Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017, 16:16

in.gr » Ψυχαγωγία » Σινεμά

Φουτουριστική επετειακή προβολή στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Με μία από τις πιο μεγαλειώδεις δημιουργίες στην ιστορία του φανταστικού σινεμά αποχαιρετά τον Ιούλιο, πριν το σύντομο διάλειμμά του για διακοπές, το 7th Αthens Open Air Film Festival, την Παρασκευή 28 Ιουλίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

To φουτουριστικό νουάρ αριστούργημα, που επηρέασε όσο ελάχιστες ταινίες την παγκόσμια ποπ κουλτούρα, προβάλλεται στη μεγάλη οθόνη, 35 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του, στην οριστική εκδοχή που το είχε οραματιστεί εξαρχής ο σκηνοθέτης του. Πρόκειται φυσικά για το Blade Runner, το σίκουελ του οποίου θα δούμε σε λίγους μήνες στη μεγάλη οθόνη.

Tην προβολή θα φέρει σε άλλο επίπεδο ο «μάγος» της εικόνας και του ήχου, Θοδωρής Βασιλόπουλος της Art of Sound, χρησιμοποιώντας ένα υψηλής ποιότητας ψηφιακό ηχητικό σύστημα αναπαραγωγής του ηχητικού μέρους της ταινίας με περιμετρική κάλυψη θεατών.

Επιπλέον, θα δημιουργήσει αρχιτεκτονικούς φωτισμούς που θα λειτουργούν ως «προέκταση» της οθόνης προβολής δεξιά και αριστερά στους τοίχους των κτιρίων αλλά και των στοιχείων του χώρου, με προβολή γεωμετρικών σχεδίων και μίξη χρωμάτων μέσω ψηφιακών ρομποτικών φωτιστικών σωμάτων. Όλα αυτά θα δημιουργήσουν μια μαγική ατμόσφαιρα και θα προσφέρουν στο κοινό μια μοναδική, αυθεντικά φουτουριστική εμπειρία.

Η προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Η προβολή πραγματοποιείται την Παρασκευή 28 Ιουλίου, στις 21:30 το βράδυ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Τι παίζει τώρα Ταινίες της ημέρας