Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας: Road trip, φόνοι και συγκίνηση

Οι ταινίες της εβδομάδας: Road trip, φόνοι και συγκίνηση

Αγγελική Στελλάκη Έξι νέες ταινίες προβάλλονται από την Πέμπτη 10 Αυγούστου στις κινηματογραφικές αίθουσες. Μεταξύ άλλων, προβάλλεται η ισπανική αστυνομική ταινία «Κανείς δεν μπορεί να μας σώσει», η κομεντί «Το Παρίσι μπορεί να περιμένει» της συζύγου Κόπολα, καθώς και η δραματική ταινία «Ο Σύμβουλος». Σε επανέκδοση κυκλοφορεί η ταινία του Δήμου Αβδελιώδη, «Το Δέντρο που […]

Αγγελική Στελλάκη

Έξι νέες ταινίες προβάλλονται από την Πέμπτη 10 Αυγούστου στις κινηματογραφικές αίθουσες. Μεταξύ άλλων, προβάλλεται η ισπανική αστυνομική ταινία «Κανείς δεν μπορεί να μας σώσει», η κομεντί «Το Παρίσι μπορεί να περιμένει» της συζύγου Κόπολα, καθώς και η δραματική ταινία «Ο Σύμβουλος». Σε επανέκδοση κυκλοφορεί η ταινία του Δήμου Αβδελιώδη, «Το Δέντρο που Πληγώναμε».

Ο Σύμβουλος

2/5

Ο Ντέιν (Τζέραρντ Μπάτλερ) εργάζεται σε γραφείο εύρεσης εργασίας. Είναι αδίστακτος και ευελπιστεί να βρεθεί στη θέση του αφεντικού του (Γουίλεμ Νταφόε) που επιθυμεί να απομακρυνθεί από τα διοικητικά του καθήκοντα. Στόχος του Ντέιν είναι να ξεπεράσει τη νεότερη συνάδελφό του (Άλισον Μπρι) και να πάρει τη θέση. Όταν ο γιος του αρρωσταίνει, ο Ντέιν θα κληθεί να επανεξετάσει τις προτεραιότητές του. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι η ταινία του Μαρκ Γουίλιαμς είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη, ωστόσο, καταφέρνει να εμπλέξει συναισθηματικά τον θεατή και σε στιγμές να τον συγκινήσει, παρά την εκτεταμένη χρήση κλισέ (ή ίσως εξαιτίας αυτών).

Σκηνοθεσία: Μαρκ Γουίλιαμς
Πρωταγωνιστούν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Γουίλιεμ Νταφόε, Άλφρεντ Μολίνα

Το Παρίσι Μπορεί Να Περιμένει

2/5

Μια κομεντί – ταξιδιωτικό ημερολόγιο φέρνει στις κινηματογραφικές αίθουσες η σύζυγος του Φράνσις Φορντ Κόπολα, Έλινορ Κόπολα. Κεντρική ηρωίδα είναι η Αν, η οποία ξεκινά από τις Κάννες με έναν συνεργάτη του συζύγου της για να φτάσει οδικώς στο Παρίσι. Στο δρόμο θα κάνει αρκετές στάσεις που περιλαμβάνει φαγητό, τέχνη και αίσθημα. Ευχάριστη κομεντί, ιδανική για καλοκαιρινή «απόδραση» σε θερινό. Γλυκύτατη η Ντάιαν Λέιν σε έναν ρόλο που της ταιριάζει πολύ, αν και το θέμα της ταινίας (γευστικές και άλλες προκλήσεις) εξαντλείται γρήγορα. Δεν βοηθά και το «γλυκερό» μουσικό θέμα της ταινίας.

