεντ και την οικογένειά του τον τρελό κι απίθανο «Κόσμο του πουθενά».

Παρουσίαση της συγγραφέα

Η Γιολάντα Πατεράκη γεννήθηκε στα Γιάννενα. Σπούδασε αγγλική φιλολογία και είναι διπλωματούχος πιάνου. Συνεργάζεται με πολλές εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. Είναι 26 χρόνια Γενική Γραμματέας της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Μεταφραστών Λογοτεχνίας, μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.
Έχει συμμετάσχει σε πανελλαδικά και διεθνή συνέδρια λογοτεχνίας και έχει πραγματοποιήσει τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.
Έχει μεταφράσει πολλά μυθιστορήματα και θεατρικά έργα από τα αγγλικά. Έχει εκδώσει 42 βιβλία και έχει κερδίσει 16 πανελλήνια βραβεία και διακρίσεις. Το έργο της Η Αρχόντισα του Αιγαίου (Σύρα) πήρε το Α’ Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας το 1979 και μπήκε στο Διεθνή Τιμητικό Πίνακα Άντερσεν (1980). Το 1983 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Το 2000 τιμήθηκε από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με το Βραβείο Πηνελόπης Δέλτα για τη μέχρι τώρα προσφορά της στα παιδιά.
Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν τα βιβλία της: Στη Μακεδονία μια φορά, Το Μυστικό του Κοχυλιού, Οι Θεοι του Ολύμπου (δύο τίτλοι), Ηρακλής – Οι πρώτοι Άθλοι, Η Αργοναυτική Εκστρατεία, Η Ομορφαχυρένια, Βίλμα, Το κορίτσι-αίνιγμα και Ο Πλανήτης του δεν ξέρω που.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024