Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας: Πίθηκοι και φονικά μπαρ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Πίθηκοι και φονικά μπαρ

...

Αγγελική Στελλάκη

Μια φονική μάχη λαμβάνει χώρα μεταξύ πιθήκων και ανθρώπων στην τρίτη ταινία της νέας τριλογίας του Πλανήτη των Πιθήκων με τον Άντι Σέρκις να επαναλαμβάνει τον ρόλο του Σίζαρ και να βρίσκεται αντιμέτωπος με τον Γούντι Χάρελσον. Ο… εξωφρενικός Άλεξ Ντε Λα Ιγκλέσιας σκηνοθετεί ένα ισπανικό θρίλερ, ενώ δύο γαλλικές ταινίες κυκλοφορούν στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Σύγκρουση

(4/5)


Μετά τις βαριές απώλειες που υπέστησαν οι πίθηκοι, ο Σίζαρ ξεκινά μια προσωπική αναζήτηση, θέλοντας να εκδικηθεί για το είδος του. Απέναντί του θα βρει έναν αδίστακτο συνταγματάρχη -το τρέιλερ αφήνει να εννοηθεί ότι ο ρόλος του Γούντι Χάρελσον αποτελεί μια αναφορά στον συνταγματάρχη Κουρτς της «Αποκάλυψης Τώρα». Ο Ματ Ριβς σκηνοθετεί και πάλι μια ταινία που ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο μία από τις πιο ενδιαφέρουσες τριλογίες των τελευταίων ετών. Και δεν είναι μόνο τα πρωτοποριακά εφέ, αλλά και οι αναζητήσεις περί φύσης και ανθρώπου που θα ενθουσιάσουν τον θεατή, προσφέροντας παράλληλα τροφή για σκέψη.

Σκηνοθεσία: Ματ Ριβς
Πρωταγωνιστούν: Άντι Σέρκις, Γούντι Χάρελσον, Τόμπι Κέμπελ, Τζούντι Γκριρ

Το Μπαρ


2,5/5

Μια ομάδα αγνώστων βρίσκεται σε μπαρ στη Μαδρίτη όταν ένα από τα άτομα που βγαίνει έξω από το μπαρ δολοφονείται. Γρήγορα οι παρευρισκόμενοι διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να βγουν έξω από το μπαρ, καθώς εάν το κάνουν πιθανότατα θα βρεθούν με μία σφαίρα στο κεφάλι. Αν και δεν μπορούν να κατανοήσουν τι έχει συμβεί, γρήγορα μια σκέψη τούς περνά από το μυαλό: ότι ο κίνδυνος βρίσκεται μέσα στο μπαρ και όχι έξω από αυτόν. Ο Άλεξ ντε λα Ιγκλέσια μάς έχει συνηθίσει σε εξωφρενικές ταινίες, και εδώ φαίνεται πιο συγκρατημένος σε μία ταινία που ξεκινά δυναμικά, αλλά προς το τέλος «πατάει φρένο», μη γνωρίζοντας πώς πρέπει να κινηθεί με τους χαρακτήρες και την ιστορία του.

Σκηνοθεσία: Άλεξ Ντε Λα Ιγκλέσια
Πρωταγωνιστούν: Μπλάνκα Σουάρες, Μάριο Κασάς, Κάρμεν Μάκι, Τερέλε Παβέζ

Βρε Καλώς Τους

(1/5)

Διανοούμενος με αριστερές πεποιθήσεις υποστηρίζει την ανάγκη να προσφέρουν όσοι μπορούν άσυλο και φιλοξενία σε ανθρώπους που το χρειάζονται. Ο πολιτικός του αντίπαλος τον καλεί να κάνει τα λόγια του πράξη, με αποτέλεσμα στην πόρτα του πολυτελούς σπιτιού του να καταφτάσει μια οικογένεια Ρομά που του ζητά να τη φιλοξενήσει. Η υπομονή του ζεύγους γρήγορα θα εξαντληθεί, ωστόσο τα προσχήματα πρέπει να κρατηθούν λόγω των πολιτικών πεποιθήσεων. Γαλλική κωμωδία που παίζει με τα στερεότυπα. Το φιλμ του Φιλίπ Ντε Σοβερόν είναι μια ταινία με ελάχιστες στιγμές χιούμορ που καταλήγει να χρησιμοποιεί τα κλισέ και τα στερεότυπα τα οποία υποτίθεται ότι στηλιτεύει.

Σκηνοθεσία: Φιλίπ Ντε Σοβερόν
Πρωταγωνιστούν: Κριστιάν Κλαβιέ, Άρι Αμπιτάν, Έλσα Ζίλμπερσταϊν

Ο Κύκλος


(1,5/5)

Η Έμα Γουότσον έχει βαλθεί να μας αποδείξει ότι έχει αφήσει πίσω της την Ερμιόνη του Χάρι Πότερ, αναλαμβάνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα θρίλερ με συμπρωταγωνιστές τους Τομ Χανκς και Τζον Μπογιέγκα (Star Wars). Όταν η Μέι προσλαμβάνεται στην μεγαλύτερη και πιο ισχυρή εταιρία Τεχνολογίας και Social Media στον κόσμο, θεωρεί ότι αυτή είναι η ευκαιρία της ζωής της. Καθώς ανέρχεται στην ιεραρχία, ενθαρρύνεται από τον Ιδρυτή της εταιρίας Ίμον να συμμετέχει σε ένα πείραμα που ξεπερνάει τα όρια της ιδιωτικότητας. Αδιάφορο τεχνολογικό θρίλερ, με έναν κεντρικό χαρακτήρα που δεν έχει αναπτυχθεί αρκετά ώστε να εξηγούνται οι προθέσεις του και γνωστούς ηθοποιούς σε μικρότερους ρόλους που δεν προσθέτουν τίποτα στο τελικό αποτέλεσμα (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο χαρακτήρας του Τζον Μπογιέγκα του Star Wars, χαρακτήρας που μένει ανεκμετάλλευτος).

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Πόνσολντ
Πρωταγωνιστούν: Έμα Γουάτσον, Τομ Χανκς, Τζον Μπογιέγκα


Δείτε τι παίζεται στις κινηματογραφικές αίθουσες

Διαβάστε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024