Σκηνοθεσία: Έλινορ Κόπολα
Πρωταγωνιστούν: Ντάιαν Λέιν, Αρνώ Βιάρ, Άλεκ Μπάλντουιν

Επιστροφή στο Μόντοκ

1,5/5

Περισσότερα από 40 χρόνια μετά την «Χαμένη Τιμή της Καταρίνα Μπλουμ», ο σκηνοθέτης Φόλκερ Σλέντορφ ασχολείται με τη ζωή ενός γερμανού συγγραφέα που σε ένα ταξίδι του στη Νέα Υόρκη βρίσκεται αντιμέτωπος με το παρελθόν του. Θα συναντήσει μια παλιά αγάπη και θα αναρωτηθεί εάν αυτή ήταν η ευκαιρία του για ευτυχία. Αδιάφορη και λογοτεχνίζουσα, η ταινία του Σλέντορφ περιλαμβάνει μια σεναριακή πλοκή παρωχημένη. Ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ δεν καταφέρνει να σώσει την ταινία, η οποία γίνεται πιο ενδιαφέρουσα από την παρουσία της Νίνα Χος.

Σκηνοθεσία: Φόλκερ Σλέντορφ
Πρωταγωνιστούν: Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Νίνα Χος


Επίλεκτος Πράκτορας Stratton

1/5

Ο Στράτον, μυστικός πράκτορας των Ειδικών Δυνάμεων του Ναυτικού στη Βρετανία και ο Μάρτι, ο αμερικανός συνάδελφός του, προσπαθούν να εμποδίσουν παρανοϊκό ρώσο πρώην κατάσκοπο να πραγματοποιήσει πλήγμα με χημικά όπλα. Περιπέτεια του Σάιμον Ουέστ που δεν καταφέρνει να εντυπωσιάσει ούτε σε επίπεδο πλοκής, αλλά ούτε και σε επίπεδο ειδικών εφέ και σκηνών δράσης. Κακή η Κόνι Νίλσεν, ενώ ο «Στράτον» δεν είναι η ταινία που μπορεί να καταφέρει να κάνει τον Ντόμινικ Κούπερ (Preacher) σταρ πρώτου μεγέθους.

Σκηνοθεσία: Σάιμον Ουέστ
Πρωταγωνιστούν: Ντόμινικ Κούπερ, Όστιν Στόουελ, Τζέμα Τσαν, Ντέρεκ Τζάκομπι, Κόνι Νίλσεν

Κανείς δεν μπορεί να μας Σώσει

Μαδρίτη, 2011. Ενάμιση εκατομμύριο πιστοί περιμένουν την επίσκεψη του Πάπα και η πόλη επιτηρείται στενά από δυνάμεις ασφαλείας. Η φαινομενικά πανηγυρική ατμόσφαιρα διακόπτεται βίαια όταν μια σειρά περιστατικών κάνει την εμφάνισή της: διάφορες ηλικιωμένες γυναίκες βρίσκονται δολοφονημένες με εμφανή σημάδια σεξουαλικής επίθεσης. Δύο ντετέκτιβ, τους οποίους κανείς δεν θέλει ως συνεργάτες, αναγκάζονται να συνεργαστούν μεταξύ τους στην περίεργη αυτή υπόθεση. Ισπανικής προέλευση θρίλερ που είχε προταθεί για έξι βραβεία Goya (τα ισπανικά Όσκαρ) και κέρδισε τελικά ένα, εκείνο για την ερμηνεία του Ρομπέρτο Άλαμο.

Σκηνοθεσία: Ροντρίγκο Σορογκόγιεν
Πρωταγωνιστούν: Αντόνιο ντε λα Τόρε, Ρομπέρτο Άλαμο





Και ο Θεός να Βάλει το Χέρι του

Άλλη μία ταινία (με Θεό και πάλι στον τίτλο της) του ιταλού κωμικού Κέκο Τζαλόνε -αυτή τη φορά από το 2013- κυκλοφορεί στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο Κέκο μένει ξαφνικά άνεργος και η γυναίκα του τον διώχνει από το σπίτι. Παρόλα αυτά έχει τάξει στον γιο του να τον πάει ονειρικές διακοπές και σκοπεύει να κρατήσει την υπόσχεση του. Η ταινία υπήρξε μεγάλη εμπορική επιτυχία στην Ιταλία.

Σκηνοθεσία: Τζενάρο Νουντσιάντε
Πρωταγωνιστούν: Κέκο Τζαλόνε, Ορόρε Εργκουί





Σε επανέκδοση θα προβληθεί, επίσης, η ταινία του Δήμου Αβδελιώδη, Το Δέντρο που Πληγώναμε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024